Kidsen

Det är mycket lätt att leva samman med kidsen, de är väluppfostrade och jag känner igen kulturen från Indien.

Varje kväll ger de mig ett helt vidunderligt te, som kokas länge, och vid tio guldmjölk. Fattas något travar Abdul iväg till marknaden, och han torkar alla golv, varje kväll. De köper mjölk direkt av en bonde, han levererar till terrassen, så den är inte pastöriserad men det blir den ändå eftersom de kokar den.

Båda klarar av att hålla oss vid liv för gissningsvis fem kronor per person och måltid, och nu äter vi bara samman en gång i veckan men maten är vidunderlig. De äter på det hotell där de jobbar.

Gammal bild, masken är borta sen länge

Jag har sagt att det är nog klokt om vi kör så här, tills kriget i Ukraina är över, och tills vi vet om ww3 ska bryta ut brett, och båda nickar.

Jag är hyfsat duktig på örtmedicin men det är intet mot vad Anna är. Hon fixade  hostmedicin häromdagen…

Vi riskerar att bli utan dricksvatten om några dagar, då går Abdul och köper i butiken och konkar hem, för vattenmannen är i Turkiet och hjälper till.

Jag skulle aldrig klara av att konka hem en vattenflaska, 20 liter, väger bly.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.