Jubelåsna, samt brittisk arrogans, får en ny innebörd

Munskydd, lockdowns och hemarbete. Snart är restriktionerna ett minne blott i flera EU-länder. I Danmark avskaffas merparten av coronarestriktionerna i dag medan både Italien och Frankrike tagit steg mot ett öppnare samhälle. I Norge väntas liknande besked på en pressträff i eftermiddag. Även de svenska restriktionerna kan tas bort inom några dagar eller veckor, enligt statsepidemiologen Anders Tegnell.


Folk är givetvis pandemitrötta men det finns ingen som helst bäring bakom beslutet att låtsas som om allt är över. Det är inte dags att jubla än, och det är som vanligt att väst gör inte som WHO vill, och det börjar jag undra över varför folk inte reagerar, främst för att väst är den kultur som tycks ha fått mest stryk från dag 1.

WHO har t.ex. sagt nej till lockdown och boostervacciner, de har bett om 40% vaccinerade 
TRNC har gjort exakt som WHO vill sen dag 1 och man har nu 161 döda totalt och sen start, och de tre första var turisttyskar som kom hit sjuka. Inga upplopp, inga demonstrationer, inget bråk alls.

2,81 miljoner har insjuknat i världen senaste dygnet. Indien och USA har fullständigt exploderat i fall den senaste tiden, och frågan är om man kan kalla EU:s reaktion för brittisk arrogans?

Breaking a five-day streak of reporting over three lakh daily Covid cases, India today recorded 2,55,874 new coronavirus cases, 16.39 per cent lower than yesterday’s 3.06 lakh figure. The WHO chief has warned against assuming Omicron will be the last Covid variant, and other top stories on Good Morning India

 

Om Lena Holfve 18259 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.