Jag köper inte en tillfällighetsförklaring

Vi ska nog ställa in oss på att det blir ett inställt val, Putins fel… säkerhetsskäl, världsläget…

Men först ska vi studera en fotoändring på Wikipedia som skedde idag.

28 February 2022:
… edit filter, performing the action ”edit” on Magdalena Andersson. Actions taken:  Image changes, så står det i loggen.

Det förra fotot, som ligger ute fortfarande på översatta sidor, har du till vänster, och det nya till höger, och vi ser att rosen är utbytt mot flaggan.

Jag tror att vi ska inse att det tog 36 år att förvandla sossarna, långsamt men säkert, till nationalsocialister…

Palmemordet, ägde rum klockan 23:21 den 28 februari 1986
Jag kan inte se att nån s-människa ens har nämnt det idag men jag är så domstolskadad så jag vet att alla snedseglare, speciellt narcissister och psykopaterna, talar om exakt vad de håller på med, men subtilt. Det här fotobytet är ingen tillfällighet, det är ett firande. Det nya fotot förmedlar en helt annan despotenergi än vad den-reko-tjejen-fotot gjorde, och vi har synbart stora problem sen 36 år.

Det skrivs i texten nedan att mordutredningen sköttes på ett sådant sätt att en gärningsman aldrig hade kunnat gripas, och det kan jag bekräfta med råge. Efter nån vecka hotade chefer på Tekniska roteln att säga upp sig då de inte hade fått access till mordplatsen… sker normalt sett direkt, det är de som ska vara där, ingen annan.


 

När chefsåklagare Krister Petersson vid en presskonferens i juni 2020 meddelade sitt beslut att avsluta utredningen av mordet på Olof Palme, med motiveringen att den misstänkte var avliden, blev det ett kollektivt antiklimax för många svenskar. Alla som minns den där sena februarikvällen 1986, som följt utredningen med dess huvudspår och villospår, skulle de aldrig få något entydigt svar på vad som hände? Något som hjälpte dem att äntligen lämna det här nationella såret och gå vidare?

Hans-Gunnar Axberger återvänder till början och ger oss en bred och detaljerad beskrivning av världens största polisutredning, som redan från början missköttes så grovt att det efter några månader stod klart att förövaren med största sannolikhet skulle komma att klara sig undan.

Vad var det som gick fel? Hur kunde Sveriges statsminister mördas på öppen gata? Och hur kunde så många poliser och utredningstimmar ändå inte leda till en lösning av mordet?

Som huvudsekreterare i statens granskningskommission har Hans-Gunnar Axberger djupare kunskap om Palmeutredningen än de flesta. Statsministermordet är ett oumbärligt stycke nutidshistoria. Det är också en berättelse om Sverige, om vår bild av oss själva, och om vår oförmåga att lära av våra misstag.

Utredningen av mordet på Olof Palme kantades av fiaskon och skandaler. I sin bok ”Statsministermordet” (Norstedts, 2022) ger Hans-Gunnar Axberger – huvudsekreterare i den kommission som granskat utredningen – sin bild av varför utredningen blev ett misslyckande. Andreas Ericson intervjuar honom, och längst ner ligger facit?

Novemberrevolutionen

Om Lena Holfve 18256 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.