Hånfullhet är ett tvärsäkert symtom

Skärmavbild    kl

Skärmavbild klDen kvinnliga toppjuristen som misstänks ha lejt en torped för att mörda kändisadvokaten Henrik Olsson Lilja är försatt på fri fot.

Nu häcklar hon åklagaren Lucas Eriksson, som misslyckades med att få henne häktad:

– Det var ingen superklippa direkt, säger hon till Expressen. Källa

Så dricker journalisterna – Accent

Om du läser utländsk press lär du snabbt upptäcka att ord som ”attack”, ”hån”, ”häckla” helt lyser med sin frånvaro.

Vi har dessa ord rätt frekvent i vår press, och det beror på att journalister är överrepresenterade avseende hur mycket alkohol de dricker, dvs kåren har gott om alkoholister, och dels på att de intervjuar folk som också är det.

Hånfullhet är ett klassiskt och tvärsäkert alkoholistsymtom
Tvärsäkert! Lyssna runt ett tag får du se själv… de enda som hånar andra människor öppet är de + drogfolk i allmänhet dvs knarkare inkl., apoteksknarkarna.

Det kan vara förklaringen varför de ofta fattar fel
Skärmavbild klMedia har uppgett att toppjuristen vägrade svara på frågor men nu säger hon själv att det var en fråga hon inte ville besvara nämligen var hon bor. Hon ville inte utsätta lägenhetsinnehavaren för en husrannsakan.

Låter ju tjusigt, men jag köper inte det från en
alkoholist, som aldrig tänker på någon annan än sig själv. Jag har lagt schemat över händelseförloppet längt ner, och satt en pil på orden ”Försöker geografisk flykt”.

Hon struntar i lägenhetsinnehavaren
Hon vill inte bli utslängd själv därifrån därför att hon ”försöker geografisk flykt”. Vi har läst om ”Anfall av oresonlig ilska” i pressen t.ex. ge sig på poliser, och hon befinner sig också på punkten ”problem med arbete och pengar”. Det som väntar är en kraftig fysisk nedgång och sen går det fort utför.

Om du skriver ut kurvan nedan, och drar ett streck med en linjal över på högersidan skulle du hamna direkt på punkten ”Familj och vänner uppskattar ansträngningarna” och den rokaden, det hoppet över på högra sidan, finns det goda chanser att det sker om hon skulle tas in på en riktig Minnesotabehandling. Men… socialgrupp 1+2 har aldrig problem…

Alk – inte stroke
Det har skrivits lite om huruvida hennes beteenden, då hon gripits förr, berusad som man då antagit, egentligen skulle ha med skador efter en stroke att göra. Dvs. polisen skulle ha gripit henne ”fel” förr. Du blir inte hånfull av en stroke men det blir du mycket fort av den höga alkoholkonsumtion som det alltid är frågan om.

Ovan är parets bröllopsbild, och jag har fått den av en läsare tack, och det är ett tag sen och två barn är gjorda.

De försvinner i det här… men de återkommer nog själva sen på scenerna inom tio, femton år. Jag har noll tro på att de får någon som helst hjälp nu. Problem finns bara i socialgrupp 3-5…

fyybNär min bok ”Fyy 17! En bok om tonåringar” kom ut, under buller och bång, började människor ifrån socialgrupp 1-2 att kontakta mig. De ville att jag skulle komma hem och bo hos dem, och fostra deras tonåringar ungefär, och jag erbjöds astronomiska summor. Jag svarade rutinmässigt att jag råder aldrig i enskilda fall.

Om jag möter Karl Marx i himlen nån dag längre fram ska jag strypa karlen. Det är han som är pappa till sociologin.
-Kriminell kan du bara bli om du är fattig…  Kyss mig!
Det är sociologin som har förstört precis hela vår kultur, hela vårt land, precis hela rättsväsendet, och mångas liv, samt kostat biljard efter biljard.

Det mesta kriminologerna säger kan vara fel | SvD

Jellinekkurvan

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

6 kommentarer

  1. Då vet jag med säkerhet att Expressens förre chefred Thomas Mattsson är gravt alkad. Tänker på den gången då det var rättegång mot pensionären Jim Olsson som tidigare blivit uthängd av Expressen för ”näthat”. Efter att Olsson förlorat målet hängde Mattson ut pensionären igen och var extremt hånfull. Bara kolla löpet i Julia Caesars krönika.
    https://juliacaesar.blog/2017/12/22/thomas-mattsson-och-skadegladjen/

  2. När jag var tonåring var ett av mina favoritband Uriah Heep. Jag blev väldigt ledsen när dom sparkade sin sångare David Byron 1976. Han hade en gudomlig pipa men han var tydligen också gravt alkad. Något jag inte lärde om förrän senare. Det skall tydligen ha varit svårt med samarbetet på grund av hans alkoholism. Vågar knappt tänka på hur det kan vara att arbeta på en stor arbetsplats som Expressen bär chefen är alkad. Kanske många som inte gillade uthängningarna men inte vågade säga ifrån, för då had som själva blivit sparkade. Att ständigt gå och tassa på tårna så chefen inte får ett raseriutbrott. Vad dom än skyller på så var nog detta sanningen till att dom petade honom. Han kanske åker ner till Plura och super ihjäl sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.