Ett test, som vi får se hur det går med det

Rachel Maddow Yearbook Then Now Feminism

Hej Sofia
Undertecknad är en idag passiv svensk författare, till bland annat boken ”Könskriget”, som Rabén&Sjögren gav ut i slutet av 80-talet. Du har biografin här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lena_Holfve

Jag bor i ett samhälle på trappen till Asien som saknar våld, poliskåren är helt obeväpnad, kvinnohus finns inga för de behövs inte, kvinnan äger dessutom ofta huset. Jag har vistats här i tolv år, sex på heltid, och jag har letat efter misshandlade kvinnor men hittar inga bland lokalbefolkningen. Det finns bland britter och övriga européer samt kriminella turkar som gömt sig i bergen.

Det har fått mig att fundera väldigt länge på frågan varför, och jag har också ett domstolsförflutet och minns att våldet i nära relationer exploderade på 80-90-talet, i vart fall i Stockholm. Det dödliga kvinnovåldet gick upp kraftigt om jag minns rätt på just 80-talet då också den rampanta sexismen startades upp så smått.

Nu tittade jag på en video ni har producerat där du talar om kvinnovåldet som ett hot mot demokratin. Det är det givetvis om man får en smäll om man öppnar munnen.

Jag har också kollat lite fler videor med dig, läst in texterna om dig som universitetet har, och jag ser att det mesta kommer ifrån USA, vilket hela feminismen gör som jag minns det då den anlände på 80-talet dvs för nu 40 år sen. Jag var då 28-29 år, och idag när jag ser ut över Sverige ser jag med all önskvärd tydlighet att det handlade främst om att feminisera män och maskulinisera kvinnor. Sverige har också under denna tid förändrats våldsamt, och som jag ser det beror det på att energierna har ”vänts”.

Atelje Lugnet i Boden har gjort en skiss över det jag upplever, se nedan, inför en artikel i min blogg om saken, och till vänster har du normalbeteenden och till höger hur de blir då energierna vänts. Energierna har inte vänts där jag befinner mig, de maskulina energierna är 100% intakta, liksom de feminina.

Jag upplever lokalbefolkningen som balanserade nästintill perfekt dvs män har 60% maskulina energier och 40% feminina och kvinnor det motsatta 60% feminina och 40% maskulina, och alla som besökt mig i detta ickekriminella samhälle säger efter max två dygn;
-Men Gud vad alla är fredliga här.

Stämmer min iakttagelse kommer man alltså få ännu mer våld i Sverige, och jag själv räknar med att det kommer att explodera, för ju mer man feminiserar män desto mer våld får man. På kvinnosidan har jag noterat att om jag hoppar på kryckor vänder svenskan bort blicken och rusar förbi, och här stannar åtminstone var annan spontant, och frågar om jag behöver hjälp. Ju mer du maskuliniserar kvinnor desto fler empatilösa får du.

Jag själv är av den uppfattningen att hela denna modetrend, som det började som och som drogs igång av amerikanska författare främst, ingår i ett hybridkrig som pågår mot precis hela väst, och för att knäcka väst, och där är vi nu om vi ser till hur det ser ut inne i USA t.ex. Tittar man på sådant som konsumtionen av psykofarmaka hos oss ligger vi inte långt efter för den har också ökat med start 80-talet. Vapnet är alltså energier, och vi kan inte energier alls, så det blir som att skjuta ner en sittande fågel.

Jag ser och hör att du har mycket IQ, varför jag vill att du funderar på saken, för om jag har rätt hjälper universitetet i princip främmande makt nu att sänka befolkningen till en nivå där den inte längre kan försvara sig därför att mixtrar du tillräckligt med energierna skapar du också förvirring.

Mvh

Lena Holfve

 

 

Om Sofia Strid

Sofia Strid är docent och sedan 2017 lektor i genusvetenskap vid Örebro universitet. Hon har varit lektor och forskare i genusvetenskap, kvinnovetenskap, policystudier, sociologi och statsvetenskap i Belgien, Storbritannien, Sverige och Österrike. Hennes profil är internationell, mångvetenskaplig och samverkansinriktad, med många europeiska multipartnersamarbeten och projekt, och med ett hundratal publikationer.

Forskning

Sofia Strids forskning är brett samhällsvetenskaplig, använder både kvalitativa och kvantitativa metoder, och handlar om feministisk teori och samhällsteori, politik, mobilisering och motstånd, intersektionella perspektiv på social och ekonomisk hållbarhet, och feministiska våldsstudier, i online/offlinekontexter.

Sofia Strid leder tillsammans med professor Liisa Husu GEXcel International Collegium for Advanced Transdisciplinary Gender Studies och ansvarar för två teman under forskningsfältet Gender, Violence and Society. Hon leder också det mångvetenskapliga fakultetsfinansierade Centrum för våldsstudier, tillsammans med Susanne Strand, docent i kriminologi, vid Örebro universitet.

Sofia Strids forskning har finansierats av bland anant Europeiska kommissionen, Europaparlamentet, Europeiska jämställdhetsinstitutet (EIGE), Vetenskapsrådet och Forte.

Några pågående projekt

Undervisning

Sofia Strid utvecklar och ger kurser samt handleder på samtliga nivåer i olika ämnen, bland annat genusvetenskap, rättsvetenskap, media och kommunikationsvetenskap, socialt arbete, sociologi och statsvetenskap. Hon utvecklar och leder workshops om jämställdhet, jämställdhetsintegrering och könsrelaterat våld för universitetspersonal, praktiker och beslutsfattare, bland annat inom ramen för europeiska Gender Equality Academy.

Hon handleder för närvarande tre doktorander, med bakgrund i genusvetenskap, statskunskap, samt i media- och kommunikationsvetenskap. Sofia Strid välkomnar särskilt forskarstuderande och postdoks med intresse för motstånd mot feminism, genusperspektiv på hållbarhet och EU:s Green Deal, och feministiska våldsstudier i online/offlinekontexter.

Samarbeten och uppdarag

Sofia Strid är aktiv i ett flertal väletablerade europeiska nätverk och samarbeten. Många av dessa har utvecklats genom hennes arbete inom European Women’s Lobby Observatory on Violence Against Women, genom hennes arbete inom det EU 6:e ramverksfinansierade forskningsprojektet QUING: Qualitiy in Gender+ Equality Policy in Europe, samt genom hennes medverkan i UNESCO Chair in Gender Research Group, vid Lancaster University.

Sofia Strid är ordförande i Nordic Association for Feminist and Gender Research, styrelsen för NORA, Europas representant i International Sociological Association RC32: Women and Society; Sektionsledare för S09: Gender-based violence vid European Consortium for Political Research-ECPG, och medlem i EU-finansierade COST-Action on Femicide.

Sofia Strid är ledamot i fakultetsnämnden för humaniora och socialvetenskap vid Örebro universitet, Örebro universitets representant i Länsstyrelsens resursgrupp mot kvinnovåld, organiserande medlem i den årliga Genusdialogen mellan forskare och svenska riksdagsparlamentariker, organiserad av GEXcel, och en av de grundande medlemmarna av den regionala genusdialogen organisertad av Örebro läns länsstyrelse och genusvetenskap vid Örebro universitet.

Om Lena Holfve 18255 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.