Det heliga privatlivet och en ny syn på livet

doktorn

norra cypernJag var hos doktorn ovan för tredje gången idag, och att hon kallat in mig tre gånger får alltid en svensk att misstänka att hon vill ta tre gånger mer betalt.

De tar betalt per problem så det kostade alltså inget idag för vi håller på med samma problem som vid det första mötet.

En svensk optiker trodde att jag möjligen kunde ha en farlig ögonsjukdom, och vid första mötet sa ögonläkaren på Cypern att det har jag inte.

Hon ville dock bli tvärsäker samt reda ut varför jag ens behöver glasögon varför jag var en sväng in till universitetssjukhuset och röntgade. Den kostade 400tl = 598,56 sek.

Vet man inte varför får man i allmänhet fel glasögon, och det menade hon på att jag förmodligen har haft hela livet.

Det i sin tur förklarar varför jag har ramlat handlöst ett tiotal gånger, varav en gång svårt då jag bröt ett ben och fick en käkfraktur, och under loppet av 30 år.

Det heliga privatlivet och en ny syn på livet
</p srcset=

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

3 Comments

  1. Ett syskonbarn (dyslektisk också) hade liknande problem och fick gå i första klass med lapp över det bättre ögat på skoltid. Det tog ca 6 månader innan synen var mer balanserad mellan ögonen. Måste vara svårare som vuxen att göra något liknande åt problemet.

  2. Göra ngt åt det är nog lite sent påtänkt nu och jag är glad om det är som hon säger att med de nya glasögonen kommer fallrisken att försvinna. Som du ser har hon väldigt smarta men också kärleksfulla ögon så jag har 100% förtroende för henne. Det sas i första klass att jag var ordblind, och det kan man kanske ifrågasätta nu. De trodde dessutom att jag var korkad och IQ-testade – i andra klass – och då jag fick höga resultat gjorde man om IQ-testet, för man trodde väl inte på det, och då fick jag ännu högre för jag hade väl lärt mig hur de fungerar då. Inte helt otroligt att det var ögat som spökade fram till 10 års ålder och runt tredje klass har hjärnan bestämt sig för att göra lazy eye av det ena.

  3. Ja det borde ha gjorts för 60 år sedan 🙂 Hur som helst, så har hon löst ditt problem. Ögonen sägs vara själens spegel.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.