Det är sant

https://youtu.be/uHwfUtjASqs

lbTurkiets president Recep Tayyip Erdogan anklagar Sverige och Finland för att inte vilja kompromissa.
I en opinionsartikel i The Economist ber han nu Nato-länderna att sätta press på hans antagonister.
”Inget land som är ovilligt att bekämpa terrorism kan berätta för makthavarna i Ankara vad de ska göra”, skriver Erdogan.
Magdalena Andersson står dock fast vid att samtalen med Turkiet går ”bra”.

I sitt debattinlägg i det prestigefulla magasinet The Economist lyfter den turkiska presidenten Erdogan fram Turkiets långa historia som lojal och framsynt medlem i Nato, samtidigt som han påpekar att Sverige och Finland fram tills helt nyligen förhållit sig neutrala.
Han vidhåller att ett svenskt och finländskt medlemskap i alliansen skulle innebära en risk för Turkiets – och hela organisationens – säkerhet.
medberoendeVi har all rätt att förvänta oss att de länder, som förväntar sig att Natos näst största armé ska rycka ut till deras försvar enligt artikel 5, ska förhindra rekrytering, insamling av pengar och propagandaaktiviteter för PKK, som EU och USA anser vara en terroristorganisation”, skriver Erdogan och återupprepar kravet på att de han pekar ut som medlemmar av terroristorganisationer ska utlämnas: ”Om de inte vidtar nödvändiga åtgärder kommer inte Turkiet att ändra åsikt i frågan.”
Natos rykte och trovärdighet i fara
Erdogan tar även upp det svenska, som han kallar det, vapenembargot mot Turkiet. Enligt Erdogan går ett vapenembargo medlemmar emellan emot allt vad Nato står för – sådana restriktioner underminerar såväl den turkiska säkerheten som Natos identitet.
Avslutningsvis uppmanar Erdogan Natos medlemsländer att inte ifrågasätta Turkiets relation till Nato, utan i stället rikta sitt fokus mot att ”övertala kandidaterna” att ändra inställning.
”Vi anser att alliansens rykte och trovärdighet kommer att vara i fara om Nato-medlemmar anlägger en dubbelmoral när det gäller kampen mot terrorism.”
”Konstruktiva samtal”
Sveriges statsminister Magdalena Andersson delar inte Erdogans syn på samtalen.
Under natten mot tisdag deltog hon i en pressträff i Bryssel där hon sa att samtalen med Turkiet kommer att fortsätta – och att dialogen hittills varit bra.
– Vi tycker att det har varit bra och konstruktiva samtal, sa Magdalena Andersson på pressträffen enligt TT.
Statsministern ville dock inte dela med sig av några detaljer kring förhandlingarna.
– Jag tror att det är bättre att förhandla i förhandlingsrum snarare än via media, säger hon enligt TT.


Svenskt bistånd till företrädare för Hamas – Riksdagen

Om Lena Holfve 18245 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.