Det är samtala folk inte kan längre

debattVästfolk, bara de, dvs där -ismerna byggs. De kan flyga på en rakt upp och ner medan lokalbor säger:
-Intressant! Berätta hur du har kommit fram till det.

Debatter i SvT är munhuggeri, 35 sekunder var, och här samtalar folk, ofta endast två personer, i timmar i studion. Tvärtom, som vanligt.

Debatten infördes i skolorna på 60-talet, en timme, varje fredag. Den är grunden för handlingsförlamningen eftersom våra hjärnor anser att ett problem är löst om vi känner att vi har vunnit debatten.

Folk tror också på blodigt allvar att man kan lösa problem via prat. Svensson kan inte samtala alls ofta, kan bara debattera. Jag hade ett svenskt par på besök för en tid sedan, och efter en stund sa frun ifrån.
-Men, Lena ansvarar väl inte för vad den här staten anser, och hon kan väl inte påverka det!!!
Då hade maken debatterat visareglerna ett bra tag.

 

 

Listan

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.