Den nya Sverigebilden levererad av Reuters

Den nya Sverigebilden levererad av Reuters

Jag badade i poolen på Old Light House i Kerala, Indien, samman med en av de högsta nyhetscheferna på Reuters i London, och jag frågade honom om Reuters ”vet” eller inte ”vet” och jag fick svaret:
– Jag har fru och barn och måste ha mat på bordet, men det du talar om kommer, sen…

Sammantaget samtalade vi i säkert sex timmar om olika världshändelser och vi två hade ungefär samma syn på det mesta, och bara en vecka senare anlände ett par ifrån Australien där frun var Australiens Malou von Siwers ungefär, och det var nog tur att hon kom en vecka efter det att ”Reuters” hade åkt hem. Hon och hennes man, som var stjärnadvokat, var extremt väst-PK.

Reuters är en London-baserad nyhetsbyrå 
Svenska TT hämtar största delen av sina utrikesnyheter från Reuters. ”Vet” inte Reuters så ”vet” inte TT och då ”vet” inte DN, och ”vet” inte DN så ”vet” inte Svensson heller. Hela vår världsbild styrs förmodligen av två saker; vad Reuters tar upp, och vad svensk press väljer att lägga locket på.

Det är omöjligt för mig att läsa denna artikel nedan producerad av Reuters utan att minnas mina simturer med diverse nyhetsankare, och så mycket vågar jag nog säga att år 2015 hade de inte skrivit vad de gör nu nedan. År 2015 var Sverige fortfarande paradiset på jorden.

Jag blir inte upphetsat lycklig då jag ser ”sanningar” om Sverige utrikes
Tvärtom stängde jag alla mina bloggar för att inte bli utnyttjad då jag noterade utomlands att den gamla Sverigebilden var på G. att rasa, och bytas ut mot ”Sverige behöver hjälp”. Alla imperiets krig, under hela min levnad, har startat med ”de behöver hjälp” och det första var Vietnamkriget.

I veckan var det en arabtidning som släppte nyheten, sann eller ej?, att ISIS högsta ledare gömmer sig i Sverige, och skyddas där av Säpo. Det är steg nummer två det; ”De inte bara behöver hjälp, de är farliga för omvärlden också!”

FB-röst: Sverigebilden

stefan
Klicka
Vad jag läst och sett om Sverige i internationell stormedia senaste tiden rör vad som tas upp i denna artikel, även att Sverige förbereder sig för att gå ut i krig mot Ryssland, att vi har en strikt hållen åsiktskorridor och de som rör sig utanför den jagas med högaffel och fackla, att anställda på asylboenden sexuellt utnyttjar ensamkommande flyktingbarn och att vår gigantiska bostadsbubbla håller på att spricka.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.