Den andra stora belgiska tv-kanalen, RTBF, är tuffast

Misstänker man brott måste man reda ut uppsåtsfrågan. Om uppsåtet är att A-människan ska fram har Sverige inte reagerat för långsamt, och stretar emot så mycket man bara orkar mot WHO:s rekommendationer, precis som man ska om man vill det.

Är det för att det saknas vilja att rädda liv som man inte besvarat mitt mejl som gått till pressavdelningen, sen en påminnelse, och slutligen till registratorn på Folkhälsomyndigheten, som inte heller svarar på tilltal.

Om man misstänker uppsåt måste man besvara frågan om det finns ett samband stefanmellan uppsåtet och det faktum att landets statsminister tog av sig rosen, och ersatte den med flaggan, man är alltså nationalsocialister nu, under sitt tal till nationen.

Och är det därför som registratorerna på Social – och Justitiedepartementet inte heller svarar på tilltal – än mindre besvarar frågan varför Sverige inte dödar viruset.

Jag har aldrig varit med om att ens en registrator inte svarar på mejl, och det är inte fel på min mejl, det är kollat.


För att göra det tydligt för britterna hur verkligheten faktiskt ser ut i Sverige skriver han i en lång artikel för det konservativa magasinet The Spectator att 40 procent av svenska hushåll bara består av en person, jämfört med 28 procent i England, och att svenskarna faktiskt självmant höll sig hemma och slutade resa under våren. Livet fortsatte inte som förut, trots att det ibland var så Sverigemodellen beskrevs i Storbritannien. Och nu ökar smittspridningen igen i Sverige.

[…]

Den konservativa dagstidningen The Telegraph ger stor plats åt den tidigare statsepidemiologen Annika Linde. ”Den svenska strategin har gått ut på önsketänkande”, säger hon. Och tunga finanstidningen Financial Times citerar virologen Lena Einhorn. Artikeln handlar vad som gått fel i Sverige och Einhorn säger ”hittills har den svenska strategin visat sig vara ett dramatiskt misslyckande”.

[…]

Fast nu är den svenska ”särvägen”, som det heter i de tyska medierna, historia. Och medierna undrar: Var den svenska linjen dömd att misslyckas? En naiv politik som bygger på ansvarstagande och som under pandemins allra mörkaste månader lät skolor och dagis vara öppna medan stora delar av Europa stängde ner sina samhällen.

[…]

Att Sverige nu närmar sig reglerna som gäller i praktiskt taget hela Europa har därför fått stor uppmärksamhet. ”Detta är slutet på den svenska linjen”, lyder rubriken i Die Welt. Och Frankfurter Allgemeine Zeitung konstaterarnyktert att regeringen inte hade något val: ”Utvecklingen i Sverige har dramatiskt försämrats.”

Men framför allt rapporteras att covid-19 nu är den tredje vanligaste dödsorsaken i Sverige. Samt att antalet dödsfall i Sverige per invånare är fyra gånger så högt som i Tyskland. En orsak, skriver Tageszeitung, är ”äldreboenden som privatiserats och sparats sönder”.

[…]

Den andra stora belgiska tv-kanalen, RTBF, brister nästan ut i en öppen anklagelse mot statsepidemiolog Anders Tegnell:

”’I höst kommer en andra våg. Sverige kommer att ha en hög nivå immunitet och antalet smittade blir troligtvis lågt’. Det sade Anders Tegnell, landets chefsepidemiolog till Financial Times i maj. Resultatet, idag, mitt i november: antalet positiva skjuter uppåt som en pil sedan flera veckor i Sverige”, säger RTBF.  Klippen är ifrån en SvD-artikel.

Om Lena Holfve 18239 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.