Bloggen ska vara polisanmäld?

hovr  e

Apropå att konsumera rättsväsendet ska jag / bloggen vara polisanmäld för grovt förtal, och vi får se hur det går med den. Tydligen ska jag stämmas civilt också.

Jag har svårt att tro att det kan bli grovt förtal då jag aldrig har skrivit den aktuella nu arga individens efternamn eller bostadsort, och då personen i fråga använts som ett exempel på den mytbildning som byggs upp. Vi ska inte glömma att domar som den ovan är offentlig handling om inte rätten sekretesstämplat den vilket görs rutinmässigt i spion-sexbrottsmål, etc.

Det bör vara BrB 5:e kap som kvinnan vill se aktiverad:
1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.

Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.

Fängelse för hets mot folkgrupp?
Det har skrivits spaltmil om att denna Christina har dömts till fängelse för hets mot folkgrupp vilket inte är sant. Det har spelats in videos in- och utrikes där samma lögn spridits nämligen att Sverige dömer ut fängelse för hets mot folkgrupp a´la rutin.

Kvinnan hade en villkorlig dom på sig för försök till utpressning och som med automatik utlöses om man begår ett nytt brott. Det är således för det gamla brottet, plus nya återfall i brottslighet, som man dömde ut 3 månader, se klippet ovan ifrån domen. Det vore konstigt om en författare, som rutinmässigt håller koll på rättsväsendet, inte tog i det här.

Yttrandefriheten
Men det mest intressanta är att alla de som jobbar gratis åt såväl NWO som ISIS går i taket om de uppfattar att de saknar yttrandefrihet.

Men jag ska då inte få yttra mig när jag ser att de ljuger?
Det kvinnan gör i klippet nedan kan man nog få till grovt förtal eftersom jag namnges och hon påstår att jag ljuger. Hon hotar mig också offentligt med att jag ska ”straffas” och med tanke på att hon förekommer i kriminalregistret kan det nog lätt bli olaga hot. Om vi inte kan anta att hon just tänker använda rättsväsendet, som är så poppis i dessa kretsar, för att straffa mig?

Nu tänker jag inte polisanmäla henne så det blir inte den 1.300.001:a polisanmälan i år
En svensk författare får nästan räkna med sånt här eftersom var tredje kollega hotats vilket folk borde fundera över då det har sagts mig att det blir självcensur pga det.

Mer än var tredje författare eller konstnär har någon gång under sin karriär blivit utsatt för hot, våld, skadegörelse eller trakasserier kopplat till sin yrkesroll. Det visar en ny undersökning som Myndigheten för kulturanalys har genomfört. Läs mer

Men det var mycket värre på 80-90-talet, för då sökte de upp en i Konsum, numera håller de sig mer på Internet, även om Leif GW meddelat att han har misshandlats fysiskt på samma sätt som jag själv blev det på 80-talet av en kvinna som hatade boken ”Botten Upp”. Innan hon slog till mig i ansiktet skrek hon; ”Det var min mans mammas fel att han söp!”

 

Jag tar bort dialogen till höger från Internet
Skärmavbild    klDet gör jag därför att jag publicerar denna artikel och låter jag klippet ligga ute på Lena Holfve:s FB-sida kan vem som helst se hennes efternamn, och klicka sig till hennes FB-profil. Dvs jag medverkar då till att kvinnans identitet röjs.

Det tål också att upprepas att ”hets mot folkgrupp” inte omfattas av samtal i den privata sfären och att ”en saklig och vederhäftig diskussion” är också tillåten.

Enligt 16 kap 8 § brottsbalken, är hets mot folkgrupp att

  1. uppsåtligen,
  2. i uttalande eller i annat meddelande som sprids,
  3. hota eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck.

Påföljden är fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, böter. Brottet omfattar inte ”en saklig och vederhäftig diskussion” och inte heller uttalanden som görs i den helt privata sfären.

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

  1. Är det samma kvinna som har talat på nåt Mynttorgsmöte för nån vecka sedan? Har inte hört talet själv men en hette just Christina och tänkte direkt på det skrivit tidigare om henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.