Läsarbidrag; Ironi eller inte?

lbVi kan tänka rätt och logiskt
Sverige är världens bästa land att både leva och bo i. Visst har vi problem som alla andra länder dock är det värt att komma ihåg att många andra länder snabbt kollapsar vid minsta lilla motgång och det gör inte vi i Sverige. Svaret är för att det svenska tankesättet är guld värt. Vi vet hur man helt enkelt kan bete sig. En klapp på ryggen till alla dem svenskar som banade väg för att vi har fått ett sådant överlägset tankesätt att vi med endast 10 miljoner invånare lyckas att bli en storspelare i denna värld ingen ens kan mäta sig med.

Så klart, inte alla svenskar ska ha en klapp på ryggen. Det svenska tankesättet har förmodligen formats under en period på flera tusen år för att vi ska kunna vara där vi är idag så vi får nog gräva upp en och annan svensk för att även ge dessa en klapp på ryggen. Svenskar har världens bästa grund, vi har format ett tankesätt utifrån många olika aspekter och motgångar. Vi vet hur man ska hantera olika situationer, vi kan bete oss och vi får med resterande grupp i samhället att hoppa in i det svenska tankesättet som givit vårt land ett mycket fint försprång i denna värld. Med detta tankesätt har vi lyckats bygga och avancera till att bli en storspelare i denna värld få kan mäta sig med.

Den dummaste människan i Sverige är förmodligen den smartaste i något land i världen

Sverige leker med övriga tankesätt som finns utspridda i världen – detta märker man rätt så fort man sätter sin fot i andra länder

Alla som bor i Sverige kanske inte alltid vet eller vill erkänna att vi i Sverige har världens mest överlägsna tankesätt men detta kommer du snabbt att märka så fort du sätter din fot i ett annat land. Du jämför konstant med att så här gör vi ju inte i Sverige, vad dumt att de gör så. Och denna jämförelse gör man oftast i småsaker och då kan man ju undra hur det faktiskt ser ut i det stora hela i andra länder.

Vi i Sverige är logiska och det är detta som tagit oss dit vi är medans andra länder gör lite så som de själva känner för. Vart vi än rör oss så är vi svenskar framgångsrika, vare sig det är en råsvensk eller en blatte som är uppväxt i Sverige. Vi har fått ett tankesätt som tar oss dit vi förtjänar att vara nämligen på toppen av de mest överlägsna tankesätt i världen.

Den dummaste människan i Sverige är förmodligen den smartaste i något land i världen. Källa


Jag blir inte det minsta förvånad om det inte är ironi. Hur många tror att vi spöar ryssen lätt?

Svenskar i Världsklass: Exemplariskt Beteende

 

Listan

Om Lena Holfve 18248 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.