Tro det eller ej men jag ska i princip lifta till Indien
Skärmavbild    klMin kollega Anna Wahlgren hjälpte till med resan från norra Cypern till Goa, och det blev så för hon ville träffa mig och jag hade inte råd med en Indienresa.

Men… genom att lifta blir det exakt samma pengar även om jag sticker ner till Kerala först.

Där bör jag ha varit sju, åtta gånger och vi kommer att träffa en hel del spännande människor!

En indisk ”son”, Vikram, flyger ner från Mumbai den 28.e
Skärmavbild    klVikram äger ”mitt” badhotell, men jag ska inte bo där denna gång för jag ska bo i min andra indiska familj.

Kommer du till Old Lighthouse, i Fort Cochin Kerala, nån gång kan du ange koden ”Lena Mom” så får du 10% rabatt på allt.

oVikram är affärsman inom olja, bor i Mumbai, men som så många av hans kompisar äger han ett hotell i Kerala ”för att det är kul”.

Hans fru Shweta har förmodligen 140 i IQ och kommer bli författare, enligt Vikram, men inte än.

Vi lär äta middag ihop där i tre, fyra dagar
Vikram skulle för övrigt aldrig anställa någon vars energikarta han inte har studerat. Han har kollat in min; jag blir enligt honom 94 år, kommer skriva tre tjocka banbrytande böcker längre fram och samtliga stora händelser bakåt smällde han in på exakt rätt årtal. Man bara gapar…

Jag ska besöka sjukhuset UMS samarbetar med sen snart tre år

Min dator ska in på service
Det som ska göras kostar 2500:- i Sverige, 1200:- på Cypern och 120:- i Indien. Jag kommer ta hem 10 kilo kaffe, som bör kosta 8 kronor kilot… och kaffe är svindyrt i TRNC; 150 sek kilot är nog ingen överdrift. Jag betalar 80:- och tar hem gods värt 1500:- med andra ord.

Det går i princip att finansiera en resa till just Indien om man vet hyfsat vad man ska göra / släpa hem. Mina glasögon kostar 6000:- i Sverige, 3000:- på norra Cypern och 700:- där, vilket är dyrt, det normala är nog 400:- i Indien. Bara via glasögoninköp kan du hämta in ena halvan v en biljett snudd.

Genom att köpa hem exakt rätt saker, årsbehov, så är en biljett snart i hamn
Min packning hem är alltid jättekonstig; Ghee, 10 tandkrämstuber… kanel… kjolar…

Hit ska vi först, och sen upp till Goa och träffa Anna

https://www.youtube.com/watch?v=wPdvO-n-oqI

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=v8DDDnjXeN0&w=560&h=315]

The following two tabs change content below.
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.