En av de viktigaste personerna då jag debuterade var Anna Wahlgren

Nya texter kommer in efter 13.00 mellan den 1 – 20 mars.

o

Skärmavbild    klAnna Wahlgren blev snabbt en viktig person, och som bland mycket annat gav mig en lista med namn på journalister jag inte skulle släppa fram. Det är nog bara jag själv och Lundell som har brakdebuterat på ett sätt under 1970-80-talet som jag inte önskar ens min värsta fiende.

Telefonerna ringde oavbrutet, och jag gav intervjuer hela dagarna, och kräktes nästan p.g.a. trötthet på kvällarna, och svor över Rabén&Sjögrens marknadschef som hade försäkrat mig att det tar minst fem år att arbeta in ett författarskap.

Det sa Anna direkt att det är fel
-Sverige är jättelitet! Du blir berömd på en kafferast! Behövs bara lite Go´morron Sverige, Kvällsöppet och Sköna söndag…

Anna och jag hamnade i en win-winsituation direkt därför att hon, som var en väletablerad författare, hade gett sig in i en debatt om fosterbarn, vid nån presskonferens på UD, och hon hade en för grund kunskap om just familjehemsbarn. Precis då kom ”Älska lagom” ut i februari 1984 så hon skickade ett par journalister vidare till mig… plus att jag fyllde på kunskapslådan. Jag å min sida fick en vass mentor.

Jag har skrivit förr om Anna, i en artikel som handlar om Mandelaeffekten, och till skillnad från många som har uttalat sig sedan år 2012, om hur det skulle ha sett ut i Annas liv på 80-talet, så var jag faktiskt där… närvarande… och minns.

Kom hit!
Skärmavbild    klHur som, så skrev Anna nyligen att hon ville se mig i Indien, och jag svarade som det är; det går inte för det har jag inte råd med varpå madame skrev; jag hjälper till med resan!

Och det har hon gjort, och längre fram när det våras ordentligt blir den resan av, och bloggen får delvis följa med men det blir inga hemma-hos-Wahlgren-reportage. Men det kan bli ”vi-pratade-halva natten-om” under förutsättning att Anna säger ok till det. Säger hon nej så blir det nada.

När två författare träffas måste man ha lite regler…
Skärmavbild    klEn av de saker jag vill ta upp är de kort som anses vara NWO:s handlingsplan där ett av dem faktiskt är AW på många sätt, och i planen ingår att sänka alla intellektuella, som hade kunnat bli farliga, och dit måste man räkna AW därför att hon har ryggrad och en vass penna.

Anna är dessutom en riktig författare, som kan skriva, och det låter möjligen märkligt att jag skriver det? Idag är det rätt vanligt förekommande med ”författare” som inte kan det. De skriver dialoger så här:

 -Jag gick nedför trappen, sa han.
-Gjorde du, sa hon.
-Ja, det gjorde jag, sa han.
-Blev du rädd då, sa hon.

Jag kallar dem för ”sa han, sa hon-författare”
En riktig författare känner till att efter kommatecknet i en dialog öppnar sig vår spelplan.

-Jag gick nedför trappen, ljög Johnsson vant.
-Gjorde du, hon tittade storögt och beundrande på honom.
-Ja, det gjorde jag, mös han för hans sjätte sinne hade uppsnappat Stellas beundran.
-Blev du rädd då, flikade hon in, men bet sig i tungan för det var en osedvanligt dum fråga att ställa till en nyutsedd hjälte.

Anna är alltså en riktig författare, och ingen ”sa han, sa hon-författare”.

Gamla vänner
Jag ska också besöka ”mina familjer” i Indien, och de läkare som UMS samarbetar med sen snart tre år tillbaks. Och krypa upp i min hydda vid poolen, och i den är minst två böcker planerade för några år sedan.

På hösten sen, efter ”Älska lagom”, kom kriminalromanen ”Häktad på sagolik skäl” (Adlibris där man kan provlyssna) och en svensk som är nere på Cypern nu sa mig i går att ”den är skitbra”.

Det är bra det om den håller efter 35 år
Efter de böcker lindany typ av kriminalromaner, en helt ny genre, och som jag har i huvudet…

Ägaren har lovat på heders!
… att aldrig riva hyddan så länge jag lever.
Och i den kanske man kan planera fler böcker…

n

 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

1 Trackback / Pingback

  1. Siter inom EU kommer att scannas, och stoppas – Privat sfär, och studier som lugnar nerverna

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.