Varför ska vi hata Kina???

maos

Skärmavbild klVi såg en gammal vänster-arbetarförfattares tydliga glidning mot fascismen, vilket hänt förr dvs. det var vad Benito Mussolini också gjorde, och han räknas till de som uppfann fascismen.

Mussolini gick från socialism över till fascism och det är ostridigt. Jag skriver alltid att fascismen är en socialism på steroider och få tror mig, många protesterar, vi lärs att de är ”högern”. Det menar jag är fel eller nys. Givetvis är jag påverkad av att det var en uttalad socialist som skapade fascismen.

Mao, kinas ledare under bland annat ”Kulturrevolutionen”, tokhyllades av vänstergrupper i Sverige under 60-70-talet, och då han dog sörjde folk öppet. De sprang omkring överallt med ”Maos lilla röda” i bakfickan och den åkte fram i ett.

Lite senare fick ”alla” veta att Mao hade mördat 70 miljoner kineser, och sen talade man inte om honom mer.

I november 1991 faller Berlinmuren, och ut välde folk ifrån öststaterna, och det blev känt vilket helvete de haft under Sovjettiden, och vänstern fick sig en smäll till. Men det är nog runt 1975 som det väcks ett hat mot Kina i de som inte kan ta ansvar utan som ständigt måste skylla på något eller någon.

Deras egen vänsterpolitik fick sig ju också en törn, och jag har tidigare sagt att jag vill sätta årtalet 1975 då fascismen börjar skapas i Sverige mycket, mycket långsamt.  Sweden: Fascism in slow motion – John Ray. Det är i princip då Mao dör, och jag minns mycket väl deras reaktioner och att ”Maos lilla röda” försvann från fikaborden.

Nu har hatet mot Kina blommat upp på allvar, och påpassligt nog dök det upp en kinesisk bedragare och en mytoman som förser alla som orkar lyssna med sagor, och då blev öronen stora uppenbarligen hos de som har egna behov av att hata Kina.

Det är aldrig kul att bli blåst…  och blåsta blev de av Mao
usaFörr skulle vi alltså hata USA och älska Kina, och denna rockad härstammar nog ifrån de vänstergrupper jag tänker på som är statsbärare idag, som sitter på stolar inom media, etc. Det är de som har gjort rockaden: Margot, Söder, osv.

USA gillar givetvis det också, eftersom de har ett slags medialt handelskrig mot Kina, vilket är mycket teater eftersom vi vet att Kina köpt upp 50% av USA redan och äger bokstavligen Kalifornien och Hawaii, se sista videon.

Trump löste stora delar av problemen med Kina lätt häromdagen dvs. den starke ledaren byggs som fixar 50-åriga problem med ett telefonsamtal.

Men det är nog inte fel att säga att gamla -ister  dvs. kommunister i Sverige är numera nya -ister dvs. fascister, och en uppgift de har – enligt schemat vi använder – är att få folk att känna sig förnedrade och de ska mobba SD-folk.

För att förstå det här som ung ska man tänka sig en rockstjärna framför sig, och en vrålande publik, så har du sinnebilden av det hyllande som fanns runt Mao. Han var som en modern Jesus, och du kunde inte ifrågasätta Mao ens för då vägrade de prata med dig eller sprang ut genom dörren ilska.

Det här är ett internproblem dvs. 40-talisterna är ett märkligt folk ofta, och helt olika oss som föddes på 50-talet. De kom till under kriget, och vi föddes då det var fred, en stark ekonomi och alla mådde i princip toppen. Jag tror inte att yngre förstår vilken väsenskillnad det är mellan en 40- och en 50-talist, men det är det.

De kan sina ideologier, och har sina käpphästar, men de var inte nämnvärt beresta då när man är runt 20 år och som mest formbar. Chartern kom igång först på 70-talet då de var 30 år eller mer. Nån av dem hade väl besökt Köpenhamn eller Oslo, möjligen Helsingfors, men de hade givetvis aldrig varit i Kina… Det landet var bara en stor, stor dröm – som slogs sönder.

Ordet KULTURREVOLUTION var i deras öron lyckan, och det skrevs enorma mängder böcker som du säkert kan hitta på Bokbörsen. Jag tror att det är så i vårt land; ”Kravet” på att vi alla ska hata Kina har sin grund i deras hat som uppstod då de blev blåsta av kines nummer 1; Mao. Eller de upplevde sig som lurade – men i verkligheten lurade de sig själva. Det fanns ju gott om folk som också såg igenom Mao, som förstod sig på propaganda.

Tyst på årsdagen av Kulturrevolutionen

 

https://www.youtube.com/watch?v=zEQWHv0rqZ0

The following two tabs change content below.
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.