Ulf Lundell och Sigge

Ulf Lundell – Shortsland ingår i en surv nya balladlåtar som släppts på UL:s hemsida, och just ”Shortsland” handlar, som jag känner det, om en djup trötthet inför världens all galenskap.

Det som känns utmärkande just för Lundell –  jämt och ständigt –  är att han fångar den manliga folksjälen. Vill han lägga sig ner och hålla käften, som han sjunger, så vill två, tre miljoner andra män det också.

Och jag har konstaterat rätt många gånger att männen känns så i Sverige, här och nu, och ett skäl till det tar en läsare upp d.v.s. vi har inte ens en fungerande ägarrätt i riket så de kan inte ens freda sig mot galningar på sin egen mark. Det kan bara hända i Sverige.

De är maktlösa
När jag kollar runt på 65-70-åringar på Cypern är de öppna, glada, tillfreds, hjälpsamma, intresserade och fyllda med omsorg samt omgivna av sina kompisgäng.

Ser vi på hur just Lundells energi tog sig ut som ung, och hur ”ärrad och bränd” energin känns nu – finns dock en ljusare bild med en mindre sammanbiten UL på sidan där låtarna är utlagda – så måste vi ställa frågan vad alla våra system gör med männen, kvinnorna, barnen och numera även med djuren.

Jag har svårt att tro att det finns något annat land där man ger djur anti-deppmediciner.

När jag var uppe sist såg jag tusentals sammanbitna svenska män och mängder med ledsna och en hord aggressiva men inga förnöjda eller tillfredsställda.

Lundell har trots det inte deppat ihop totalt
 – Du vet, och jag vet, du vet,  och alla vet att en dag faller dom…

Männen känns i nuläget utbytta mot en illa fungerande statsapparat som skyddar rövare från morgon till kväll i ett övertydligt kollektivt medberoende.  Männen kanske piggnar på sig den dag icke hållbara system faller? Då det är dags att bygga nytt?

Sigge, en av mina gamla läsare, är nog jämnårig med Lundell, och han skriver:

Sverige är ett dödsdömt dårhus
Ett exempel på detta är att en man som samlar på skrotbilar ställer ut dessa i smyg på andras fastigheter och vi markägare har inte rätt att ens forsla bort dessa vidriga bilvrak. Denne man har visserligen blivit dömd att betala viten men han bara överklagar och så tillsätts det nya utredningar om och om igen, under tiden fortsätter den här mannen att samla och sprida skrotbilar överallt runtom här i Strömsunds kommun, dels på kommunens egen mark och privat mark.

Detta elände bara fortsätter och fortsätter
Sammanlagt har väl denne man nu snart 1000 skrotbilar spridda runt Strömsunds kommun. Förvånar mig inte om någon eller några markägare tar lagen i egna händer och spöar skiten ur den här mannen som samlar och sprider skrotbilar.

Som om inte detta vore nog samlar han på trasiga läckande bilbatterier, oljefat, dieselfat, halvfulla läckande målarfärgsburkar och allsköns skit som bara går att tänka sig och myndigheter står totalt maktlösa alltmedans den här mannen bara fortsätter att samla skrotbilar, skrot, sopor och avfall som han sprider runt kommunen.

På min fastighet ställde han ut 20 bilvrak utan lov men jag har inte ens rätt att flytta dessa vidriga bilvrak från min mark. Vi blir allt fler markägare nu som är urförbannade på den här mannen. Ja hur ska detta sluta? Herregud säger jag bara!

Löpande vite   

SvT Play om saken

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)