Svensk historia: Ett kanonexempel på hur djup amerikaniseringen är

De som följt min serie ”Vi hälsar på i Indien” har nu en egen bild av främst Kerala där jag brukar vara och som jag kan väl. Jag kan alltså avgöra om videobloggare talar sanning eller inte just för att jag kan Kerala själv.

Indien är inte ett land utan mer en kontinent, och består av flera delstater, och alla med sin regering, många är gamla monarkier, kultur, matvanor, religioner och lokala språk. Indien har 800 lokala språk,

Skillnaden mellan Kerala och grannstaten Karnataka är som natt och dag, Goa är helt annorlunda, men de som hängt på bör ha en bra bild av Kerala nu.

Jag har också skrivit att det finns inte ett ord i svensk press som är sann då vi kommer till Indien, och vi har sett att en läsare har en son som vet att de kan inget där.

Det är ett u-land, och den bilden har han fått av skolan, där det finns lärare som är fostrade av Imperiet, som alla andra, och här nedan har vi roten till hatet mot Indien, och denne mans hela världsbild  blev vår världsbild.

Nixons världsbild kablades ut via inte minst DN, i en tid då en miljon lämnat sina familjer på landet och satt i höghus i städerna och deras referens var inte längre familjen eller byns utan Dagens Nyheter, som också lärde ut det jag idag kallar för det kollektiva medberoendet.

Nixon ljög för övrigt i princip en gång och fick avgå, idag har vi en som ljugit 20 000 gånger som är föremål för omval. Det beror på det kollektiva medberoendet att lögnen är ingenting idag.

Newly declassified White House tapes have revealed former US President Richard Nixon’s well-known hatred for India and Indians. Nixon’s deep antipathy, which was fed by National Security Adviser Henry Kissinger, also guided the US policy towards India in the 1970s. This shows why Presidential racism needs to be shunned.

Om Lena Holfve 18254 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

  1. Jag har aldrig satt min fot i USA men ändå känns det på många sätt som jag har varit där någon gång i mitt liv. Beror säkerligen på populärkulturen. Allt från musik till tv till filmer till böcker och i yngre år serier. Möjligtvis har jag satt mina digitala fötter där men det är en annan sak.
    Vad Indien beträddar så ska det finnas nån anomali under vattnet mellan Indien och Sri Lanka. Skeptiker och debunkar hävdar ,som vanligt, att det är en naturlig företeelse. Andra anser att det är en bro byggd av människor för mycket länge sedan. Av en okänd civilisation som för länge sedan har försvunnit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.