Sverige är det enda landet i hela världen (!) där du kan förtala namngivna enskilda och bolag och komma undan med det. När General Motors la ner Sverige sa deras högsta chef; ”Jag tar hellre ett par veckors helvete än ett helt liv.”

Folk utifrån är inte vana vid den svenska ”stilen”
toaJag har en väninna, som förföljdes och förtalades av politiska skäl, som flyttade till Spanien där man inte kan bete sig på det svenska sättet. Folk hade limmat upp hennes foto, namn, adress och telefonnummer i busskurer i norra Stockholm samt målat på husfasaden. Det ger garanterat fängelse i alla andra länder.

Vi har förmodligen världens svagaste författarkår
Det är inte speciellt märkligt att det är på det viset, och har varit länge. Vad jag vet är ingen gripen, anhållen, häktad och avdömd för olaga hot mot författare – kan bara hända i Sverige:

Var tredje författare hotas | SVT Nyheter

Hoten mot författare ökar | SVT Nyheter


Jag löser problemet genom att offentliggöra rykten:
n
Nej, Utmattningsskolan är religiöst och politiskt obundet eftersom jag är det, och har alltid varit. Jag vågar inte ens ha ett medlemskap i Coop. Jag tar heller inte emot provisioner eller gåvor av skolans leverantörer av grupprabatter.

Ett av de mer vansinniga påhitten
”Holfve var tidigt en av de pådrivande i hetsen mot ”allmänläkaren” och ”obducenten” som anklagades för det s.k. ”Styckmordet” på Catrine da Costa. Hon nämns i Per Lindebergs bok ”Döden är en man” på bl.a. sid. 95-99″,
anser en som gömmer sig bakom en pseudonym.

Om man kollar vilka år mina böcker kom ut ser man en lucka, och det var det året jag hade påbörjat en kriminalroman som handlade om att en rättsläkare mördade och styckade en kvinna. När mina böcker var skrivna i synopsisform brukade en av cheferna på Tekniska roteln faktagranska, och så skedde nu också och precis samma vecka hade mordet på Da Costa skett varför jag la hela boken.

Verkligheten hade nu överträffat dikten
Aftonbladet meddelade det. De använde nån rubrik av typen ”min deckare satte polisen på spåret”, och en ryktesflora satte fart, som ledde till att mängder med människor kontaktade mig, och jag bad dem vända sig till just den chefen på Tekniska roteln. Vad jag kan minnas har ingen Per Linderberg kontaktat mig.

Någon dag senare drog AB på med att jag skulle skriva boken
incestfallet
Jag hade precis lagt den! De meddelade att jag hade talat med den så kallade allmänläkaren. Han var min granne, och vad jag minns har jag bara talat med hans fru? Möjligt att han var i tvättstugan?

Det är inte omöjligt att det var ännu fler artiklar eftersom jag själv sen gick ut med en debattartikel där jag undrade över polishusets läckor.

Någon i det huset måste ha meddelat att jag… och än i denna dag ser jag uppgifter om det här, samt att folk har frågat mig, och det har väl snart gått 30 år?

När exempelvis Aftonbladet går ut hakar andra på
kvallsposten
De ringer en aldrig, kollar aldrig, och det mest groteska Kvällsposten har hittat på var då de skrev på löpet att jag sagt att män får inte byta blöjor.

Men i detta fallet tuggade de bara om vad AB påstått, samt tycks anse att boken är nu färdigskriven och snudd ute, och när man används lite för mycket kan man, som jag gjorde, sluta som författare eftersom avigsidorna är enorma speciellt om man har små barn.

 

 

En sannare beskrivning
sidan”Författaren och nämndemannen Lena Holfve (f. 1953) kom att engagera sig kort i ”styckmordsfallet”. Här i en artikel i samband med obducentens gripande i december 1984. Lena Holfve är numer bosatt utomlands.” Källa

Hela artikeln finns i detta register och torde väl handla om polishusets läckor. Hur som helst var engagemanget mycket kort: massor med folk kontaktade mig under en intensiv vecka, och jag slussade dem vidare. Däremot är det inte riktigt sant att jag bor utomlands, inte bestämt än, och jag är skriven i Sverige.

Varifrån får folk allt?
sbig – Har för mig att hon varit rikt gift o skilt sig.
Var hon inte nämndeman också men tvingades sluta med anledning av någon skandal/tagit parti för någon?

  • Nej, jag har aldrig gift mig rikt eller ens skilt mig rikt.Jag tjänade väldigt bra inom IT-branchen i 20 år, och nej jag tvingades inte att sluta som nämndeman utan avsade mig frivilligt.

– Hon tigger pengar av sjuka.
 – Nej, vi har haft två insamlingar; en för att finansiera en tjejs prover därför att jag ville ha fram dem då hon bodde i en viss stad som har en mystisk koncentration av ett gift. Den andra startade medlemmarna spontant därför att jag var i Indien och förhandlade med läkarna så de betalade inrikes resor. UMS är en non-profit-tjänst, se prispolitiken. Vi uppmanar de som blivit friska och som jobbar att donera till kriskassan.

– Hon säger att all utmattning beror på alkohol, inga andra skäl.
– Nej, vi har hittat ett trettiotal rötter under vårt första år, allt ifrån Borrelia till kopparförgiftingar. Alkoholintolerans är snarare ett symtom på tungmetallsförgiftningar. Söker man igenom skolans material förekommer inga såna påståenden alls.


En minnesvärd resa med svenska inte sällan berusade unga män
lena holfveJag har 21 barn; tre egna, tre styvbarn, femton fosterbarn – men inte alla samtidigt utan utspritt under exakt 40 år –  och en av dem gjorde en film som döptes till ”Älska lagom”, som är titeln på min första bok.

Eftersom den unge tycks ha saknat kunskaper angående upphovsrätt, vilket få har eftersom vi är landet som födde Pirat Bay, snodde individen musik av Michael Jackson och Ulf Lundell, och petade in i sin första film.

Jacksons advokater vet jag spöar skiten ur folk som stjäl material
Vi talar om miljoner. Om man t.ex. stoppar in hans musik i en film, och hur Lundell hanterar sånt vet jag inte. Även han borde gå i taket.

För att förhindra stora skadestånd, i vart fall ifrån USA, sa jag nej, och hävade min upphovsrätt till titeln ”Älska lagom”. Detta mitt nej läckte ut via nån illustratör på nätet – den inte sällan berusade pöbelns lekstuga.

Medlemmar i ett DVD-forum sänkte bland annat våra servrar
De skickade bajs på posten, flög över hela nätet med texter om hur hemsk jag var som motarbetade en ung regissör… Ledare för drevet var DVD-forums ena administratör! Han som borde hållit rent. Om jag minns rätt försökte han även ändra Wikipedias texter om mig. En morgon hade jag 50 000 mejl… de hade väl startat nån robot som mejlade mig under natten.

De har skrivit spaltmil för att ”försvara” den stackars, stackars  regissören som det var synd om – och som aldrig kan bli medlem i regissörsgrupperingar på livstid, om han debuterar med stölder, och som aldrig hade kunnat bygga upp ett liv med miljonskulder till Jackson i bagaget.

Nu blev det ingen filmdebut den gången därför att LH satte ner foten runt sin titel
På frågan varför ”regissören” tog just min titel blev svaret; ”Den är ju så bra!”, och jag antar att Jacksons  och Lundells musik också ansågs vara ”bra”.

Senare har folk dömts till fängelsestraff för upphovsrättsbrott men bland annat detta DVD-gäng ansåg lagarna ”löjliga” och inget att bry sig om. Jag ansågs som en mossig stalker rätt ofta, mycket och länge samt ett lovligt byte. De höll på i ett år tror jag för att försöka sänka mina dåvarande IT-tjänster t.ex. taltips.se och teaterlistan.se.

alskalagom
Titelskydd 50 § URL
Betydelsen av en titel kan vara stor, både på ett praktiskt plan och på ett ekonomiskt. Titlar kan erhålla skydd enligt upphovsrättslagen på två sätt. Är titeln originell är det möjligt att den uppnår kraven för verkshöjd och skyddas då som verk. Eftersom titlar vanligtvis är av kortare karaktär är det ofta svårt att hävda skydd som verk. Viktigare är istället det titelskydd som återfinns i 50 § URL som inte uppställer krav på originalitet och som erbjuder ett skydd som varar för evigt.

 

En kvinna ringer runt; jag säljer lägenheter och blåser folk på Cypern
Nej, jag har aldrig sålt nån lägenhet varför inga köpare finns. Jag driver en mycket liten FB-gupp för UMS-medlemmar som är nyfikna på norra Cypern, den har 104 medlemmar tillika vittnen, och i den gruppen har jag skrivit rätt frekvent ”köp inte, hyr dig fram först”.

Däremot skrev jag år 2014-2016 många artiklar i en blogg om hur fastighetsligorna jobbar runt Medelhavet och de säljer inte sällan lägenheter som inte ens finns.

aaaaalillan

Gissningsvis är det samma kvinna som ibland hoppar in i folks PM på Facebook och berättar att de ska anmäla mig, de samlar bevismaterial – se till vänster ett årsgammalt PM – och nån hade fått veta (också för snart ett år sen) att de skaffat sig en advokat som då ska ta itu med fastighetsbedragaren Lena. Advokater håller aldrig på med sånt alls.

Det är åklagarnas bord. Jag, som har en rätt gedigen domstolsvana, ser redan på texten ovan att kvinnan har lämnat verkligheten helt. Men jag bevakas, och många underrättas. Jepp, de ringer runt, och kontaktar FB-vänner till mig, och det är rätt ”normalt” avseende offentliga personer.

Än har ingen åklagare hört av sig
Det lär inte ske heller därför att jurister är inte helt ovana vid psykiskt sjuka, aktiva alkoholisters, narkomaners och pillermissbrukares ”vanor” att köra harm, hat och hämnd mot andra människor och de brukar undvika att ta i sånt med tång.

Man har offentliggjort på nätet att jag finns i kriminalregistret
Nej, i kriminalregistret förekommer jag inte. Men petar du in mitt namn i Lex base får du fram två civila domar. Domstolen hittade mig inte för jag var i Indien, och den har bestämt att jag är betalningsansvarig inför Svenska Handelsbanken för ett AB-bolag som gick omkull därför att jag var borgen för två lån. Praxis. Däremot är det ett brott att offentligt felaktigt påstå att en namngiven finns i belastningsregistret.

Varför utsätts författare och andra offentliga personer?
design new kopiaforwebbenDels handlar det väldigt mycket om vilka ämnen man skriver om. Skriver man böcker som ”Botten Upp – en bok om att leva i närheten av alkoholproblem” så får man inte Nalle Puhs läsare.

Dels handlar det om att man lägger ner allt idag som inte kan ge minst två års frihetsberövande. Det är fritt fram, med andra ord.

De flesta, 99% av alla läsare är trevliga och normala
humor

Författares texter fungerar ofta som måltavlor för projiceringar
Inte minst brukar den här typen av människor träffa en nån kort tid och sen ”känner de Lena Holfve”. Ju fler böcker du ger ut desto fler ”känner” dig och lejonparten har aldrig ens träffat en.

De älskar också att missuppfatta medvetet, och vrida om precis allt
Jag har femton års erfarenhet som yrkesförfattare, och den säger mig att de projicerar – de talar alltid om sig själva men lägger ut det på t.ex. offentliga personer. Vi har också bytt ut tusen års kunskap mot en kaffe latte.

De tycks leva i ovisshet om att människor meddelar en

aaaaaannn
Två rader är strukna som kan identifiera källan.

Förutom att jag på denna sida publicerar dem har Utmattningsskolan öppnat en öppen grupp där man kan ställa frågor. Den är tänkt för att bland annat stävja rykten.

En annan sak jag vet av erfarenhet motar rykten och mytomaner i dörren är transparens.

Skolan har idag över 2700 medlemmar på den stora skolgården (för sjuka enbart) som är vår huvud-FB-grupp, och där har alla informerats under ett helt år om det har hänt något. Det är således en mycket stor grupp Internetanvändare som har full insyn i hela verksamheten.

 

Man kommer inte så långt på nätet med lögner, med andra ord
En rabiat kvinna, känns som ondskan själv, försökte med en ny metod. Hon påstod plötsligt att en gammal man på FB inte existerar för den som skriver på hans konto är egentligen jag.

Mannen frågade mig offentligt via en bild hur jag såg på det, och jag svarade att det hela är kvalificerad galenskap. Men det var lite fiffigt för då kunde hon ösa sin galla men inte på sitt eget konto, då riskerar hon att FB tar bort hennes, utan på hans… Den äldre mannen äger uppenbarligen en Photoshop, men det gör inte jag.

Förflutet som rättshaverist, har påståtts
Nej, men jag har tjänstgjort i många år som lekmannadomare i Stockholms Tingsrätt. Jag har överklagat en upptaxering en gång i mitt liv samt ett beslut från Försäkringskassan men det blev aldrig förhandling då motparten backade innan den kom till stånd.

Min karriär som författare rann ut i sanden på 90-talet, har påståtts
article
Nej, jag slutade skriva böcker över en natt bland annat för att mina då ganska små barn förföljdes. Det var en kvinna som frekvent bevakade skolgården, och sökte få kontakt med dem. En annan kvinna slet till sig min dotter utanför dagis men blev ifattsprungen av en dagispersonal. Mediaexponeringen innebar också att jag hade svårt att ens gå ut.

Jag var less på jobbet, över lag och det är inte det minsta märkligt att man blir det, och jag ångrade aldrig beslutet att övergå till IT-branschen som var fräsch och ny och vi arbetade dagligen i en pionjäranda.

Förr hade jag dem efter mig i Konsum
Numera har de flyttat ut på Internet så det har blivit mycket, mycket bättre om man jämför med hur det var förr.

aaaaaaforakt”Hela samhället tycks genomsyras av en negativism som gör att vi hellre misstolkar vad folk säger och gärna drar egna slutsatser och därefter pådyvlar människor åsikter som de inte har. Jag har själv varit med om det flera gånger.” Läs mer

När man inte skriver det folk vill

o

En FB-profil ifrågasätter offentligt varför hela (eller delar?) av hans livs historia rörande mögel inte tas med i min nästa bok som kommer att handla om mögeltoxiner och hur man löser problemet med dem. Jag kom sen att lyfta ut just denna individs exempel på folk som råkat illa ut.

Jag har svarat: ”Du måste nog läsa hela boken i sin helhet för att se logiken. Vi efterlyste material om hur man blir frisk från toxiner. Boken kommer inte handla om mögelfall som ditt utan om t.ex. amerikansk forskning hur man tar sig ur eländet. Det är ingen debattbok om mögel.”

Avseende anklagelsen att jag är en nyckelspelare sen flera år ”i den svenska mögelmegabyten” har jag svarat: ”Nej, så är det inte. jag har inte dykt ner i ämnet mögel förrän nu och är ingen spelare alls. Jag skriver en bok om hur man kan bli av med mögeltoxiner.”

lh
alfJag har varit med om det många gånger förr att människor tror sig veta vad en ännu ej publicerad bok kommer att handla om. Det är ett märkligt fenomen, och värst var det månaden innan ”Könskriget” kom ut och mängde med människor var rasande för att ”Holfve skriver en bok om män”.

Den handlar i huvudsak om vad giftiga kvinnor kan hitta på, och den efterlyste lagar skrivna av kvinnor för kvinnor. Då den släpptes på min 35-årsdag blev det tvärtyst.


En gemensam nämnare är att stjäla bilder man sen förvanskar för att förlöjliga
Killarna, som jag nämnde ovan som sänkte våra servrar, tog bilder av mig de inte ägde och de ritade Hitlermustache på dem. Konstnären bakom årets bildcollage är 70 år, och skulle utomlands och säkert även inrikes uppfattas som en utåtagerande tonåring.

Svenskar uppfattas som extremt oartiga samt barnsliga utomlands vilket inte är det minsta märkligt. oEn konsekvens är given: Aftonbladet nyheter: Vart sjätte storföretag lämnar Sverige. I de flesta länder är mobbning och förtal förenat med fängelsestraff, och hos oss är det fritt fram.

Nyttiga idioter skapar indirekt världens svagaste författarkår ena minuten och nästa klagar samma människor över att all yttrandefriheten är hotad.

Mitt brott? Jag ägnar inte en hel bok åt en enda mögelskadad människa.

 

Nästa talare kommer alltså att bli grundligt utredd här:

fbrost

Plats, plats, plats…Plats, plats, plats…

Plats, plats, plats…

Plats, plats

Plats

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=qxkloqz0kZo

https://www.youtube.com/watch?v=9EhBfIlQvRo&t=17s

https://www.youtube.com/watch?v=4Ij9pRHYx_M

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.