Kina vägrade prata i Bryssel

Skärmavbild    kl

Kina fick kritik för att deras miljö var skitig, de kallades till Bryssel för att debattera saken, och de skulle skriva på något avtal som gav dem livstidsböter pga. denna smutsiga miljö, och de kom inte, skrev inte på, de sa inget – de löste problemet.

Det är en mycket, mycket bra beskrivning av VARFÖR de ogillar vår ”yttrandefrihet”
nVi kan bråka, håna deras flagga och demonstrera ihjäl oss; Asien kommer aldrig, och jag menar aldrig, att köpa vårt sätt att hantera problem, never.

Inga öppna möten, inga sammanträden i åratal, inga debatter i TV, inga kritiska artiklar, inga demonstrationer, inga pjäser eller böcker om saken,  inga reaktioner alls – enbart lösa problem.

Det är precis samma här på ön, och om du säger det magiska ordet PROBLEM rusar det fram karlar som vill lösa problemet, deras jobb.

Om jag INTE säger det magiska ordet problem, utan sätter mig ner och skriver en bok om den hemska trafiken på min gata, är jag med automatik dum i huvudet som tydligen inte vill lösa problemet.

Ett problem vi har internt tror jag är att för få inser att asiater är smartare än vad vi är
Vi vill vara bäst i klassen. De som inte klarar av den insikten kommer få problem livet ut därför att vi är ingalunda bäst i någon klass alls. Det är dessutom oförskämt och väldigt respektlöst att ens kritisera andra nationer när vi inte tar hand om våra egna problem alls – bara pratar om dem och pratkulturen är en mycket, mycket dysfunktionell kultur.

SÄK-chefen har rätt med sitt:
-Vi löser problem, ni i Europa samlar på dem.

Om Lena Holfve 18253 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.