Intervju med Dr. Whistleblower Jon Tallinger

 

Enligt Jon Tallinger är det bara att beställa syrgasapparater. Han berättar att han själv har beställt en apparat för 13 000 kronor från Spanien, i det fall hans egen mamma skulle bli sjuk.

Skärmavbild    kl– Människan har löst problem i alla tider. Det finns massor av lösningar, säger han.

Han påpekar att man även – i de fall där de äldre klarar av att flyttas – skulle kunna använda fältsjukhuset i Älvsjö där det finns syrgas.

Finns det fall där syrgas kan skada?

– Att säga att syrgas är farligt för patienter är skamlöst. Det finns ett enda tillfälle då det kan skada och det är bland patienter som har en mycket svår kol, säger Jon Tallinger.

Han påpekar att syrgas i de allra flesta fall förlänger patienternas liv.

– Det är det jag är utbildad för, att förlänga människors liv – att förlänga livsglädjen och livskvalitén, säger han. Läs mer – Värden i Dag

Skärmavbild    kl-Vi har i studiegruppen sett att  i länder som Indien ligger dödligheten runt 3000 individer, och de är 1,3 miljarder, och i Norden ligger dödligheten under tusen, men Sverige har idag 4 322 och vi är tio miljoner. Det är nånting som inte är som det ska, och du har pekat på att gamla inte får syrgas. Har du fler förklaringar till att vi sticker ut så enormt?

Att vi aktivt arbetar emot användandet av munskydd. Att vi undlåter basal sjukvård av sjuka. Att åtgärder som karrantän undviks. Att vi tonar ner risker och skapar en kultur att viruset är ofarligt utaför riskkgrupper och att ”alla ska få det”. Staten arbetar då aktivt med spridning av ett samhällsfarligt agens emot smittskyddslagen.

-Om jag har förstått rätt har du tagit tjänstledigt för att uteslutande jobba med opinonsbildning vilket är ett skäl till att jag vill hjälpa dig med det. Sverige är i mina ögon, jag bor inte där längre, ett extremt straffande och fascistiskt land. Du är inte rädd för att få problem sen? Eller är det en myt att man åker på däng om man öppnar munnen?

-Jag har förberett mig att ta ett annat jobb eller emigrera. Jag är inte ”rädd” men jag förstår att mina handlingar kan få oerhörda konsekvenser som inte borde finnas på kartan i en demokrati.

o e-Jag bor på trappen till Asien där gamla är älskade till tusen, liksom alla medborgare, och vi alla får SMS direkt ifrån regeringen om det är något. Budet att alla skulle bära mask kom den vägen. Jag är mycket förvånad över att ett land som Sverige, där Ericsson föddes, inte använder SMS till alla medborgare.

Det första som kom handlade om att vi skulle ringa ett visst nummer direkt om vi fick feber. Det andra var nog en länk till regeringens information på nätet, och det tredje att alla skulle ha mask. Är det något du skulle vilja se i Sverige?

-Jag vill se lag på munskydd. Med stöd i smittskyddslagen. Sen höga böter om lagen inte respekteras.

Jag tackar Dr. Whistleblower Jon Tallinger för hans handlingar, och för att jag fick intervjua honom via Messinger, och jag ska be mina medlemmar dela artikeln, som är öppen. Normalt sett är det mesta låst hos oss då vi är en studiegrupp som vill ha trollfritt t.ex.

Doktorn på FB

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.