Författare Maths Nilsson

[:sv]Foto Camilla Nyqvist[:]

En läsare rapporterade att det finns en svensk som tagit i orden solar minimum, och det är kollegan Maths Nilsson.

Uppvuxen på Öland men boende i Hägersten Stockholm sedan länge. Bloggar om lite av varje med fokus på mitt skrivande, foto, natur och vetenskap. 2011 gavs min debutroman Själseld ut och 2013 Minotauros Tårar. Jobbar som kemist i läkemedelsbranschen. Läs mer

MN har skrivit en bok titlad ”Tvivel”, om faktaförvirring, och det gillar jag skarpt om folk tar i
Jag har dock inte läst hans böcker, men skriva kan han.

Jag har kontaktat honom för att se om han vill kika in i kategorin ”Solar minimum” här hos oss.

Lars Bern och SwebbTV mörkar data

 

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

2 Comments

 1. Läsare vill ha in:

  Vi har faktiskt riktiga forskare i Sverige som t.ex. Mörner som har rest till olika platser på jorden och kontrollerad loggböcker för havsnivåer och dessa stiger egentligen inte alls i någon utsträckning. På många ställen är det tvärt om. En sådan riktig forskare kommer aldrig i tv eller tidningar för att hans agenda är fel eftersom han inte stämmer med i kören med skrämselpropaganda. För mig verkar det så att det Mats Nilsson tycker om Lars Bern är han själv också i mycket stor utsträckning.

  För att pratar vi miljö och effekter på klimatet måste vi ta in tusentals kärnsprängningar, manipulation av jonosfären med hjälp av HAARP, spridning av virus, hemliga försök på människor utan deras medgivande, militärens föroreningar i form av otaliga bombsprängningar också med utarmad uran, förgiftning av miljön i form av bred användning av farliga bekämpningsmedel, illvillig manipulation av Golfströmmen med utsläpp på känsliga ställen i form av olja och nukleära utsläpp. Listan kan göras hur långt som helst och dessa faktorer pratas det aldrig om någonstans, det är bättre att prata om vi ska äta kött eller överhuvudtaget ha rätt att förflytta oss mellan olika platser på annat sätt än till fots. Som sagt inte ger jag så mycket för denna författarens billiga argument.

  Om han tycker att Lars Berns argument är billiga; låt så vara, men Lars Bern har pluspoäng genom att han har blivit frisk från Cancer på egen hand och klarat sin övervikt med egen forskning.

 2. En läsare vill ha in: Isbrytaren Oden skriver veckobrev och av följande veckobrevet kan man utläsa att rapporter som issmältning inte stämmer och att det finns mycket is kvar där det påstås vara isfritt.
  https://polar.se/nyheter/oden-tog-amerikansk-forskningsexpedition-till-nordvastpassagen/

  Dessa kartor är analyser gjorda av samma satellitbilder som jag själv tittar på och i normala fall brukar jag inte titta på bilder när någon annan än jagsjälv eller mina kollegor här på bryggan tittat på råmaterialet och gjort en egen analys. Men i skärgårdar och framförallt i miljön nära land runt Grönland och här i Nordvästpassagen är det väldigt höga berg och djupa dalar som ger skugga för satelliterna och visar isfritt i fjordarna trots att det kan vara upp mot50% istäckning. Detta hände i förrgår kväll när vi skulle ta oss från Pond Inlet upp till Lancaster Sound via Navy board inletmen fick precis innan avgång reda på, via de kanadensiska iskartorna, att det fanns en hel del is kvar i Navy Board Inlet, så dåtog jag ett bränslebesparande beslut att gå runt samma håll som vi kom.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.