Ett roligt appbesök

Ibrahim, längst till vänster och som nog är jämnårig med min äldsta son dvs född runt 1975, körde i ilfart till en vän till mig som äger en strandkrog, Ibrahim visste att jag känner honom, och vid ankomsten, efter att ha gett sin ”broder” en kram, bad han om hjälp.
– Problem! Problem! Problem!

Krogägaren fick veta att en av mina gäster nog var kär i Ibrahim, och hon måste få veta att han är gift.
– No problem, sa krogägaren, det fixar Lena, och ringde mig och bad mig komma.

Man använder inte e-post eller telefoner för det ska vara face to face.
– No problem, sa jag och löste sen problemet, och Ibrahim var lycklig igen.

Igår när han var förbi mig, för han ville visa mig en revolution, frågade han hur min väninna mår, och jag berättade att allt är ok, hon kommer nog för att vakta hus och hund nästa gång jag ska iväg länge från ön, och han la handen på sitt hjärta.
– Jag vet inte om jag vågar vara artig mot henne mer?
– Jodå, sa jag, det vågar du.

Revolutionen han ville visa mig var en app i hans nalle och när han talade in turkiska i den, och sen tryckte på en knapp, upprepade en klar och bra dataröst allt men på engelska. Han hade nog kunnat begära svenska också?

Eftersom han talar knagglig engelska, även om den blir bättre och bättre för varje år, var det verkligen en revolution. Vi satt en hel timme och ”samtalade” appvägen innan det var dags för Ibrahim att dra iväg till nån ”broder”.

I Sverige är mycket inriktat på par, de gör allt ihop, och här anser man att det är en av västs skilsmässo-orsaker; västkvinnorna vill att männen ska vara väninnor. Män ska fostras, men av män, har man också sagt mig.

Killen till höger på bilden är säkert någons kusin eller lillebror, han är mycket yngre än de andra, och fostras då av hela gruppen. Hos oss håller män på att bli barn om vi betänker den vansinniga idéen att Katarina Frostensson skulle var ansvarig för vad hennes man gör och de har sällan manliga vänner.

Tvärtom här, som vanligt, allt är tvärtom

När Ibrahim hade åkt iväg igen i sin truck kom jag att fundera på den artikel jag skrev igår om vad folk i Sverige tror om dessa länder, och hur vedervärdigt hemsk kvinnorna har det. Det är tvärtom, som vanligt.

Nu på morgonen lyssnade jag på Trumps tal till sitt folk, och konstaterade att några ledare har vi inte alls. Lyssna själv, döm själv! Det är inte riktigt så här han beskrivs i svensk press, tvärtom, som vanligt…Rosling: Svenskarnas världsbild är helt skev

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Kriminalromanen ”Mordet på Törnrosa” nu som E-bok 40:-

Om Lena Holfve 543 artiklar
Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

1 kommentar

Kommentera