Älska lagom – en bok om familjehemsbarn

Älska lagom – en bok om familjehemsbarn
Älska lagom är den enda självbiografiska bok som Lena Holfve har skrivit. Den handlar om tio mycket svåra men ändå roliga år med fosterbarn.

Barn som ska älskas lagom därför att det inte går att slita upp människor med rötterna. Barn har rätt till sina föräldrar, sa hon i den boken och belyste varför.

Kanske var det anledningen till att den blev så uppmärksammad?

Nu är den nyutgiven med ett nytt kapitel skrivet 2019, och idag är ”barnen” 50+ och det ger perspektiv!

Älska lagom är en klassisk handbok som får läsaren, som har eller vill ha familjehemsbarn, att ställa sig själv viktiga frågor vars svar med automatik leder till en positiv utveckling.

Skärmavbild klNär Lena Holfve fick frågan av en f.d. lärare om hon kunde hyra ut ett rum till en döv pojke, som behövde ett då han måste gå i skolan i Stockholm, svarade Lena ja, och det ena gav det andra…Lena formade en personlig pedagogik som ledde fram till att hon öppnade ett familjevårdshem. Samtliga omhändertagna unga är idag vuxna, och har egna barn och även barnbarn, varför man kan påstå att Lena Holfve har många facit i sin hand.

Erfarenheten av tio år med familjehemsbarn har gjort att Lena Holfve i sin bok har formulerat viktiga frågor om den mycket svårlösta familjehemsbarnsproblematiken. ”Ska vi omhänderta barn?” är en fråga som ofta ställs. Men Lena Holfve går vidare och frågar: ”Vad omhändertar vi dem till?” I sin bok berättar hon om sin och barnens sociala kamp, där lust blandas med trötthet, uppgivenhet och ensamhet.

Boken är personlig men av generell giltighet och kan tjäna som handledning inte bara för blivande familjehemsföräldrar utan för alla som vill ha hjälp och stöd i sitt förhållande till ungdomar. Den vänder sig inte minst till socialsekreterare, vilka utgör en viktig länk i kedjan familjehemsbarn- familjehemsföräldrar – biologiska föräldrar och myndigheter. Förutom för enskilda studier är den lämplig som diskussionsunderlag i studiecirklar och i utbildning.

Provläs

Den finns som e-bok samt häftad hos leverantören samt t.ex. hos Bokus  och hos Adlibris, och biblioteken har access.

The following two tabs change content below.
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.
Spread the love