98-åring som klarat virussmällen, och klagande dam

Skärmavbild    kl

Det lär bli årtusendets PR-resa för Kinas effektivitet, tror jag.

En läsare visade mig en video igår med en kinesisk kvinna som skriker hysteriskt slutligen att man inte får prata i Kina, video 2, och jag ser den som ren propaganda av den enkla anledningen att kineser reser ut i miljontal och återvänder hem i samma miljontal. De kan flyga charter till Larnaca numera, som ett exempel. De släpper också in folk t.ex. turister. En diktatur släpper i princip aldrig ut eller in någon, rent historiskt.

Jag kan väl ha sett ett hundratal i ögonen, och energin i människans ögon kan du inte spela, i närtid, och de ser mer än välmående ut och det har strålat om de jag har sett här på ön, i Istanbul, Oman, Goa och i Kerala.

I de stater där man plågat livet av folk har man alltid stängda gränser och ingen får lämna landet, av typen Sovjet, DDR, och när de väl öppnas efter en revolution väller det ut folk, som talar ut, och sist var då Sovjet föll och i samband med att Berlinmuren föll.

Kvinnan använder också uttryck som är typiska västerländska krokar dvs prata, yttrandefrihet osv och en västerlänning ”hör” också just det vi alltid tror – att man inte får prata. Videon ska helt säkert ut och medvetet pytsas ut bland t.ex. svenska författare.

lilltrollVi såg nyligen hur läkare hade kritiserats för att de babblade om viruset i sociala medier – hemskt, tycker vi.
-Hemskt, säger man i Asien, fruktansvärt oansvarigt, de ska slå larm, omedelbart! Inte hänga i sociala medier!

Om min känsla stämmer, att det är propaganda, är den nog skapad främst för att vi ska känna oss så lyckliga över att vi får prata, så vi pratar ännu mer – sticker vår handlingskraft.

Vi ska riktigt värna vår yttrandefrihet, slåss för den, debattera ännu mer. Riktigt underhålla våra enastående debatter. Älska dem!

Om Lena Holfve 18256 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.