Vi kliver in i en helt ny teknisk och medicinsk värld

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

I år är det första gången i mitt liv som en sittande s-statsminister inte drar igång en ljudlig valrörelse minst 1,5 år före valet. Det är snart mars, och då är det sju månader kvar till nästa val, och om man nu ska leta fördelar hittar jag en. Vi slipper tjatet om ”Arbete åt alla!” som har varit bluff och båg, också, under hela mitt liv.

Den lönsamma arbetslösheten av Hans Nestius

Nåja, googlar man på statsministerns namn + ordet ”valrörelse” hittar man lite. Men mest lobbyverksamhet för att få ”alla” att rösta på sd, känns det som. Det har heller aldrig hänt under hela mitt liv att partiledare jobbat häcken av sig för att slippa röster.

Första gången var Reinfeldt – som mycket riktigt köpte en bostadsrätt i Täby –  före valet. Sen gick han ut och riktigt vädjade att ingen skulle rösta på honom, och han lär ha blivit av med 300 000 väljare i ett nafs. Den vi har nu har sagt att han tänker sitta kvar.

Men det sa han nog bara för att få ännu fler att rösta på sd. När de sen har majoritet kraschar man ekonomin.

Löfven: ”Tänker inte avgå” 

Klicka

Längre fram försvinner religion och politik
Människan kommer hitta andra system, för de vi har fungerar inte, och vi står väl inför Babylons fall, igen.

Vi har aldrig klarat av att skapa stora unioner, någonsin, och de vi haft bakåt i tiden har alltid korrumperats och fallit.

Till höger har du ett rykte om vad som kommer att komma och aldrig förr har uttrycket ”Tiden är den bästa domaren” varit så gångbart som nu.

Ingen vet; alla bara gissar
Men ser jag till kulturen på norra Cypern och hela Medelhavsområdet lär såväl politik som religion försvinna. Mycket få röstar, ännu färre utövar religion.
– Vi tror på Gud men går aldrig i moskén, som man säger här på ön.

Kan man vara säker på att det som är en trend här är allmängiltigt?
Ja, jag tror det på grund av 40-45 års isolering och blokad. Samhällsingenjörerna som kom till Europa, och som snart ska gå, har aldrig slagit ner här. Jag upplever att till och med hundarna är ”ursprungshundar”, männen, kvinnorna, barnen, hela samhället är genuint just därför. Jag befinner mig på många sätt i ett museum; hur hela Europa hade kunnat se ut om… Jag är omgiven av helt oförstörda människor och djur.

Vi står absolut inför en hälsorevolution
Jag har en sista redigeringsdag idag, och är snart klar med den nya boken om sömn och sömnstörningar, och under det arbetets gång har jag letat efter skolmedicinare i väst som protesterar.

Bara i vårt land har jag hittat protestlistor undertecknade av 3000 svenska läkare. Jag tror numera att det är främst media som anser att det skulle vara nån form av krig mellan skol- och alternativmedicinare. Det jag ser är att alla tycks vara helt ense; läkemedelsbolagens styrning måste upphöra, och en instans som ryter till i boken är Riksrevisionen.

”Vård” = göra folk till apoteksknarkare på livstid
I vårt land är det 1,6 miljoner (!) som får nån form av psykofarmaka. Nya boken löser det problemet för den enskilde individen avseende sömn, och metoderna är testade av UMS-medlemmar i 1,5 år nu.

Flera av dem kommer att tala ut i boken som bör komma i mars
Den som inte är drabbade själv av sömnvården kan nog knappt föreställa sig vad den innebär eller hur folk har det.

Klicka

 

 

 

 

 

Nytt antibiotikum skapat av björnbär
Om det håller vad som utlovas har den unge mannen löst ett jätteproblem eftersom antibiotika dels slår ut goda bakterier, stör immunförsvaret, och har indirekt skapat multiresistenta bakterier och dem dör man av långsamt men säkert. 

Björnbärsblad är redan godkänt i Tyskland för behandling av inflammation i slemhinnorna i mun och svalg, och metoden förväntas väl anlända till Sverige anno 2200.

Svenska medier hatar nyheter
Alltså vet ni inte det där om björnbär. Men resten av världen vet, eftersom det är en världshändelse, och eftersom man hatar nyheter tar det säkert 100 år, som vanligt, innan det nya praktiseras i Sverige speciellt som det är en privatperson som har löst ett problem.
– Det går inte, det har vi aldrig gjort förut!

Nån modig själ smugglar in det senare och för ut det nya om natten, viskandes i gränderna, och skyndar sen hem i gryningen tacksam för att ha överlevt Voffare en natt till.

Jag vägrar, be inte mig!
Jag har nog med mitt, och igår skrev jag artikeln ”Katastrof i repris” och som också delvis handlar om att media hatar nyheter. Det är därför vi aldrig får några. Hela universum är väl informerad om att Sverige ska skonas ifrån allt nytt.

Ny teknik lär explodera inom kort
Robotarna skapar givetvis nya typer av jobb och plockar bort andra. Jag har en känsla av att även det förnekas varför vi inte ens har en handlingsplan. De vet ändå att allt går åt helvete, då ekonomin kraschas, men då känner man inte människan.

Vi är helt fantastiska på att lösa problem, som vi ställs inför
Vi har alltid klarat av att lösa de vi haft på tallriken även om vissa har tagit hundratals år. Ekonomin gick i bitar på södra Cypern, genrepet genomfördes där, för några år sedan, och befolkningen började genast byta varor och tjänster med varandra samt samarbeta som aldrig förr. Jag upplever att de människor jag ser där är lyckligare nu än före smällen.

Varför skapas robotar nu?
Japan har samma problem som vi har; för många gamla, för få unga. De tar i princip inte emot nån ifrån andra kulturer, och istället startade man för cirka tio år sen mängder med robottävlingar och bad smarta skapa. Japan är robotarnas moderland, utan minsta tvekan, och de har helt säkert inte ens börjat visa vad de har åstadkommit.

Robotar är annars som databaser; de gör vad du programmerar dem att göra
Makten ligger hos programmeraren, och den som betalar dennes lön. Vi vet att många länder har robotarméer nu, och det känns mer än obehagligt.

Vi vet att robotar kommer att ställa diagnoser och operera, och då ska ”den mänskliga faktorn” försvinna dvs. färre feloperationer och -diagnoser.

Nu testrullar lastbilar, som styrs av datorer och robotar, och bilar är på gång. Jag tror inte att vi ens kan föreställa oss skiftet men det kommer igång nu så smått.

Vi dammsuger aldrig, vi kelar
Jag själv har en robotdammsugare, och har haft i femton år, och jag är nu inne på min andra. Nästa robot ska bli en fönsterputsare när priserna ramlar ner mot tusenlappen.

På 70-talet talade man om robotar, som skulle ta över alla tunga jobb, och vi själva skulle ägna oss åt kärlek, vård, omsorg, etc. I mitt liv stämmer det rätt bra så långt att då dammsugaren går är vi ute; Solkungen och jag. Min förtjusning lär väl mildras den dagen vi möter en robotsoldat.

Vi får se, men den som inte behärskar en dator idag kommer att få ett helvete i morgon.

Det kan jag garantera.  Gå kurs!

Roboten tar över jobb i socialtjänsten – personal säger upp sig i …

 

 

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Böckerna finns i alla de former hos Bokus!

Om Lena Holfve 744 artiklar
Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.