Vi har svårt att förstå det här

japan eDet var på 70-talet debatten infördes via media och i skolorna. Vi hade debatt-timme på fredagar.

Idag vet jag att det är så handlingsförlamningen byggs bäst. När hjärnan uppfattar att den har ”vunnit debatten” anser den att problemet är löst. Samtal får inte den effekten men numera möter jag nog få svenskar som ens kan samtala. De kan, och vill endast debattera.

Nyligen var det nån som arresterades i Turkiet, för han hade kallat nån motståndare för typ ”idiot”. Det förstår vi nog inte alls, hur man kan bli arresterad för förolämpning, och det blir till ”de har ingen yttrandefrihet där”.

Om du frågar en domare bör denne säga att ett sår i din arm, efter ett lättare knivhugg, läker. Men det är inte alls säkert att en ord-attack gör det på en vecka, beror på vem som sa det, och hur, samt varför.

Det är viktigt i väst att ha frihet, så man kan kalla andra människor för idiot. Väst i ett nötskal. Man säger också rätt ofta att västs yttrandefrihet handlar inte om något annat än att få vara så elak som det bara går att vara.

Här har vi två bekymrade indier, som ser denna kultur smyga sig in hos dem, där vänlighet, artighet, respekt är det normala. Inte:
-Flytta på´re jävla fittkärring, som en berusad ”man” sa mig i Coop då han körde på mig med sin kundvagn.

Här hade han nog arresterats för fylleri och just förolämpning samt brott mot kvinnofriden om en polis sett det hela. Packad får du vara på turisthotellen men inte på offentlig plats.

De talar om en förgiftad miljö…

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.