Vi förstår varför privatlivet ryker

Hitta.se och kändiseriet hör ihop, ska lära oss av med privatliv, och båda företeelserna slipper man där jag befinner mig i TRNC eftersom det inte byggs en fascism här.

Det är bara tre, fyra år sen vi ens fick adresser, som ingen använder, och man ger istället folk en vägbeskrivning där man utgår ifrån ett välkänt hus. Jag bor 300 meter från kommunhuset… blåa huset…  Jag bor på gatan där bensinstationen ligger… Det vanligaste är dock att man bestämmer träff med en främling vid ett känt hus och sen lotsar man hem dem.

Brevinkast och brevbärare saknas, eftersom det är ett kontantsamhälle och du betalar det mesta i förskott, vi saknar räkningar helt, fakturerings- och påminnelseavgifter existerar alltså inte, och om du vill någon något är det face to face som gäller. Det finns i princip inga brev, och löpsedlar existerar överhuvudtaget inte. Vi utlänningar får en postbox på torget.

Fastighetsregister saknas, elverket vet inte att jag bor bakom mitt anläggningsnummer, för det är numret som betalas, och betalas det inte stänger de bara av. Inga fakturor, inga påminnelser, uppstår aldrig skulder, och elen står ofta på den som byggt huset.

Det finns ingen telefonbok med allas nummer, och privatlivet är heligt, man lägger sig aldrig i hur folk lever. Ingen pöbel ska fostras fram, så drev existerar inte, och Cyprus Today kommer ut på lördagar, och har noll makt, och saknar kändiseriet helt.

Läsa FB-inlägg skrivna av folk här kontra i Sverige är som att studera två helt olika planeter. Här tilltalar du inte folk du inte ens känner som om de vore din olydige lillebror, det gör man i respektlösa Sverige.

Eller som ett då nioårigt barnbarn, van vid svart- och gråklädda kvinnor, sa en gång inför färgprakten på gatan:
-Får man gå klädd som man vill här???

”Allt inom staten, inget utanför staten, inget mot staten” (Benito Mussolini 1928)

Spread the love
Om Lena Holfve 9227 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.