Vi får fundera på saken i tio år eller så

Skärmavbild    kl

Vi ska börja kika lite på Indien, men inte koncentrerat i en vecka utan då och då, därför att jag tror att det blir Indien som kommer att vända upp och ner på precis hela världen. Det tror de nog själva, tror jag, för nu kan du söka fem års VISA som turist. Dvs du får komma och gå men aldrig stanna mer än 90 dagar, sen ska du ut, och ett dygn räcker.

Om jag satte mig där blir det 90 dagar i Cochin, ut över en helg till Thailand, hem igen 90 dagar, ut till Vietnam en helg, hem 90 dagar, kvista över till Singapore en helg… eller emigrera dit på riktigt.

Jag tror att det skulle passa mig, och det kostar inte många kronor att flyga
nJag tror jag betalade 160:- för en biljett mellan Cochin och Goa sist. Du kan dra bort en nolla vad det än gäller. Det som kostar 100:- hos oss kostar 10:- där.

Det som kostar 100 000:- hos oss kostar 10.000:- där och du får en ny bil för den summan. Det skulle ofelbart leda till att man hade råd att vistas i Sverige sommartid t.ex. tills även sommaren snöar bort.

Min specialsäng byggs inom kort
Min indiska familj håller på och ska inreda Lena Moms rum, med en säng som sväljer det mesta, fick jag veta idag. Vi får se, men det är bra att jag har ett rum, och vovven går att få ner.
Skärmavbild    kl

Hur som; Kina är i mina ögon en auktoritär civilisation, och den lär ridas av revolutioner framöver, och Indien är världens friaste och mest humanistiska land på många sätt.

En diktatur har aldrig framtiden för sig på allvar även om jag kan se fördelarna med att det totalitära Kina
styr under den tid det tar för Imperiet att gå sönder.

Bara den indiska pressen är helt underbar, med artiklar skrivna av vuxna för vuxna, och officiellt är Indien världens största demokrati.


När de blev upprörda sist samlades miljoner kvinnor
nDe bildade en 365 mil lång mur… genom hela Kerala, och kineserna ämnar utplåna hit och dit. Det är så urtypiskt indiskt att ens komma på idéen;
-Vi bildar en 365 mil lång människomur! Lätt! Come on!

Jag tror att den indiska mentaliteten passar bättre i den nya energin, och världen har aldrig behövt Indien så mycket som nu. Jag tror att de har verktygen och kapaciteten att läka ihop världen, och jag tror att de passionerat skulle tycka att det var väldigt roligt.

Jag har ju sett dem läka ihop många västerlänningar genom åren, och de myser varje gång de vinkar av en som har blivit frisk.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Pgidn7XTV3M

https://www.youtube.com/watch?v=Yitka3CP3TM

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.