Väst är rädda, och Asien är glada

foretags

Nu senast var det Ralph Smart som varnade för tekniken, och det som utlovas i Asien är att alla skitjobb ska bort. Människan ska inte behöva slita ut kroppen mer.

Jag minns då min far köpte den runda lilla diskmaskinen som Electrolux kom med, han köpte den direkt, och min mamma blev väldigt upprörd.
-Dög inte disken???

Min bror är på många sätt pappa till att vi fick bankomater, och han har hur många historier som helst om hur bökigt det var att få igenom att det skulle komma sedlar ur fasaderna.

När jag slutade som författare 1991-92 vred sig folk i plågor då jag sa att jag tänkte skapa tjänster på Internet vilket jag sen gjorde i 25 år.

Jag upplever att väst är urmodigt, inte minst känns bankväsendet urmodigt, och jag ”ser” inte att det finns speciellt mycket teknik alls. När jag får in pengar på mitt konto kommer ett e-brev, när jag betalar något kommer ett e-brev som bekräftelse… Jag kan be om SMS istället…

Om något stort händer, som är farligt, får alla som har en lokal nalle ett centralt SMS
Jag ser det som kanon; en farlig sandstorm… pip… alla vet! Jag tycker att det är jättekonstigt att inte alla svenskar får ett SMS om det inträffar en katastrof nånstans.

När jag betalade leverantören i Rumänien för scanningen hade de pengarna på femton minuter, och jag fick sen ett SMS då det antecknades att de hade förstått att de fått dem. Det kostade mig väl sex kronor… en svensk bank vill väl ha 100:- och det tar tre dagar.

Jag fick min första robotdammsugare för 16 år sedan, och folk ryggade…
Kulturen är nog sådan att vi med automatik är skraja för teknik. Med fog? Allt kan missbrukas…  jag har ingen smartphone t.ex. utan en gammal, gammal Nokia, och jag ser också att folk hänger med sina nallar jämt. Men det bör ju vara övergående??? De kom nyss…

Högst upp har jag lagt en bild som får symbolisera vad jag upplever som mycket farligt. Vi har inga mellanstora bolag som kan växa upp och bli stora. DET är farligt.

Videon visar hur Kina nu utrotar farliga, smutsiga, vedervärdiga jobb och löftet är att människans skaparkraft ska återuppväckas. Det är i vart fall vad de säger i såväl Indien som Kina.

Om Lena Holfve 18098 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.