Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

6 kommentarer

 1. Du skrev att när jorden står långt från solen, är det kallare. Och varmare när solen står närmare jorden. Menar du det, eller var det ironi ? (jag kan ibland missa poängen i sådana saker)

  Jordens bana runt solen är inte en cirkel utan något ellipsformad; Solen är faktiskt närmare jorden på vinterhalvåret (ur norra hemisfärens synvinkel) vilket är kallat ”perihelium” och inträffar runt 2-4 Januari (dagen varierar något från år till år)

  På sommarhalvåret är avståndet mellan jorden och solen som störst, och kallas ”Aphelium” vilket inträffar runt dagarna 3-6 Juli.

  Årstiderna bestäms dock, precis som du skriver, av jordaxelns lutning som för närvarande är 23,44° – men den ändrar sig periodiskt på 41.000 år och stiftar mellan 22.1 och 24.5 grader.

 2. Är tweeten verkligen genuin? Om så är fallet, så måste det ha varit hjärnhärdsmälta, om inte ’professorn’ ramlat igenom utbildningssystemet ändå. Vi har ju professorer i genus i Sverige (jag kallar dom snusktanter …) så, vad som helst är möljigt.

  När det odlades tobak i Sverige, så odlades det även vindruvor – utan hjälp av växthus. Det går inte idag.

 3. Tydligen fler än mig som retar sig på mackapär-folket. Hos mig har det gått så långt att jag kommer göra mig själv olycklig på dem. Snart rinner glaset över och jag kommer gå fram och ge personen en rejäl lusing rätt över kinden. Slå nallen ur handen på dem och trampa sönder den och skrika: Vakna för helvete! Vårt land går sönder, folk blir galna och landet brinner opp! Under tiden går du dagarna i nda och glor i manicken. När du inte gör det så glor du väl på dumburken. Garanterat leder det till mitt livs första fängelsevistelse men jag står inte ut längre, så det får det vara värt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.