Världens ärligaste människa?

Skärmavbild    kl

nRita, född i London, är en bra bit över 80 år nu, och kom för 40-45 år sedan till norra Cypern, som hyste 300 utlänningar. Där byggde hon sig en bar, och så söp hon, som en babian.

Vi minns geografisk flykt… och det där sprack efter ett tag då polisceller och sjukhus blev för mycket och Rita bestämde sig för att lägga ner alkoholen.

Idag är hon en av tio ??? nyktra alkoholister, och hon har mer än 40 års nykterhet bakom sig.

Det var Rita som sa mig att hon kan fylla hela Albert Hall med alkoholister härifrån då jag frågade henne om det verkligen är sant att 90% av britterna som är här är det.

Baren sålde hon till en alkoholist…  som sen sålde den till en till… och denne sålde till de två bröder som idag äger Silver Rocks, och som inte bara ville ha en enda rund liten bar för de har byggt krog, pool, soldäck, bungalows, caféhus, stor parkering, osv och de är nykterister.

Rita dyker upp där ofta, jag lunchade med henne häromdagen, och hon har sitt minne med sig via sin e-postadress som börjar med ritaontherock@  Stället hette det; Rita on The Rocks…  Frågar vi henne säger hon nog att hon var inte så ofta uppe på någon klippa utan snarare under den.

oJag träffade Rita, då granntjejen som legat medvetslös på marken ringt AA, och jag följde med henne till Rita första gången, och som blev hennes sponsor.

Fotot använde jag för att pressa henne lite att storyn ”det är inte så farligt” inte höll för en granskning av den kära verkligheten.

Jag sa direkt; jag går en bit bort nu!
Men det behövde jag inte varför jag var närvarande vid det första mötet som jag anser är sekretessbelagt.

Världens ärligaste människa?</a/></a></p>
	</div><div class=

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

  1. En kompis som drack långt under genomsnittet testade att inte dricka någon alkohol alls för några år sedan. Inget vin, öl eller annat. Efter 6 veckor släppte stressen och ilskan betydligt. Då är det här en person som inte gör mycket väsen omkring sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.