Varför förmänskligas hunden?

I Sverige finns det cirka 800 000 hundar fördelade på cirka 600 000 hushåll, och vi har för det mesta koppeltvång. Under tiden 1 mars till 20 augusti råder i princip alltid koppeltvång i naturen. I vissa områden råder alltid koppeltvång och på vissa platser totalt hundförbud. Antalet barn i Sverige har under de senaste hundra åren legat ganska stadigt på omkring 2 miljoner.

Många tycks vilja ha sin hund kopplad jämt
I vissa kretsar förmänskligas hunden, och vi kan se dem iförda söta kläder, t.ex. Det är fullt möjligt att se den propaganda som också pågår att hunden ska förmänskligas och få mänskliga rättigheter i samma takt ungefär som fysiskt sjuka människor blir av med sina.

hundoverall i mysig fleeceDe görs om till barn
Det är inte så att man förmänskligar hundar för att det är bra för dem eller oss utan det gör man för att överföra de mänskliga rättigheterna från människor till djur, och det sker därför att en fascism byggs. Det är en av byggstenarna att mänskliga rättigheter ska upphöra.

Du kan testa själv och vara dum mot en hund, lägga ut det på nätet kontra om du är dum mot en 90-åring. Du kan förmodligen bli lynchad idag om du är dum mot en hund. Det blir du inte om du är dum mot en människa, och absolut inte en 90-åring.

Därför vräks det ut videos, som visar upp djur i människoliknande situationer, allt ifrån att de åker kana som små barn till hur man bäst färgar deras päls för att få en hipp hund.

Vi har redan sett rätt extrema fall t.ex. då nån kommunmänniska fick för sig att det var djurplågeri att ha de vilda Gotlandsrussen fria på Lojsta hed. Däremot har man aldrig, som jag vet om, polishämtat nån hund som är iklädd blöjor. Sätter du blöjor på en hund här på Cypern, och går ut med den i sparkdräkt, är jag rätt övertygad om att poliskåren lär ingripa.
o
När en hund sover på rygg meddelar den att den är:
A) Lycklig
B) Trygg
C) Självständig.

En hund som inte sover på rygg är inte det, enligt den veterinär jag talade med igår.

Jag frågade honom också vilket av de tre som är viktigast och han svarade:
o – Självständigheten!

Det sämsta man kan göra är att lyfta upp eller bära en hund därför att det betyder att den är i stor fara. Veterinärens svar gissar jag är grundorsaken till varför Cyperns hundar är lösa i den omfattning de är.

Den självständigheten uppnår man när de är lösa, och varje sekund, varje minut och varje timme ges möjlighet att om och om igen välja dig som flockledare. Är de lösa är de inte fysiskt fångade som de är om de är kopplade. När de är lösa, och kommer tillbaka till dig, har de valt dig, igen, och nu är bandet ännu starkare.

Jag har själv haft många hundar i mitt liv men aldrig någon som frekvent sover på rygg, och ofta med tassarna rakt upp. Jag har heller aldrig haft någon hund som är lös på det sätt som sker / kan ske på Cypern. Hos oss i Sverige går det inte för det skulle bli kalabalik.

o
Två streetdogs och en familjehund

Det leder till ett ultimat välmående hos en hund
Det som skiljer Cyperns hundar mot våra är just att de är lösa, man ser dem aldrig utklädda i människoliknande kläder, och de skäller sällan eller aldrig och jag uppfattar dem som extremt självständiga, lyckliga, trygga och någon nervös hund har jag aldrig skådat. 

Väldigt många som skaffar hund tar sig an en streetdog
Det vanligaste är att de hittar dig. De bara följer efter dig, flyttar in och sen är det bara så… Det innebär också i grunden att hunden har valt dig, och inte tvärtom.

När du är ute med din hund, den blir din när du sätter ett halsband på den, träffar den på gamla kompisar precis ”överallt” just för att familjehundar samt streetdogs går lösa.

o
Fyra halsbandsförsedda familjehundar

De bråkar aldrig, slåss aldrig och skäller aldrig och de drar inte i några koppel för de har inget ens.

Hur kan man ha kontroll på en lös hund?
Man får bygga relation och en vacker dag ser de dig som flockledaren och lyder minsta vink. De ska slicka dig mycket och det betyder;
– Du är min chef, jag älskar dig.

Här är en kort film som visar en före detta streetdog som går fot från ett café, men inte på kommando därför att denna hund går alltid fot och oombedd, och så vill han vika av och jag smackar till lite, och han är nu lärd att det betyder;
– Ups, du ska vara tätt intill mig (för vi ska åka nu)!

https://youtu.be/E7lv83qmbQk

Wikipedia: Hunden är en av människans äldsta följeslagare. Hunden härstammar från domesticerade vargar, som uppkommit genom att vargflockar uppehållit sig kring mänskliga boplatser, där de levde på människans matrester och därför blivit tamare för varje generation. Forskare har debatterat om domesticeringen skedde först i dagens Kina, Mellanöstern eller Europa. Det finns kvarlevor från hundliknande fossiler i människans sällskap i Östasien möjligen från 30 000 f.k.f. och med största säkerhet 7 000 f.k.f., bl.a. de s.k. torvhundarna. Fynd av hundskelett kommer även från Oberkassel i Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen, där människor levde för ungefär 15 000 år sedan. I en amerikansk studie från 2010 hävdas att domesticeringen skedde i mellanöstern för 12 000 år sedan, vid den tid när jordbruket uppstod där.

En rad DNA-studier har successivt flyttat tillbaka tidpunkten för vargens och hundens gemensamma ana. En studie från 2011 av Peter Savolainen med flera på KTH drar slutsatsen att dagens vargstam och hundar förgrenade sig i Asien söder om Yangtzefloden för omkring 15 000 år sedan.[4] I en studie av Svante Pääbo med flera från 2013 dras istället slutsatsen att vargen domesticerades under den Europeiska istiden för 15 000-30 000 år sedan. Endast de vargar som höll sig nära människor och blev tama överlevde istiden, övriga dog ut på den europeiska kontinenten och tid och plats för domesticeringen kan således inte upptäckas genom att undersöka moderna vargstammars DNA på det sätt som gjorts i tidigare studier. I studien från 2013 undersöktes istället DNA från varg- och hundstammar från arkeologiska utgrävningar i Sibirien och Europa.[5] I en studie från 2015 av Pontus Skoglund med flera, också den baserad på DNA-jämförelse av en 35 000 år gammal varg från Sibirien och arktiska hundraser, dras slutsatsen att hundens DNA divergerade från vargens för mellan 27 000 och 40 000 år sedan. Dagens siberian husky och grönlandshund delar en överraskande stor andel DNA med den sibiriska vargen.[6][7]

Med neolitiska revolutionen började människor bedriva selektiv avel, och skapade på så sätt hundraser. Nordamerikas indianer använde tidigt hunden som dragdjur.

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.