Varför borde alla läsa ”Botten Upp”?

logoartikelflickor

Min livstidstekniker sa det en gång;
– Alla borde läsa Botten Upp!

Han skulle kunna få förklara sig själv men nu ska jag ge min egen förklaring och vi kan börja med att konstatera att man ofta gissar att tre miljoner kan vara drabbade i Sverige vilket påverkar allt och alla och på djupet. Varje dag möts du av problem som är ”felhanterade” på grund av det kollektiva medberoendet.

Det finns bland annat två allvarliga problem med dagens ledare och det ena är att de kollektivt är extremt medberoende. Det andra är att man under hela min levnad har föraktat arbete och arbetare, och utan det och dem går vi alla under. Vi får varken mat eller kläder. I Sverige talar man ofta om ”skitjobb” och det hör man aldrig i nåt annat land.

flickor
Klicka…

I Kerala i Indien har man uppnått det Isabella Lövin (mp), minister för internationellt utvecklingssamarbete, vill uppnå därför att ”alla” är i princip högskoleutbildade och man har en gratis tioårig skola för alla.

Men…

Idag är 91 % av världens befolkning läskunniga. 

Nio procent är det inte, och det bör vara samma siffra i Sverige som också har problem med att ungdomar går ur skolan utan att ha minsta läsförståelse. De andra nordiska länderna spöar Sverige, och diverse utredningar har visat att vi faller avseende skolelevers kunskaper, och det fort.

Analfabetismen har man inte sett till i Kerala sen 1948 och man har inte gjort statligt arbetande akademiker av precis ”alla” men inte långt ifrån. Det finns fortfarande mycket välutbildade egna företagare och inte minst inom IT- och hälsoindustrin.

Människan kan inte leva utan mat och kläder
Henry KissingerKerala sitter lite på pottkanten, precis som Sverige gör 100%, för de har (nästan) ingen mat. De är rätt beroende av importen ifrån andra stater. Det beror förmodligen på den långvariga kommunismen, som styrde staten länge, och socialister är kända för att vilja ”utbilda folket” men historien visar att det är mer propaganda som slutligen delas ut än gedigna kunskaper.

I Sverige ”utbildar” man elever i tron att Indien t.ex. är ”världens fattigaste land” – vilket var svaret på den frågan på Nationella provet för några år sedan.

cdddbda jpg

USA är skuldsatt upp över öronen
Detsamma gäller för massor av utvecklade industriländer, och inte minst Sverige. Indien har problem, inte minst med korruption, men man förnekar dem inte. Det är en ren fröjd att läsa de indiska tidningarna som öppet redovisar de problem man har.

Sanningen är att Indien är världens sjätte största ekonomi, Asiens tredje största, och har gått om England. Lika sant är att norra delen är fattig och det anses bero på korruption. Skickar vi pengar dit hamnar de inte i några flickors fickor.

Sveriges försörjningsgrad anses nu vara under 50%  – 0% hävdar många – eller som en indisk yogaguru ifrån nord Indien sa mig:
 – Ni har ju ingenting där uppe, ni har inte ens mat!

Högt upp i Kerala nästan på gränsen till nästa stat, Karnataka, satt jag en hel dag samman med lantarbetare som odlade örter till ett närbeläget sjukhus och de såg inte förtvivlade ut i ögonen, som ministern gör på bilden.

De hade tvärtom väldigt roligt där de gick hela familjer, sjöng, arbetade, tog rast, arbetade och sjöng lite till. Det man känner omedelbart är att de är människor och inte bara ekonomiska varelser, och deras stolthet gick inte av för hackor. De hade väl inte nåtts än av budskapet än att alla ska bli akademiker? Men skriva och läsa kan de men jag försäkrar att ingen av dem hade den minsta lust att bli akademiker eller ses uteslutande som ekonomiska varelser.

Nu har man förstått i Kerala att man nog måste ha mat
Inte minst pågår det en enorm satsning på fiskodling, och jag lunchade med regeringens fiskeriexpert och vi talade om det problem alla dessa politiker utgör som vägrar inse att vi är människor – inte objekt. Vi är subjekt. Det är också en ny stark rörelse igång som sysslar med organisk matproduktion och den växer sig starkare för var dag som går. I Sverige ”avlivas” ett par bönder per dygn!

Den svenska ministern skulle behöva besöka Kerala, och få lite hjälp med grundvärderingarna, och kunskaper om människans grundläggande behov. Vi behöver luft, vatten och mat först av allt. Du kan vara utan luft i tre minuter, utan vatten i tre dagar och utan mat i tre veckor – sen är det finito.

En FB-vän skriver:
maslows behovstrappaPolitikerna ställde oss utan försvar innan första världskriget. Politikerna ställde oss utan försvar även innan andra världskriget. Därefter hade vi ett riktigt bra försvar. Generationer la ner år av sina liv för att vi skulle ha ett skydd. Nu har politikerna ställt oss utan försvar för tredje gången på ett sekel. Decennier av engagemang och arbete slängt på soptippen.

Personligen är jag riktigt trött på naiviteten och önsketänkandet som stora delar av befolkningen idkar. Det är inget fint, det är inget gott. Det är bara stockdumt och oansvarigt.

Det är så självklart att om kartan och verkligheten inte stämmer överens så är det verkligheten som gäller.

Hur kommer det sig då att vi ända upp i högsta ledningen av landet gång på gång ser näst intill psykotiska ledare som ståndaktigt hävdar att det är kartan som gäller?

Hur kan någon tycka att det är ok att spela rysk roulett med en hel befolkning på 10 miljoner invånare? Dessutom under en period med ofattbart välstånd.

Minst sagt frustrerande.

Kommer vi undan med blotta förskräckelsen denna gång också?

Vi har tusentals sjuka som inte har mat på bordet
I Sverige finns pensionärer som får ut 3.500:- i pension. Vi har kvinnor som inte kan föda barn på sjukhus utan gör det i bilar och i garage. Vi saknar en fungerande poliskår och det har sagts mig, ifrån militärt håll, att försvaret kan inte ens hålla Stockholm mer än i några timmar.

Studerar vi behovstrappan ovan ser vi att luft, vatten och mat kommer först och därefter trygghet
Staten ska skydda sin befolkning, och har i nuläget inte ens beredskapslager, och jag känner ingen som vågar gå ut kvällstid. ”Alla” svenskar känner väl till att vi har stora problem inom väldigt många områden. Det hör jag dagligen, och jag träffar rätt mycket folk i Norrbotten just nu.

Det är genom att studera de inhemska problemen man kan mäta medberoendet
Detta därför att i medberoendet ingår att aldrig nånsin se sina egna behov, problem, styrkor eller svagheter, utan man är helt styrd på att ”hjälpa” stackare…

Man uppfattar de man ”hjälper” som just ”stackare” och uttalat underlägsna vilket blottar en rätt vidrig människosyn – dessutom.

En medberoende berättar aldrig för den inbillat svage partnern om nåt problem man har eller har haft.

En medberoende skulle aldrig medge att personen är pank. Det anses tvärtom vanligt att medberoende handlar desperat med hjälp av kreditkort…

Sveriges statsskuld var 42,2% av BNP (2016) men vi slänger miljarder omkring oss, och anklagas utomlands för att stötta terrorister ekonomiskt.

Det mesta blir upp och ner

isis
Klicka…

En medberoende skulle aldrig någonsin medge att nån annan än man själv har hjälpt en ”stackare” – som det är synd om – och det kan vara förklaringen till att svensk press, sannolikt helt ensamma i hela världen som vanligt, inte meddelar att ISIS är utslagna ur Irak och Syrien vars befolkningar nu börjar ta sig hem.

Då senast börjar medberoendet få allvarliga konsekvenser eftersom kommuner köper bostadsrätter till flyktingar som inte längre finns…

Är det därför Sverige projicerar?
Medberoende projicerar alltid eller i vart fall ofta. Sverige är sen länge världsberömt för denna sin stil att projicera ut egna problem på andra nationer. Man målar ut Indien som ett ”våldtäktsland” trots att det är vi som ligger på plats nummer två i världen – indien finns inte ens med på listan – avseende våldtäkter, och vi har åtta gånger fler gängvåldtäkter än Indien.


”Ny gruppvåldtäkt i Sverige! Kvinna våldtagen av fem män i natt”
Ta inn hele skjermenKan någon ens föreställa sig att India Times skulle köra samma sak på sitt löp? Om det skedde skulle India Times tvingas producera enorma mängder löpsedlar. I Kerala är uppklarningsprocenten dessutom 100% och man brukar ge runt 10-15 års fängelse för en våldtäkt.

I Sverige lägger man ner tretton våldtäkter per dygn och utreder dem inte ens.

Vem ska administrera denna miljard?
Det får nog anses rätt ”normalt” att 9% inte kan läsa och skriva men pådraget att man nu ska ”hjälpa flickor” (pojkarna då?) att läsa handlar nog främst om att man envetet vill dilla i svensken att ”tredje världen” existerar vilket den inte gör. Det är femtio år sen den fanns!

 – Rosling: Svenskarnas världsbild är helt skev

SIDA:s och UD:s redovisning har för stora brister för att de ens ska få hantera en krona till, och en miljard är tusen miljoner! Jag har dagligen med svårt sjuka människor att göra som tvingas ut i arbete trots att de i allmänheten stupar före lunch. De förväntas dra in stålarna för att ministern ska få lära 9% av jordens befolkning att läsa? Vi kommer ändå aldrig att uppnå 0% analfabetism eftersom det existerar människor som i sig saknar resurserna exp. hjärnskadade och utvecklingsstörda unga. Men majoriteten som inte kan läsa idag är gamla människor i 80-90-årsåldern.

india protests against rapeJag har inte lust att betala en miljard för att ministern ska få nära sitt eget medberoende, och ”hjälpa stackarna”.

Sverige måste sluta lägga sig i andra länders inre angelägenheter speciellt som man sällan eller aldrig tycks ha fakta på bordet.

– Nej, Indien är inte världens fattigaste land!
– Nej, Indien har inte enorma mängder våldtäkter per capita. Det blir däremot ett oherrans liv då det sker nån och det är fler män än kvinnor i demonstrationstågen. (Svensk press tycks däremot alltid klippa i bilderna och bara visa kvinnor som protesterar.)

 

Vill du lära dig mer om medberoende?
design new kopiaforwebbenAdlibris med flera har min klassiker ”Botten Upp” i nytryck, och den boken är en bra början.

En sak du kommer att få lära dig via den boken är att medberoende ljuger alltid avseende det vi kan kalla för ”verkligheten”.

Man brukar säga i Sverige att det blir den som lever (för) nära alkoholister och narkomaner men det stämmer inte.

Under sex, sju år har jag intervjuat anhöriga till aktiva missbrukare i Asien och de uppvisar inte det urtypiska ”svenska medberoendet”. Idag skulle jag vilja kalla det svenska mer för en systemsjuka.

Man vet att det är ett psykiskt tillstånd som uppstår då ett falskt själv utvecklas
sverigeI Sverige anses det vara i princip obotligt, men inte i resten av världen, och det första som måste till är att man slutar ljuga och sluta skydda ”stackare” som inte ens finns.

Det falska självet är grundbulten
Man vet idag att ett barn som utsätts för en berusad förälder, som bredvid sig har en ljugande förälder, som envist hävdar att ”han är inte full för det var fisken till middagen han inte tålde!” lärs att utveckla detta falska själv.

Den ljugande föräldern är således ett större problem än den som är berusad eftersom barnet inte tillåts att se vad nu ungen ser, i verkligheten.

Inom UMS har vi en kurs kallad ”Lär känna dig själv”, och de som har gått den anser att de har blivit starkare i sin identitet, och det är bästa vapnet mot det mesta och inte minst medberoende.

Hur kan 30-40-åriga män kallas för barn?
Som jag ser det är det bara i Sverige, i hela världen, flera tusen människor kan gå ihop i en enda stor klunga och envetet hävda att 30-35-åringar ifrån Irak och Syrien är ”barn”. Det är urtypiskt för medberoende att skapa den verklighet man vill ha, och vägra ta in den faktiska. För omvärlden blir detta helt absurt, givetvis. Sverige beskrivs också utomlands allt oftare som just ett helt absurt land.

flickorInsjuknade i medberoende ser inte att det är helt absurt att vi ska ”hjälpa stackare” över halva klotet när vi har en försörjningsgrad som kan vara nere på 0%, en gigantisk statsskuld och en havererad sjukvård, obefintlig poliskår eller den vi har går på knäna, ett försvar som inte lär fungera i en kris, och frågar jag en medberoende varför vi ska göra det lär jag få svaret:
 – Det är synd om dem!!!

När jag möter deras blick ser de precis ut som ministern gör på bilden; de lider! Det är inget spelat lidande. De lider i verkligheten och de lider dessutom enormt. De kan slutligen inte ta hand om sig själva alls och sista punkten på deras kurva är självmord eller mord. Min FB-kompis som jag citerade ovan uttryckte i princip det; Nu är det självmord på gång, igen!

Läs din ”Botten upp” så ser du mönster! Adlibris nästa! 

 

Svensken – den sista människan? — Kvartal

Bedrövlig hantering av pengar på UD” – OmVärlden

Sida-pengar försvunna i Irak – Dagens industri

Efter korruptionshärvan: Sverige ger på nytt bistånd till Zambia …

Misstänks ha förskingrat svenska biståndsmiljoner | SVT Nyheter

Hjälp! Någon har tappat bort 4 000 miljarder kronor | ETC

Tsunamipengar försvunna i Sri Lanka | Aftonbladet

Hycklarnas land | Signerat Dezmin

Duraid Al-Khamisi: Sverige är ett land av hycklare | Kultur | Expressen

 

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.