Varför är Sverige så sjukt som det är?

ranelid e

Ett svar är att vi har miljoner medborgare som är djupt medberoende, och det är även vår regering och i långa stycken även vår riksdag. Nu ska jag skriva en sak som du kommer att få fundera på länge; ”De är mer beroende av kaos än vad heroinisten är av sitt heroin.”

De är alltså beroende av kaos
Nedan har jag lagt den internationella symtomlistan över det psykiska tillstånd vi kallar för ”medberoende”, och vars existens är grunden till min klassiska bok ”Botten Upp”.

Medberoendet kallas utomlands ofta för ”patologisk ensamhet”
I Sverige säger man ofta att man blir det med automatik om man bor / lever för nära en grav missbrukare medan resten av världen anser idag att det var du långt innan du träffade missbrukaren. Denne träffar de för att få det åtråvärda kaoset.

Sista punkten på deras kurva är mord eller självmord
Det är således ett allvarligt tillstånd, och roten finns inne i personens eget psyke, och har inte ett dugg med t.ex. en partner att göra. Inte mer än att de söker sig till personer som ger dem kaos, spänning och dramatik.

Den förträfflige författaren Lars Ahlin skrev dramat ”Kommer hem och är snäll”, som jag lägger ut längst ner. Det dramastycket brukar många peka på då man vill poängtera att om den kaosskapande personen försvinner; blir nykter, dör, osv skaffar sig en medberoende snabbt en ny som ska leverera det åtråvärd kaoset. (En aktiv missbrukare har förvisso enorma ytliga vinster, via sina relationer med medberoende, och söker locka tills sig dem.)

danDet är inte helt lätt för vanligt folk att förstå på djupet att; ”De är mer beroende av kaos än vad heroinisten är av sitt heroin.”

Men när man har funderat på saken, läst t.ex. min bok, så ser man mycket snart att 3-4 miljoner svenskar är medberoende.

Vi hade en rikspolischef som satt i TV och tyckte synd om mördare, men inte deras offer, och ”synd om” är ett ohyggligt vanligt medberoendeuttryck.

Tillståndet anses obotligt i Sverige men inte utomlands
medberoendeKunskapen är också låg, och i en domstol t.ex. är det inte självklart att ledamöterna ser att ”detta är ett medberoendemord!”.

Jag ser heller aldrig svenska texter där man kopplar ihop självmord med medberoende trots att det är deras sista punkt i deras utvecklingskurva om de inte får stopp på medberoendet.

Jag har träffat en handfull socionomer, som slutat, som såg att stora delar av ”hjälpindustrin” är medberoende vilket förklarar varför de inte vill bli av med sina klienter.

När du läser symtomlistan ska du tänka dig att den som lider av dessa symtom är minister, rektor, osv så ”ser” du snart kopplingarna. Redan punkt 1 ”ser” du snudd på Aktuellt dagligen: ”Oförmåga att veta vad som är ”normalt””. Ranelid har noterat det onormala att kriminella styr inte sällan hela landets attityder och normverk.

Man flyttar på mobbningsoffer t.ex. och inte på mobbarna – det mesta är tvärtom
sverigeVi torde vara enda landet i hela världen där du som riksdagsman kan stifta lagar trots att du är lagförd för brott. När folk utbrister; ”Sverige är fantastiskt!” talar de inte sällan om en norm eller attityd som bara medberoende kan bära upp.

Fler och fler tror t.ex. att Sverige kommer att gå under, och man talar om att landet begår självmord och sker det kan vi påstå att sista punkten även för ett kollektivt medberoende är mord – självmord.


Symptom på medberoende

 1. Oförmåga att veta vad som är ”normalt”
 2. Svårigheter att genomföra ett projekt
 3. Svårt att roligt på egen hand
 4. Dömer sig själv och andra utan hänsyn
 5. Lågt självförtroende – ofta projicerat på andra
 6. Svårigheter att upprätthålla meningsfulla relationer
 7. Tror att andra människor eller yttre orsaker är ansvariga för egna känslor
 8. Överreagerar på eller är oförmögen att handskas med förändringar
 9. Svårigheter att se nya alternativ
 10. Impulsivt agerande
 11. Söker ständigt godkännande och bekräftelse men är ändå osäker på sig själv
 12. Känner sig annorlunda
 13. Känner sig fullt ansvarig eller fullt icke ansvarig
 14. Svårt att fatta egna beslut
 15. Känslor som rädsla, osäkerhet, skuld, skam, eller att ha blivit sårad förnekas
 16. Isolering
 17. Rädsla inför auktoriteter
 18. Svårt att uttrycka ilska. Den stängs inne tills det exploderar
 19. Svårt att ta kritik
 20. Är beroende av spänning, dramatik eller kaosskapande handlingar
 21. Rädsla för att bli övergiven
 22. Undviker relationer för att inte bli övergiven
 23. Blandar samman kärlek och omvårdnad
 24. Svårt att sätta tydliga gränser
 25. Starkt kontrollbehov

Här har vi en f.d. medberoende som ”ser” att staten Sverige är djupt, djupt medberoendelind

bottenupp

 

 

 

 

Det finns en del att tillägga, som jag inte tog med i ”Botten Upp”, varför det inte är helt otroligt att det kommer en del två inom fem år som är lösningsorienterad dvs. jag tar hem boten ifrån utlandet på samma sätt som jag gör nu i Utmattningsskolan.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

 1. Vacker förklaring ..tydlig analys ..sällsynt klarhet att (”våga”) visa för svenska ”snällhetsextremister” ..vi (av svenska folkets förfäder och urmödrar) är också till mans och kvinns ibland ovana att testa tesen att andra kan vara helt annorlunda och främmande oss och vårt lands folkkynne än vi.. ..jag har i alla tider utgått ifrån att den jag möter är ”mer eller mindre som mig” ..dvs lite i överkant att verka i och vara i ande som ädel och allmänt ”god” ..ställa upp ..vi har också sjukligt fostras att (villigt) bryta ner allt hos vårt folk som skapar godhet och social trygghet och självständighet (landsbygd, storfamilj, kärnfamilj, lands/folktillhörighet i turordning) ..numer accelererat till att bryta ner band mellan svenska män och kvinnor och långt nog är inte ”tillräckligt enkelt förslavande” enligt de sociala omprogramerarnas våta drömmar om en (psykopatiskt) ”perfekt” tyranni..

  Easy to enslave har Joe Atwill myntat ..ärlig som han är vill han vi ska lära oss att tänka mer och klarare från egen färdighet att anaöysera/se verkligheten hellre än ”genom dimmans töcken”..

  d

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.