Varför är Sverige kört?

Det vi ser dagligen prov på via media är en kulturs långsamma men säkra död och det började nånstans redan 1970. Varför, kan man tvista och debattera om. Svaret är säkert komplext, och dugliga forskare skulle behöva titta på frågan på djupet. Historikerna lär göra det.

Likgiltighet, se film nedan, är ett alk-drog- samt mögelsymtom
Det räknas också som en av dödssynderna. Det tänker vi nog aldrig på eftersom vi förmodligen är ett av världens mest sekuläriserade folk. Om jag sa till de som passerar den ”medvetslöse” att det där är en dödssynd skulle de förmodligen knäppförklara mig.

En annan biblisk iakttagelse kristna inder ofta gör då de spanar in Sverige är att ”alla” och inte minst staten bryter regelmässigt mot det fjärde budordet; Hedra din fader och din moder, för att du må leva länge i det land, som Herren, din Gud, vill ge dig (2 Mos 20:12). 

Indierna förstår att vi har problem.

Vi är så sekuläriserde att en bibelsite har förändrat ett av tio Guds budord till en egen variant; ”Du ska hedra din far och din mor”. Källa  De skippar löftet att om du hedrar din fader och din moder MÅ (får) du leva länge i det land…

Gör du det inte får du inte leva länge i ditt eget land
Ungefär en miljon har lämnat Sverige, många är på väg, finns utredningar som talar om att runt 4,5 miljoner kommer att bo i staten Sverige bara om några år. Det filmen visar är ett gigantiskt emigrationsskäl som 100% tar upp då jag frågar ut de jag stöter på.

Jag fick mejl så sent som igår av en som är 70+ och som sålde allt och drog till Spanien förra året samman med ett barn och barnbarn och som skrev att hon har aldrig ångrat det.

Hjälp!
Jag ska sätta mig i april – maj och skriva tre, fyra nya kapitel till den gamla klassikern  ”Fyy 17 – en bok om tonåringar” som ska ut i en ny reviderad upplaga.

Jag tänkte försöka få ut den runt midsommar, och jag lär få hålla i mig för att undvika att det inte blir tio nya kapitel…

Nytt fenomen
Tonåringar skapades, samman med en ungdomskultur, på 60-talet och innan fanns det inga ”tonåringar” utan möjligen unga vuxna. Man flyttade hemifrån mellan 14-16 års ålder och började jobba och försörja sig själv, och numera har vi mambos som är 30 år eller äldre samt en hel generation som inte kan ta nåt som helst ansvar.

Ringer du en support, och killen eller tjejen i den inte vet svaret på din fråga, lägger de på luren. Du får ringa igen; tryck 1, tryck 5, tryck 20…

Min bank har haft ett generationsskifte så det tog deras utlandsavdelning månader att skicka 12.000:- sek”rätt” till Indien.

En av mina samhällspioner sa mig att unga som jobbar inom räddningstjänsten (!) kan gå hem, bara så där… eller kommer inte.

Jag vet att Folkhälsoinstitutet anser att 1,7 miljoner är mögelförgiftade, och jag vet att ett av många psykluktande symtom är att man aldrig får tummen ur om man är det.

Idag har vi 50-åringar som är som tonåringar, och jag undrar i mitt stilla sinne om jag kanske ska låta bli nya kapitel? Jag kanske ska köra ut ”Fyy 17” i original som den är?  Jag får nog sova på den frågan i bra många månader.

I nuläget känns det som om det är läge för en del 2…
Vad ska den heta? ”De möglar fast som tonåringar”?

Dagens unga kan ta oss ned i avgrunden – Jenny Strömstedt

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)