Värdet av texter måste alltid utvärderas, och en gamling skriver…

Skärmavbild kl

Hej Lena

Jag har ju som bekant följt dig i några år nu och med stor glädje tagit del av dina artiklar, texter, tips o.s.v. och många är de aha-upplevelser som genom åren har träffat mig tack vare dig. Sent omsider ska ”syndaren” vakna…

Jag vill gärna delge dig några exempel.

Skärmavbild klJag börjar med hur min syn på media (inhemsk sådan i detta fall, både MSM och alt.media) har fått mig att se på detta ”fenomen” med helt nya ögon. Jag var tidigare, säkerligen som flertalet/många, många andra är idag – en som kikade på rubrikerna med en ögat, skummade igenom ingressen med ögonen i kors, slarvläste artiklarna och svalde mycken dynga med hull och hår. Sak samma vad det beträffar TV-utbudet, satt i min sköna soffa, lapade kaffe, tuggade snus och gäspade som en nickedocka.

Idag har jag ett fullkomligt helt annat förhållningssätt till det jag tar del av i nyhetsväg. Jag försöker att granska nyheterna ordentligt, ställa till mig själv frågor, jämföra med olika nyhetsorgan runt om i världen och därefter bilda mig en uppfattning om hur saker och ting ligger till.

Jag tittar extra noga på varifrån nyheterna kommer/vem som skrivit under. Vad är syftet, propaganda o.s.v.?

Ett annat exempel på hur jag verkligen har kovänt/gjort en rockad är min syn på bibelns budskap och dess innebörd. Visst, jag erkänner, en gång i tiden och i min ungdom var jag en obotligt tvättäkta ”rödgardist/rödskägg” och tänkte inte längre än hur långt jag kunde spotta ut snuset!

Skärmavbild klUnder min livsresa så kom jag så småningom underfund med att detta med ”rödgardist hit och dit” är ju ta mig f*n inte klokt. Nästa steg för mig blev att jag ställde mig politiskt på sidan av, gav upp röstandet i samband med vårt lands EU-inträde.

Så en dag och som vanligt loggar jag in på din blogg och upptäcker R. Breaker. X antal helt nya kapitel öppnade sig för mig och jag dammade resolut av min gamla konfirmationsbibel, i akt och mening, här ska pluggas och kluras.

Skärmavbild kl

Nästa exempel, detta med energier har gjort att jag onekligen tänker i helt nya banor, banor som jag tidigare bara  på axlarna åt och stillsamt konstaterat tyst för mig själv: jaha ja, flummigt trams! Och!!!???

Kosten i samband med alt.medicin är ännu ett exempel på hur jag tänkt om. Japp, visst tusan slarvar jag stundom och petar i mig en saligt god korv för mycket då och då, men i det stora hela sammantaget och på sikt så anser jag att jag tänker rätt. Bl.a. detta med att socker är lika med ”god natt jord”.

antideppDu har onekligen fått upp ögonen på mig vad det gäller läkemedelsindustrin, det är nästa exempel. Tidigare så kunde vilken doktor som helst få mig att peta i mig vilken ”skit” som helst, i tron att nu blir allting bra – vilket jag givetvis trodde på. Idag är så icke fallet, även där försöker jag göra en dubbelcheck om vad det är för substanser som skall valsa omkring i min kropp. Tar ett exempel, jag ifrågasatte för en tid sedan en läkare om varför han ville skriva ut statiner åt mig? Jag fick inte riktigt det svar jag förväntade mig så jag satte stopp för detta på en gång – i samband med att jag nämnde U. Ravnskov. Case closed.

Skärmavbild klMin tidigare märkliga bild av mitt kära fosterland har radikalt förändrats, jag konstaterar att det lilla landet långt uppe i norr kan inte allt! Vet inte allt! Är inte världsbäst i allt! Har stora interna problem.

Ytterligare ett exempel som jag definitivt icke/mycket lite hade en susning om, hur rättsväsendet i landet fungerar. Kontra hur andra länder i olika världsdelar ser på samma problem. Färskt exempel är ju PEN-klubbens agerande avseende mannen från Kina som prisades.

Sammantaget och avslutningsvis, jag kan delge hur många fler exempel som helst där jag, tack vare dig Lena, fått upp ögonen om hur saker och ting förhåller sig. Allt från solens påverkan, religion, historia, samhällsfrågor, politik, energier, kost, smarta huskurer o.s.v., o.s.v., o.s.v…

Hur jag ändrat mitt synsätt, noterar och granskar, hur jag idag tacklar problem/framgång och hur jag därefter agerar. Personligen och helt sanningsenligt så hävdar jag att det känns till 100 % som om jag verkligen är på rätt väg, har kommit långt.

Alltså, ”svälj inte allt rakt av” likt en hjärntvättad fårskalle. Tänk hellre efter en, två och fem gånger. Och tio till om det behövs…

Lenas eyes front scaledPs. Jag glömde i mitt sömndruckna samt lätt förvirrade tillstånd (har natthelg denna helg och ska igång igen om några timmar), om du någon gång i framtiden är i behov av en satirbild/illustration eller liknande, tveka inte att kontakta mig så hjälper jag dig mer än gärna. Och NEJ, det kommer ALDRIG någonsin att kosta dig en krona, jag ser en ära i att få hjälpa dig i bildväg om du så önskar. Du har gett mig så otroligt mycket värdefullt, jag är enormt tacksam för det, och det är väl inte mer än rätt att jag bidrar med något tillbaka dig. Ds.

/NN

Tack för det! Jag nappar direkt! Sänder över 2019:s manus vilken dag som helst så kan du kolla om du har nått i byrålådan som passar! Jag bugar!

Sen vill jag tillägga att det ÄR så att man blir mycket lyckligare av att veta hyfsat vad det är man ser, bakgrunder, osv. Man slipper mkt förvirring via studier, och det syns att du upplever det, härligt!

Spread the love
Om Lena Holfve 9799 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.