Vår framtida revolution och nya livsstil?

Lena Holfve, författare till Utmattad, Mögelförgiftad, Parasitfri, Är barn allt?, Häktad på sagolika skäl, Mordet på Törnrosa

Energifolket, jag lägger videos sist, är rätt eniga om att vi kollektivt byter liv från och med nu med start i helgen. Världshändelser och inrikespolitikens vanvett har förmodligen satt igång ”allas” tankar.

Huset ovan får gestalta den livsstil som är urtypisk på norra Cypern, där skulder är fult på samma sätt som de var det på många sätt före 60-talet hos oss. Förr eller senare, förmodligen ett par revolutioner senare, måste vi tillbaka till den tiden då man inte skapar pengar i datorer.

Man har nu byggt två våningar, och hyrt ut till två butiksägare; en veterinär och en som säljer varor som rör barn. Den tredje våningen har stått som den står nu i ett år, och nu i veckan sattes det in två fönster. Det säger mig att butiksägarna med sina hyror har betalat bygget nu, och huset har absolut uppförts med hjälp av en såld lägenhet, villa eller med sparade pengar. De är nu åter på banken t.ex.

Nu kommer butiksägarnas hyror att betala fönster efter fönster och en drömvåning byggs till ägaren mycket långsamt, och som kommer att bo högst upp utan att störas av några grannar nattetid.

Under bygget har de aldrig haft en räkning i sin hand, därför att allt betalas kontant, och när allt är byggt har ägaren sin pension en trappa ner… och bor själv gratis, och ska ha ihop till vatten, el, gas, mat och kläder.

o

El och telefon kan man betala i efterskott via banken samt kabel-TV som dock betalas i förskott. Banken betalar om man ber dem en gång i månaden, kvartalet eller per år.

I många år gick min banktjej över gatan, till en annan bank, och betalade in min hyra om 700 lira eftersom jag var i Sverige. Bankgiro existerar inte eftersom räkningar saknas.

Sent en lördagskväll fick jag ett meddelande via FB där hon skrev att hon hade glömt min hyra!!!

Jag svarade att det gör nog inget, jag ska tala med värden, och så frågade jag var hon var.
– Ute och dansar!
– Dansa på du, och sluta oroa dig… betala den på måndag du… no problem!

Skärmavbild    klJag skrev ett e-brev till värden, sa som det var och förklarade varför han inte fått in hyran, och han svarade att ”jag trodde att det berodde på nått sånt, ja”.

Han och hans fru, till höger, hetsar aldrig upp sig men jag frågade varför han inte hade sagt till mig på tre veckor!!!
– Varför då? Finns alltid förklaringar, du skulle aldrig lura mig, jag trodde du var sjuk.

Samtidigt som han aldrig skulle hetsa upp sig, och alltid är mycket mild, är han nog ”pappa” till att en ytterst besvärlig rumänsk granne hade flyttat ut över en vinter då jag var i Indien.
Jag kommer aldrig få veta om det är som jag tror… jag tror att han stängde av deras vatten…

Det ekonomisk systemet ger rofyllda människor
o
Den yngsta kvinnan på bilden tillhör den åldersgrupp som precis kan ha flyttat in i sin första bostad som hon fått av familjen.

Bostadsrätter – rätten att bo och vara med i en förening – existerar bara i Sverige. Övriga världen har andelslägenheter dvs du äger din bostad och har en lagfart, och som förälder börjar du spara till barnets första bostad direkt.

Jag får ofta höra att de måste ha ett elände som inte har föräldraledigt mer än några veckor och det stämmer inte riktigt därför att du bestämmer själv hur länge du vill vara det. Bostaden kostar 0:- och det är inte så mycket pengar som ska in. Det vanligaste är att barnen börjar i pre-school när de är tre år, och du ser direkt vilka hus som är dagis.

Skärmavbild    kl
På den bank jag använder arbetar bara kvinnor
Männen på bilden nedan säljer försäkringar, och att det bara är kvinnor beror nog på att kvinnlig intuition är hårdvaluta under förutsättning att det rör sig om mentalt friska människor. Andra banker har ibland även män anställda.

En psykiatriker ifrån Sverige kontaktade mig och hon ville sätta upp en praktik här, och jag sa direkt att det går inte för det finns inget som helst underlag. Hon gick runt på stán och insåg rätt snart att det är så.


Folk mår överlag mycket bra, och det strålar om de flesta
nNu kommer förvisso flertalet bilder ifrån festen igår men det är så även i vardagen och man ser det överallt i butiker och på sta´n och det tror jag beror väldigt mycket på det ekonomiska systemet plus ren mat.

Polisen visar exakt hur ett samhälle är

n
Polisman i nord

Södra Cypern är ett EU-land, och de har k-pistbeväpnade poliser, som är rätt ökända, och norras är i princip obeväpnade.

För tre år sedan fick varje polis ett skjutvapen men det ska vara inlåst, och får bara tas fram efter en befälsorder, och för några månader sedan beslöts att befälen ska ha pistoler antingen på sig eller i bilen rutinmässigt pga ISIS-hotet i världen.

Skillnaden mellan nord och syd är också ett skäl till att jag aldrig tror att de enas och blir ett land för nord vill inte ha upp syds supersnutar.

Som du ser själv via den svenske mannens spontana uttryck har vi en väldigt lång oväg att gå, och jag tror att det är sant som en svensk sa mig nyligen:
– Sverige har aldrig varit ett normalt land.

Lurade in på bara skinnet av sitt eget land
Jag har hjälpt en svensk ut från landet som inte har råd att bo där alls, mer än möjligen som hemlös, och som gick på statens ”Starta eget!!!” Vederbörande gjorde som de kommunala rådgivarna sa; startade enskild firma, vilket är livsfarligt i ett land som smygvägen håller på och inför planekonomi. Och där 9 av 10 bolag går i konkurs rätt fort.

Systemet är byggt så att de i princip inte ska klara sig. Men när de sen går i pension kan man alltid ta tillbaks hälften… och förmodligen hoppas på att de tar livet av sig. Ett sånt samhälle ska inte ha några medborgare alls, och FN:s nya migrationsavtal innebär förmodligen att det blir mycket lättare att flytta på sig.

Företagarna fattigaste gruppen

Sveriges fattigaste egenföretagare – Dagens industri

10 000 över 50 år är hemlösa – Adolf, 61: ”Det värsta är att det är kallt …

pensionVi får se hur många av dem som tar sig till Thailand, Indien, Vietnam, osv.

Men får vi tro energifolket, och de får ofta rätt, så kommer folk att göra stora revolutioner på individnivå vilket är något helt annat än gula västar.

”Alla” talar om invandrare
Staten Sveriges största problem lär bli utvandring, och sist flyttade 1/4 av alla medborgare av i princip samma skäl som nu t.ex. förtryck och fattigdom.

oRekordmånga svenskar flyttar utomlands | SVT Nyheter
Nu lämnar svenskarna Sverige – Nya Tider

Det har inte ens börjat än, men det kommer, och 2019 kan nog bli ”hårt” för en på många sätt vedervärdig stat.

Har den tur återvänder folk då x antal kriminella inom stat, kommun etc sitter inom lås och bom.

Om de nu gitter lämna sitt nya liv?

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.