Välkommen in i den nya världen! Sociologin går i graven!

Skärmavbild    kl

antidepp
Det kommer att ta ett par år men när skiftet väl är genomfört kommer det att förändra i princip allt.

Vi såg igår att på 70-talet var sängvätning en psykisk störning, och numera är den ärftlig och beror främst på att urinblåsan / hjärnan inte synkar riktigt ännu.

Diagnos efter diagnos kommer att börja hanteras utifrån verkligheten, och inte dogmer, och det leder till att folk befrias.

Idag får du veta, på allvar, att du har psykiska problem om du är mögelförgiftad. I verkligheten har toxinerna tagit sig in på cellnivå.

petrea
Bild 3 gestaltar enligt dagens syn Petreas barndom – inte mögel

Petrea Karlsson, idag befriad:
Det är svårt med kunskap – trots att vi anlitat professionella experter så verkade inte kompetensen runt mögel finnas. Inte heller den svenska sjukvården verkar ha tillräcklig mögelkompetens. Till exempel som när jag berättade om att jag trodde det var mögel som gjorde att jag rasade och blev sjukare igen, för min läkare och hon sa ”Visst, mögel kan påverka.” och i nästa andetag frågar hon ”Har du haft en traumatisk barndom?”

I Sverige är det så inpräntat, inbankat och ”bestämt” att de här symtomen enbart är psykiska, så man ser inget annat. Inte ens när det borde vara uppenbart. När jag även berättade om min kroniska snuva och slemmet i halsen borde väl en läkare förstå? Jag vet att det finns läkare som kan det här, till och med i Sverige. Men jag fick recept på Bricanyl inhalator och kortison. Och så skulle jag ha samtal med en kurator. Källa

Det senaste halvåret har biologiprofessor Robert Sapolsky blivit kallad till tre mordrättegångar hemma i USA. Uppdrag: Att plädera för att mänskligt beteende är förutbestämt och att brottslingar bör betraktas som biologiskt skadade personer.

I ena fallet gick det inte hem alls och juryn dömde till dödsstraff. I nästa bidrog Sapolskys dragning till oavgjort. I det tredje ändrades åtalet till dråp.

En biolog i rättssalen? Ja, du läser rätt. Robert Sapolskys inställning till kriminalitet och fri vilja citerades förra året flitigt i engelskspråkiga recensioner av hans nya bok. Nu kommer den på svenska: ”Varför vi beter oss som vi gör. Biologin bakom människans bästa och sämsta sidor” (Natur & Kultur 2018). Läs mer

 

Varför beter vi oss som vi gör?
Skärmavbild    klRobert Sapolsky synar biologin bakom mänskligt beteende och förklarar vad som ligger bakom våra handlingar onda såväl som goda. Han granskar i sin bok frågor som varför vi människor å ena sidan kan känna empati och samarbeta, å andra sidan bete oss föraktfullt och våldsamt. Andra sidor i vår mänskliga repertoar avhandlas också, som till exempel att vi är lättmanipulerade, kan ändra uppfattning på en sekund och gärna slätar över våra egna brister.

Personligt och humoristiskt hållet benas komplexa vetenskapliga samband ut, bl.a. beträffande tonårshjärnans utveckling, effekterna av mobbning, anknytning, brott och straff, samspelet mellan gener och miljö, samhällsstruktur och fattigdomens påverkan, skillnaden mellan kvinnor och män, könsidentitet, frågan om människans krigiska eller fredliga natur, den fria viljan, Vi- och Dom-tänkande, hierarkier och empatins gränser.

Varför vi beter oss som vi gör är en bok i vetenskapens framkant om människan och mänskliga beteenden, skriven av en av världens ledande forskare i neurovetenskap och biologi.

Om du alltid tyckt att neurovetenskap verkar dödstråkigt eller plågsamt komplicerat kommer den här boken att få dig att tänka om. Du kommer att skratta högt åt Sapolskys knasiga hipsterhumor, och efter ungefär 100 sidor kommer du att ifrågasätta det där förhastade beslutet för många år sen att inte välja naturvetenskap. Så bra är den här boken. Adlibris text

 

 

Om Lena Holfve 18158 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.