Våld, prisbilden och mat

navy

”Slå först, slå hårt och fortsätt slå” står det på skylten utanför infarten till marinkårens område där jag inte får stanna till varför fotot är taget i farten inifrån bilen. De vaktar alltså kusten dygnet runt, och vi är nog enda landet i världen där du sällan ser militärer i vardagen utom möjligen i Boden, Skövde etc.

Man tänker inte låta sig invaderas en gång till och då krävs ”Slå först, slå hårt och fortsätt slå” om fel personer söker ta sig i land. Det vet ”alla” att utan det försvar man har hade t.ex. USA förmodligen invaderat för länge sen.

lindaJag berättade en gång för Linda att vi knappt har något försvar och hon blev helt och synbart chockad, tog upp handen för munnen, spärrade upp ögonen, och sa att ”då kan vem som helst komma och ta er'”.

Hon for sen iväg till Tomas, och sprutade malayalam som är ett dravidiskt språk som talas främst i Kerala. Språket talas av knappt 36 miljoner människor och är ett av 22 officiella språk i Indien som har mellan 7-800 inhemska inofficiella språk men idag talar ”alla” engelska utom 90-åringarna möjligen.

När hon återvände tog hon båda sina händer runt mitt huvud och sa mig:
-Du måste bo här med oss! Du kan inte vara där uppe!

Som vi har sett, så länge som jag har skrivit, förstår t.ex. inte våra ledare – eller vill inte  förstå – att det är syn- och hörbart ISIS-folk inne i landet som håller på med skymningskrig. Det vet en tioåring i Indien men inte en svensk akademiker att Europa är under attack.

Det har blivit en invandrar-mansdebatt av det hela, och enorma mängder människor hatar muslimer för de är nu lärda att de uppför sig så; våldtar, bränner ner, etc. Det i sin tur har gett upphov till allt snack om rasism, etc.  Det spelar ingen roll om man hittar vapenförråd för krig – man fattar ändå inte. Det hjälper inte ens att det förekommer uppenbara krisvåldtäkter. Ordet ”soldat” är som raderat ur språket.

Våld finns inte – får inte finnas
Skärmavbild    klDet finns inga skyltar med texten; ”Slå först, slå hårt och fortsätt slå” på stán och ber du om en lär du helt säkert bli kallad för främlingsfientlig eller aggressiv. Vi tror på det goda samtalet.

ISIS i Sverige har fått legalisera sin flagga, enda nationen i världen, och de anses ha föreningsfrihet… så nog sitter regeringen med skägget i brevlådan alltid.

Det kan du näppeligen berätta för Linda, eller nån annan utanför landets gränser, för då svimmar de eftersom de fängslas direkt här.

Vi har varit inne på att det hela kan bero på det kollektiva medberoendet, en del har nämnt ”fredsskadade” och vår elit kan också arbeta för främmande makt. Nått skit är det, och det bästa med att resa är att man snabbt ser ”Tvärtomlandet” i kristallklart sken.

Vår officiella hållning mot terrorister, massmördare etc är givetvis inte normal och finns bara i Sverige. För att hålla alla från viktiga ämnen kör man sen drev t.ex. mot Ramberg för vad han gjorde för 20 år sedan.

Ekonomi är inget hinder för den som vill pröva
Jag har fått en del mejl ifrån fattigpensionärer som säger att de aldrig skulle kunna flytta ut t.ex. vintertid, och det är inte sant. Sist jag var hos doktorn här kostade det 8 kronor och medicinen gick på fyra så inte ens rädsla för medicinkostnader bör uppstå. Vi bor i ett av världens dyraste länder med ett skattetryck på 70-75% minst om du tar med allt.

För att bevisa det ska vi gå på sta´n flottaste ställe; Grand Hotel

n

Vars meny är tjock som en bok….

För musen över bilderna eller klicka upp dem…

Och notan gick på 2200 INR, ta bort en nolla, lägg på att kronan dalat med 35%… så blir det 294:-  – för nått år sedan hade det varit 220:- – för en trerätters lunch för två på stáns absolut dyraste ställe där Shan såg två berömda skådespelare och en superkänd artist.

Operabaren alltså!
En lunch på ett vanligt ställe kostar mellan 15:- och 30:- om du tar i så nog är det dyrt på Grand alltid.  En lägenhet från 1200:- och bor du hos Linda, eller en sån som Linda, kostar det ca 3000:- i månaden för ett rum med frukost.

Idag funderade jag på ett par skor för 27 sek, och funderade på att klippa mig hos frissan för 15 sek men det blev bara en kasse frukt för 20:-. En halv bärkasse!

Shan kan leta, och arvodera honom för att utreda med 500 INR per halvdag och 1000 INR för en heldag dvs ca 70:- för en halv dag. Dubbelt om han måste använda bilen.

Vill man inte lämna kan man istället studera Plutokraften nogsamt nu
Skärmavbild    klLäkarna sa att alla ifrån Europa är jättearga inuti, och det torde väl bero på kaoset till stor
del, och vi tänker ju statiskt och tar aldrig med energier, som ett exempel.

Just nu är det enorma Pluto-energier, och dem vill jag förklara, därför att det som händer hemma känns som om det just är plutokraften som sveper runt allt och alla, och som bryter ner.

Den kraften bryter ner sånt som på sikt är farligt för oss, men vi ser det först i backspegeln, och vi kan inte fixa det själva.

Vi såg en läsare säga
Skärmavbild    kl

 

 

o

 

”Plutokrafter” är just såna händelser som leder till dramatiska förändringar, du styr inget, och efteråt ”ser” du att det som krossades var kanon att det skedde, och du hade aldrig gjort det själv.

Utifrån min erfarenhet och även kunskap om just Plutokraften, bör vi alla sätta på oss säkerhetsbältet just nu därför att det går fort och brukar vara omvälvande.

Vi säger att hela banksystemet havererar…

Sitt lugnt i båten, och säg bara;
– Det är Pluto!!!

Är det Plutokraften kan du vara 100% säker på att det är skit som bryts ner och efter kommer nått mycket, mycket bättre, och du kan tidigt se att det där hade jag/vi aldrig klarat av att brotta ner själva.

I video  ett lite om Pluto, och slutligen Sadguru till alla som är ledsna för det som är och vad som händer men en sak är utredd; en svensk fattigpensionär kan visst äta såväl en trerätters lunch som en femrätters middag på Grand Hotel inne i storstaden Cochin. Jag befinner mig annars i Fort Cochin – skyddet av Cochin där The Navys område är stort.

Obs! Inget aprilskämt.

https://www.youtube.com/watch?v=w9Z896icYEw&feature=share

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.