Vad får vi för svar av robotar och hundar?

Forskare anser att vi kommer att kunna tala med hundar om tio år, och det finns rätt gott om folk som anser att de kan det redan nu. Gissningsvis är det en fråga om sekvenser? Vi är väl några stycken som har sett ”Mannen som talar med hundar”?

Vi står inför rätt stora revolutioner; robotar, snacka med djur, en ökad medvetenhet via Internet inte minst och jag ser fram emot det! Djur lär säga vad de vill. Robotar kommer att säga vad vi programmerar dem att säga, och flera länder skapar nu robotsoldater vars arbetsuppgifter sannolikt är mindre tilltalande än robotdammsugarens.

Klicka!

 

Min egen hund, Ludvig, är en före
detta street dog. En dag följde han bara efter en vän till mig, och hon kunde inte värja sig.

Han bara klev in i hennes liv, följde henne till jobbet, drog iväg solo kontorstid och prick 16.00 satt han utanför hennes arbetsplats, och hon svär på att Ludvig kan klockan.

 

En dag sa hon mig att hon måste åter hem till Ukraina, och jag sa direkt:
– Jag tar hand om vovven!

På den vägen är vi, och märkligare hund har jag aldrig skådat och jag har haft en surv i mitt liv, och den dag vi kan kommunicera vill jag att han berättar var han var före ryskan.

Just nu använder han kroppsspråk
Vad jag kan förstå är han lycklig, mycket trygg samt självständig och det meddelar han genom att sova väldigt ofta på rygg.

Han älskar, begripligt nog, att vara inomhus men han är ute med mig flera gånger om dagen samt att han går ut solo morgon och kväll. De cypriotiska hundarna är ute solo, och ska vara försedda med ett halsband. Det står för att de har en ägare och får inte tas.

Numera kan han gå i koppel, men lika bra helt utan, och han går fot vilket får mig att undra ibland om han gör det för att han vill eller om någon har lärt honom?

Veterinären tror att han är runt 2,5 år, och absolut inte mer än tre, och ryskan och jag har inte en susning om var han har varit innan han adopterade henne.

Mig ”adopterade” han vid vårt första möte, och street dogs gör ofta så. De bara flyttar in hos folk; går det så går det. Jag träffade en engelsman på ön som vaknade en dag och hade två stycken i sin trädgård, och de är kvar än.

Vi får se vad Ludvig säger, den dag vi kan tala med varandra, och sker det blir det absolut en bok om Ludvigs äventyr och liv.

Vi får se vad jag hinner, men jag kommer att skriva böcker nu i cirka tio år, och först av allt UMS-böckerna till Utmattningsskolan.

Två av åtta är ute; Utmattad och Mögelförgiftad, och den tredje sitter jag med nu. Jag räknar med att det kan ta fem, tio år innan de har utfört de förändringar de ska i Sverige, och sen kan vi leka med vovvar!

Förstå hundens kroppsspråk

15 saker din hund försöker berätta för dig genom sitt kroppsspråk 

Hundens kroppsspråk : 100 olika signaler

Vad säger hunden? – Hundens kroppsspråk och signaler

Ludvig är den gulaste hunden. De cypriotiska hundarna är oftast lösa.

SparaSpara

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)