Vad är grundproblemet med västkulturen?

Skärmavbild  kl

Skärmavbild  kl

En afrikan sa mig ordagrant;
-Får jag barn i väst tar jag det till Afrika direkt för annars får jag ett barn som inte respekterar äldre, och då går barnet och hela samhället sönder.

Det är nog nio år sedan han sa det, en student som anställts av Trygg-Hansa för att bistå mig, som hade brutit benet, och jag befann mig här på Norra Cypern.

Jag har funderat på det sen dess, och eftersom jag har besökt runt 75-80 länder under mitt liv, och känner mängder med folk utomlands, har jag gått igenom de ungas attityd i land efter land.

Jag har kommit fram till att han har rätt i att både barnet och samhället går just sönder
Inte bara pga det fjärde budordet, utan också för att vi får en ungdomskultur som ”ledare”, och hos oss är det just nu extremt med en 15-åring som är ”klimatexpert”. Vi har också gott om unga ministrar som inte kan i princip nånting alls.

Skärmavbild  klDet här är direkt skapat, och de flesta tror på att det finns nått som heter ”tonårsrevolt” t.ex. – finns bara hos oss. Eller ”tonårsproblem” – finns bara hos oss.

Skärmavbild  klModerns ställning är mycket svag hos oss – i andra kulturer är mamma Gud. Modershatet är utbrett och extremt – i andra kulturer existerar det inte alls. Fäder anses hos oss oviktiga – de är ”allt” i alla andra kulturer…

Jag vet när det här började; 1974-75 och det smögs in via tidningar som ”Vi föräldrar”.

Jag ser bara ungar här som är stolta, starka, och som det strålar om precis överallt, utom i Sverige, och det beror på att de lärs där att de SKA HA VILLKORSLÖS KÄRLEK samt att de är i princip föräldralösa och styrs av ett allt sjukare dagis- och skolsystem.

I alla andra länder får de lära sig att ge ut kärlek
Skärmavbild  klDe ska öva det på sin mamma och pappa först, sen syskon, kusiner, etc. Vi visar barn hur man stoppar in i diskmaskinen ett par gånger, och sen kan de det! Men de får aldrig lära sig GE UT KÄRLEK hos oss – så nu står vi med förmodligen världens mest kärlekslösa samhälle. Det bärs upp av 30-45-åringar, som nu sitter på viktiga stolar, som alla SKA HA.

Men ingen av dem vet hur man ger… alla SKA HA…
Och ingen av dem har lärt sig vad kärlek är för de har inte övat en minut ens på sina föräldrar – vilket alla andra gör över precis hela världen.

Det afrikanen sa mig är också precis vad som hänt; hela samhället går sönder, och det slutar – om vi får tro 4:e budordet – med ond bråd död. 

Skärmavbild  klI Indien är det vanligt att man ser söner gå hand i hand på gatan med sin mor, så om de är 5-10-15-20-25 år, och de övar och övar på att serva henne och ge ut kärlek till henne, och så en dag gifter de sig, och kan det där… sen barnsben!

En annan gigantisk orsak är att vi lyssnar på kritik från vem som helst, media t.ex!,  och det normala är att du lyssnar bara på kritik som kommer ifrån en som du själv har valt, eller skulle välja, som rådgivare.

Hedra din fader och din moder, för att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.
2 Mos 20:12 (Fjärde budordet.)

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.