Tvärtomlistan lär bli lång

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Min svenske gäst är väl inte direkt chockad, för stadig och lugn för det, men väldigt nyfiken och vill göra en tvärtomlista.

Vad är tvärtom?
Jag sa direkt:
Allt är tvärtom utom larmnumret, det är 112 här också.

Blir man enormt förkyld, vilket jag är, så går man inte till doktorn i TRNC utan till apotekaren, och min gav mig ett batteri medikamenter inklusive oregano-olje-tincture, fem droppar i ett glas, fyra gånger om dagen hjälper luftrören. ”Pang, pang, pang gör så här! Jag vill se dig om tre dagar!”

Det apotekaren inte klarar, eller förstår är svåra eller udda sjukdomar, skickas till doktorn. Väntetid på akuten ofta mindre än 5 sekunder, inga vårdköer, och vill man kommer en läkare hem inom nån halvtimme. Apotekarna tar gissningsvis hand om 95% av allt som är och jag har aldrig hört någon klaga.

Vi har uttrycket ”krångel-Sverige”
Krångla till allting maximalt är faktiskt ett alkoholistsymtom, och besöker du AA:s lokaler ser du ofta en skylt där det står; GÖR DET ENKELT!

Och som du vet ska du först till en doktor, finns just nu inga tider, och sen ska du ha ett recept, och sen kommer du till apotekaren och får din medicin.

Svensken har hyrt en bil, och den levereras hem / till hotellet, det kommer två killar i två bilar, en bil släpps av hos mig, en kille kommer in, skriver kontrakt, drar VISA-kortet igenom en bärbar kortdragare och sen åker han samman med sin kompis i följebilen.

En gång berättade jag att vi kan få åka långt utanför städerna för att plocka upp en hyrbil och biluthyraren stirrade på mig;
– Förstår de inte att du inte har en bil om du hyr en?!?

Hyrbilen har nästan ingen bensin i sig, men tillräckligt för att ta sig till närmsta mack, och du lämnar den sen olåst utanför ditt hem, nyckeln ska ligga under förarsätet, och bensintanken kan vara nästan tom och därefter kommer två killar i en bil och plockar upp den.

Man börjar med att åka och tanka
Du ställer dig strax utanför macken, och väntar på att en personal viftar till vilken pump de vill ha dig, och till den anvisade kör du och personalen tankar, torkar rutor och lyktor, och tar betalt via fönstret.

Gå inte ur!!!
Sköt ditt jobb, och sno inte arbeten ifrån lågutbildade eller studenter för då är du en dålig människa som dessutom synbart smiter ifrån ditt eget arbete, din familj eller dina andra åtaganden.

Stjäla arbeten av folk är mycket fult.

Som mest får du köra 85 kilometer i timmen
Normalhastigheten på landsväg är 65, och på motorvägar 85 och inne i städer ofta 30-45-50.

Du ser aldrig några varningsskyltar avseende barn men väl äldre, och därefter löper dagen på och det är som jag säger; allt är tvärtom utom larmnumret.

Polisen är obeväpnad, utmed kusten är det militärförläggningar och du ser soldater i vardagen, vilket jag också gjorde i Sverige som barn, och du hör aldrig talas om några ljugande ministrar därför att en lögn ger avsked på grått papper.

Det är mycket du inte kan berätta därför att folk skulle inte tro sina öron t.ex. att vår säkerhetstjänst vägrar lita på regeringskansliet. OM du berättar nått sånt lär du blixtsnabbt få frågan:
– Varför griper inte SÄK dem på regeringskansliet då?

Vad ska du svara?
– Alla spelar teater…

Det finns inga PK-åsikter eftersom åsikter tillhör privatlivet som är heligt
Du har inte med att göra vad folk tycker, hur de är klädda, debatten finns inte som hos oss, och som ska vinnas av den som är mest verbal, men samtalet existerar i allra högsta grad. De du möter har sällan varit utomlands, eftersom TRNC är satt i blokad får inte turkcyprioterna resa ut hur som, vilket är djupt orätt, som jag ser det.

De var helt instängda i 30 år, nu finns 9-10 gränsövergångar mot syd, så det är lite som om tiden har stått still. Isoleringen kompenseras delvis av pensionärs-turist- och studentindustrin, och det är väl nån miljon främlingar här och 230 000 turkcyprioter.

Men de har makten; du får inte ens köra taxi utan att vara infödd – än mindre arbeta som polis, statstjänsteman eller politiker.

Du betalar aldrig faktureringsvgifter eftersom räkningar i princip saknas, du betalar allt kontant i förskott eftersom skulder är fult, brevinkast saknas helt, men postboxar finns att hyra på torget. Vill du ha en himla massa TV-kanaler betalar du en gång runt 1500:- och aldrig mer, osv, osv, osv i det oändliga är det tvärtom.

Nu kommer inte jag att hjälpa den gästande svensken med ”tvärtomlistan” för en vits är väl att man ska upptäcka allt som är tvärtom själv? En sak gästen har upptäckt är att såväl unga som gamla, män som kvinnor, liftar frekvent.

Jag släppte ut Ludvig halv fem i morse och han var ute en halvtimme själv. Han leker ofta med de streetdogs som finns eller bara strosar runt. Cyperns hundar liksom katter går ofta lösa, och ben får de av slaktarna.

Sju på morgonen kommer bostadsområdets handyman, och ger honom hundgodis, och ibland sticker Ludvig ut, han kan ta sig ut själv via ett par spjälor, och följer med handyman en sväng men Ludvig är väldigt hemkär.

För övrigt är all den propaganda jag ser finns i Sverige precis tvärtom dvs inte en enda stavelse stämmer; man hatar t.ex. inte julen, firar den på många sätt bullrigare än i Sverige, fläskbutiker finns, och förtryckta kvinnor saknas och hundar finns överallt och klappas om i ett.

Svensken har givetvis upptäckt det, och frågar sig vad det är för folk i Sverige, och för mig är det solklart så att det är ISIS-folk där uppe. De är förbjudna här givetvis eftersom ett av deras uppdrag är att få hela väst att hata muslimer samt att de har mördat i runda slängar 100 000 muslimer.

Kommer de in här, och vägrar låta sig gripas, så skjuts de ner precis som skedde t.ex. i Egypten nyligen, och 40 länder är igång och jagar dem. Ni debatterar med och om de alla andra fängslar.

Jag kommer aldrig att kunna bevisa det, men Sverige har fler skjutningar än nått annat land, och det är ingalunda nån omöjlighet att det är t.ex. säkerhetstjänsterna ifrån dessa 40 nationer som spårar upp folk.

Här sägs att en av ISIS högsta ledare sitter i Sverige, och som skyddas där. Ingen förstår överhuvudtaget hur Sverige kan legalisera en massmördarorganisations flagga – enda landet i världen som gjort det.

Nedan en film ifrån varuhuset Mr Pound som bland annat säljer väldigt mycket julgrejer just nu, och för mig blir det helt absurt med svenska rubriker av typen ”Nu förbjuder vi Lucia….” / ”De hatar hundar!”  osv.

Ni är utsatta för en mycket, mycket skum hjärntvätt där uppe i Europa samt uppenbarligen invaderade av ISIS.

Undre bilden är ifrån England…

Möjligt att de har dragit till väst eftersom de inte får verka i de muslimska länderna exkl. Iran. Det är kanske Irans ISIS-folk som är där uppe?

 

 

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Böckerna finns i alla de former hos Bokus!

Om Lena Holfve 788 artiklar
Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

3 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.