Läsare om Tvärtomlandets invånare, lögnen och krimproblemen här

Sverigebilden darhus e
[:sv]Atelje Lugnet Boden[:]

 

lbI fredags fick en personal sin andra stroke på två månader. Personalen säger till vår vd, att det är mitt fel att, hon fick sin andra stroke.

Jag hade på torsdagen sagt till att hon ska sköta sitt arbete, och inte sitta och prata i sin privata mobil under arbetstid. Jag tror att det handlar om frekvenser och energi, denna person kommer inte klara alla förändringar som sker just nu. Personen är ung, född 1989.

Jag märker att viss personal som är under mig, har lugnat ner sig, och andra blir mer arga och stressade. Många klarar inte av då jag säger till då, de gör fel på arbetet. Samt att vd:n skyddar personal som gör fel, och blir arg på mig.


Få i riket som kan skilja på sak och person, det utmärker svensken idag, liksom oförmågan att ta ansvar för sina handlingar.  Jag har också noterat att få kan ta en order, och det sägs vara en skriande brist på chefer för ingen vågar vara just det. En läsare skrev en gång att vi vägrar ta ansvar därför att vi vill vara barn – offer.


lbJag vet att de flesta svenskar avskyr Kina och avgudar USA, för egen del avskyr jag USA men har ingenting emot att Kina nu blir den nya supermakten. Som jag ser det är det värsta hotet mot Sverige alla människor i vårt land som totalt saknar bildning och uppförande och inte Kina.


 

lögnJag har en kär gammal bekant som ska besöka TRNC, och som jag mellan varven försöker förbereda inför kulturchocken därför att allt, precis allt, är tvärtom.

Till höger har vi några kvinnor som talar om lögnen, som är nada i Sverige, och här kan du inte ljuga alls utan stora, stora konsekvenser.

Mentaliteten finns inte ens, folk säger som det är, och ingen straffar dem för det, och det vågar väl inte svensken pga all mobbing som är där uppe?

Vi skulle reagera om någon sa; Har du skitit i min diskho?
Frågan är helt absurd… och det blir precis lika absurt här om nån antyder att du ljuger, hittar på, överdriver därför att den mentaliteten finns inte ens. De har nog aldrig ens varit med om att någon ifrågasätter deras trovärdighet, och sker det är det extremt respektlöst samt oförskämt.

När jag förberedde min bekant möttes jag plötsligt av ett slags urtypiskt svenskt storstryk, man gör det där uppe, spöar upp folk verbalt, allt ska debatteras, och det gick ut på att jag måste hitta på, överdriva, ljuga när jag påstår konstiga saker t.ex. att det i princip inte finns nån kriminalitet alls, inte i vardagen.

Den finns, men med våra mått mätt är det ”absolut ingenting” och innan gränsen mot syd öppnades år 2002 fanns ingen alls, nada, noll personer i fängelse.

När jag kollade för fem år sen var det 113 som satt, då 90% utlänningar, och nu är det väsentligt fler, och det förklarar varför man drog åt runt alla visaregler förra hösten, och har ändrat en hel del runt studenterna, som står för sexbrotten samt försöken att ta in knark, vilket inte ska gå alls eftersom man har knarkhundar vid flyget och alla hamnar.

När jag intervjuade öns Olof Palme, dvs partiledaren för socialdemokraterna, som är psykiatriker och chef för alk-drogkliniken, som har ett tjugotal platser, sa han att barn har ännu inte börjat…

Senaste fallet omskrivet den 19 juni 2021 säger en domare att det finns barnfall:

 

Situationen nu, som lär ändra på sig när man fått vissa grupper att se sig om efter andra boplatser, och vi är cirka 2 miljoner om alla är här samtidigt varav 300 000 lokalbor.

Foreigners form the majority of prison inmates in North Cyprus, a newspaper article reports. According to information obtained, 352 out of 588 prisoners entered North Cyprus as tourists. Out of the 588 inmates, 147 are TRNC citizens, 145 are from third countries and 147 are Turkish citizens. Additionally, 89 of them have TRNC-Turkish citizenship.

The majority of prisoners were convicted for drug crimes, robberies, rape and homicide: 176 were convicted for drug crimes, 88 for robberies, 19 for homicides, 9 for attempted murder, 27 for rape and 16 for sexual abuse. There are also young persons and women among the prisoners: 41 persons are 21 years old or below and 41 are women.

Jag minns då en bil stals vid flyget år 2013
De visade reg-numret på TV och chauffören blev väldigt arg, och  sa mig att ”man kan inte bo här längre!”

Jag förstår att det låter konstigt i en svensk öron om jag säger att det var ett personrån mot en pensionär 2015 som fick ön att explodera.

Jag inser att ett sånt påstående blir mycket, mycket konstig för en svensk, som säkert läser massor med svensk press, och som har självbilden att svensken är den ende som kan och vet något, men som bor i ett land där kriminalitet och oro byggs medvetet, se schemat längst ner.

Vad skulle hända om jag flög på nån här och påstod att den jag talar med far med osanning bara för att de säger något som jag aldrig hört förr eller sett?

Det skulle nog resultera i att jag skulle nog anses extremt aggressiv, och jag sa därför ifrån;
-Du kan fråga mig varifrån jag fått saker, du inte hört förr, men du kan inte braka på mig om att jag hittar på, far med osanning, det tillåter inte jag.

Här sägs och syns massor som vi aldrig hört förut, jag kan t.ex. säga att mitt prickblad växer med cirka 70 cm per år, min planta kom i huset för nu tre år sen i vår. Det gör de inte i Sverige, därför att ljuset är oändligt mycket svagare där än här, och det är ett av tusen exempel på att det inte är som hemma.

Jag har bestämt mig för att det är en av de få saker jag inte ämnar tillåta därför att det är precis lika absurt, om du säger det till nån här att de nog bågar, som om jag frågade dig om du skitit i min diskho.

Motsatsen vore att jag tillät folk att behandla mig eller någon här som om jag är en lögnare, och det funkar inte i min värld, men jag förstår det, eftersom lögnen är nada där uppe och läkarna missar att fråga folk som inte kan sova om de ljuger ofta.

Men hittar inte vi våra glasögon kan vi mycket väl vända oss om, och fråga;
-Har du tagit mina glasögon?

Det kan du inte göra här där folk inte stjäl alls, handlarna har varor ute på nätterna, min terrass i gatuplan är full med grejer och lås saknas på uthyrningscyklar och vespor.

Till höger har vi en antik telefon, i ett öppet fönster i gatuplan, och ingen skulle komma på idéen ens att röra den, och vänner till mig i Västmanland kedjar fast utemöblerna i trädgården för annars stjäls de.

Det får nog bli så i all framtid, gästrummet lånas ut till de som gått i Lenas uppfostringsskola först, och det behövs bara en lektion men man måste ta in den:
-Allt som är normalt i Sverige är onormalt här, och vice versa.

En misstänkt tjuv hade hittats på ön

Min bekant fick frågan om det gick an att finna sig i den regeln; inte damma på folk utan fråga istället, och jag fick inget svar, och det är rätt typsikt svensken som lider av det som kallas för passiv aggressivitet och som blir allt vanligare, och jag får ofta mejl där folk skriver; Tack för att du svarade!!!

Det är det normala att svara på tilltal
Här räknas det som extremt oförskämt att inte göra det, givetvis, allt är tvärtom.

Det är givetvis kärlek, om än tuff kärlek, som utdelas då jag sätter gränser för vad man kan säga till mig, och indirekt till alla här, vilket ökar dina chanser att kunna komma in i och njuta av ett normalt samhälle.

Ett passivt-aggressivt beteende kan alltså vara svårt att sätta fingret på och komma åt. Det är ett manipulativt beteende; att få som man vill utan att uttrycka vad man vill och ta ansvar för vad man vill. Den som är passiv-aggressiv ger ingen respons när det är väntat. Ilska uttrycks inte heller på ett rakt sätt, utan visar sig i sarkasm, iskall tystnad, ”glömska”, slingrande eller undvikande, och den passivt aggressive kommer inte att bekräfta att han är arg eller motvillig till något. Han kommer istället bete sig passivt och indirekt. Läs mer

Det riktigt stora problemet med alla som flyttar ut nu är att en del kommer inte att klara av det, och jag har sett fem, sex ”svensk-fall” redan.

Det är också bra, då kostar det inget att pröva, du kan alltid flytta hem igen.

Sadhguru tål en repris:

 

Spread the love
Om Lena Holfve 10282 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.