Tankeväckande och inspirerande

Jag läser ”Folksjäl som i en filterbubbla
Den är verkligen tankeväckande, inspirerande och mycket välskriven.

Visserligen tillåter inte landets skendemokrati förändringar av grundplanen, men Tiden har som sagt ett bokslut i förberedelse för det kapitalistiska styrelseskicket. Om inte människan förmår ändra sin situation har Tiden en tendens att skifta ut gamla paradigm mot nya då och då… 

Det sista vi har är en kapitalistisk ekonomi
Författaren är inte ensam om att kalla vår ekonomi för ”kapitalistisk” och för mig känns det alltid uppåt väggarna. Vi har en fascistisk ekonomi, och den är på väg in i Indien nu med stora, stora bolag som jobbar mot staten men jag ska äta upp min solhatt om inte indierna inom tre år kör ut dem – vilket vi inte har gjort.

De kommer att säga inom tre år; vi bygger smått och långsamt och i egen regi, tack! Get out! En utlänning får t.ex. inte äga mark eller ens ett hus, utan man måste gå runt det på olika sätt, och i vårt land köper Kina upp viktiga militära hamnar… Kina köper stora landområden och infrastruktur … 

Det finns hur många tecken som helst på att det är en fascistisk ekonomi och ett enda av hundratusentals är att Maud Olofsson inte ens förhördes angående alla miljarder… Nyliberal politik bakom skandalen i Vattenfall | Proletären.

[…]

Av någon anledning är det bara den krassa materialismens förespråkare, gärna alkoholiserade brittiska ateister eller arroganta zoologer som pratar långt bortom sin kompetensnivå, som har uppmärksammats i Sverige och vars böcker bjuds folket i översättning.

Jag ska återkomma till hur det ”sataniska inslaget” i nationalhoroskopet som 100% negativitet attraherar just de sämsta och minsta tankarna som går att tänka, och därmed också de sämsta rättesnörena för mänsklig existens. Det är inte fel att kalla vissa sidor av Sveriges nationalsjäl för den autentiska människans värsta fiende.

Det kollektiva medberoendet kan vara en grundbult
Symptom medberoende – om du läser den listan känner du igen mängder med människor och inte minst inom den offentliga sektorn.

Slutet på deras utvecklingskurva är alltid mord / självmord och den kurvan beskrivs bäst i boken ”Kvinnor som älskar för mycket”.

Vi har den synen nu att om en våldsverkare slår ihjäl sin fru är det synd om henne – om vi inte heter Dan Eliasson som främst sympatiserar med mördare – och vi tänker aldrig tanken att hon var samman med våldsverkaren för att bli ihjälslagen.

Som jag ser Sverige befinner sig detta kollektiva medberoende nära nog i botten nu, och står just inför självmord / mord.

Bloggaren ”Den rosa traktorn” skrev om just det självmordet han såg framför sig.

Den prognos som påstår att det ska bo 4,6 miljoner i Sverige år 2025 har jag tidigare förknippat med att folk lämnar, och inte minst de gamla invandrarna, men den kommande befolkningsminskningen kanske man ska koppla ihop med det kollektiva medberoendet?

Åtminstone delvis?

Kan man bota medberoende?
I Sverige sägs nog främst att du blir det om du lever för nära en alk-drogmissbrukare. Det är en sanning med stor modifikation därför att du är redan medberoende då du flyttar ihop med en aktiv. Dör han eller hon skaffar du snart en ny.

USA har kommit rätt långt i forskningen och man anser nog att det är ett falskt själv som har utvecklats tidigt. Om vi tar alkoholistfamiljen som ett exempel så utvecklas det falska självet då ett barn inte får se vad barnet ser och mamman t.ex. säger;
– Han är inte full, skäms på dig!!! Det var fisken till middagen som var dålig!

Det är allt förnekande och ljugande som är boven, och ser vi hur våra politiker far fram med osanningar om det mesta kan vi räkna ut att den förvirring de skapar är rent farlig, och kan mycket väl göra unga t.ex. just medberoende.

Ljuga är ingen stor grej i Sverige idag, du får ett nytt toppjobb om det grisar till sig, och den attityden visar bara att Sverige är ett land byggt av kriminella för kriminella.

Det är därför en polis t.ex. avsätts om han säger nån sanning, de kriminella skyddar sina kompisar; de kriminella. Varför riksdagen innehåller dömda dvs. våra lagar stiftas av kriminella.

 

 

 

 

 

 

[…]

I citatet från Lagarna snuddade Platon vid det moderna Sveriges stora problem: att landets sekulärt materialistiska orientering förnekar själen och enbart fixerar sig vid den lägre värld som vilket småbarn som helst förstår sig på och sedan borde vilja passera, nyfiken på vad mer som kan tänkas existera. Är den svenska Solens lyskraft så liten att landet befinner sig i det Yttre mörkret? (”Ultima
Thule”, världens ände…)

[…]


Helt klart har Sverige fastnat i en verklighetsbubbla där hela tillvaron kretsar kring ”materiens längd och bredd, djup och hållfasthet”. Ingenjörssverige och frågan om hur många bostäder som kan byggas utan att de rika förlorar på sina investeringar i fastigheter – boendet, som för folket är ett primär-behov! Konsumenternas värld, svenska ingenjörer som ränner runt med måttband, posten som ska ha skyhöga summor för utlandsbrevet om det råkar väga 1 gram över de inflexibelt satta gränserna! Man blir helt matt. Som en liten förvarning om vad som komma skall kan här sägas att Sverige vänt verkligheten bakfram och satt vagnen före hästen.

Det är Tvärtomlandet det:
…här sägas att Sverige vänt verkligheten bakfram och satt vagnen före hästen.

Vi behöver gå kollektivt från högra sidan i bilden nedan till den vänstra på individnivå samt att Jantelagen behöver bytas ut mot självkännedomskurser därför att en stark identitet är bästa motgiftet mot medberoende.

Ett bra sätt att identifiera dem är att de använder uttrycket ”synd om” frekvent, hundratals gånger per dag ofta, och det gör inte normalbefolkningen.

De lider synbart oerhört, men kan inte ta hand om sig själva eller sitt, och där är Sverige nu; oförmöget att lösa sina egna problem men vill gärna lösa Nordkoreas, Indiens, osv,

Vi skulle behöva sätta författaren i TV, där han får lära ut i en bred folkbildning hur man lär sig läsa av sin egen energikarta, men han får inte plats idag eftersom vi ska matas med bland annat våldsfilmer.

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Kriminalromanen ”Mordet på Törnrosa” nu som E-bok 40:-

Om Lena Holfve 543 artiklar
Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

2 kommentarer

  1. Socialfascistisk ekonomi.

    Den ekonomiska skillnaden mellan fascism och kommunism. Fascism är att entreprenörer ”äger” produktionsmedlen, men staten bestämmer över dem. Kommunism är att staten äger produktionsmedlen. D.v.s. ingen större skillnad mellan dem och ingen kapitalism.

    Sverige har en välutvecklad socialfascism, vilket t.ex. innebär att barnen bor hemma hos sina familjer medan staten bestämmer över dem. Det visar sig bland annat i att staten dikterar vad barnen ska lära sig under den obligatoriska närvaron i dess institutioner, samt att staten ibland tar tillbaka barnen från föräldrar som inte gör vad staten kräver av dem.

Kommentera