Synen på ansvar

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Jag blev bestulen av en som hyrde rum, snodde en elfilt och ett modem samt förstörde en soffa och en kaffebryggare utan att ersätta det, och svenska kompisar ansåg att jag skulle anmäla.
– Det går inte, sa jag, och det förvånar folk från vårt land som har 1,1 miljon anmälda brott årligen varav inga vardagsbrott åtalas längde eftersom inget som inte kan ge två år åtalas.
– Polisen lär fråga om jag inte anade nått, svarade jag, och då måste jag säga att då det skedde anade jag att individen kom ifrån en djupt kriminell familj.
– Och?

Man har ansvar själv
Jag kan inte bjuda hem fem välkända tjuvar, som snor allt, och sen ringa polisen och be försäkringsbolag ge mig nya grejer. Försäkra saker är näst intill omöjligt eftersom kriminalitet saknas i princip och inga inbrott finns. Blir du bestulen är det av turister.

Om det kommer fram att jag har bjudit hem ett gäng tjuvar anses jag inte ha tagit ansvar för mitt liv och min egendom. Jag kan inte gå ut mitt i natten och drutta omkring på en väg, orsakar jag en olycka genom att jag blir påkörd, kan jag bli ansvarig. Hos oss anses den som kör på mig alltid vara ensam ansvarig.

Du kan säkert göra denna lista lång själv. Du bara skriver upp en händelse, och så skriver du västs reaktioner t.ex. böter, fängelse, händer ingenting osv och sen skriver du TVÄRTOM. Då är du nära sanningen! Det mesta är tvärtom. Många reagerar också hos oss i Sverige.

Det kan alltså vara ett brott att inte ta ansvar för sig själv, sin egen lycka
Du har också ansvar för din omgivning. Stjäl du av en som litade på dig, din arbetsgivare eller vän t.ex. kan du få dubbelt straff mot om du stjäl av nån på sta´n som inte har nån relation med dig alls. Lånar du pengar av mig och inte betalar tillbaka utan vettiga skäl får du fängelse här. Du har ansvar för att hålla dina löften.

Hos oss händer ingenting om en man skriker ”hora” efter en kvinna, och här fick en arab 7 års fängelse för att han skrikit sånna ord, knuffat till en ung student ifrån Ukraina samt bitit henne i handen.

Det finns ingen metoo-rörelse, för den behövs inte, därför att ”det finns inga ursäkter för sexuella attacker” som domaren sa, den gången. Den kvinnan blev bara påhoppad och har då inget som helst ansvar. Hon är vad som kallas för brottsoffer, och servas till tusen av poliskåren; timme ut och timme in om så behövs.

OM hon hade umgåtts med en sån här typ frivilligt, vetat om att han begår den här typen av brott så kan hon straffas för att hon inte tog ansvar för sitt liv. Han får i det läget ett lägre straff; gissningsvis 3 år.

På samma sätt kan jag i princip råka illa ut om jag anmäler att jag drog till Indien, lämnade en solo i min lägenhet som jag då precis fått kläm på kom ifrån en superkriminell familj och att jag kan förvänta vad som helst ifrån en sån även om människan var 70 år.

Man lär säga mig att det var bra att jag drog men ev. skador på bohag etc får jag nog svälja själv och ta ansvar för. OM jag inget vetat, OM man hade kunnat betrakta mig som ett ”riktigt brottsoffer” och jag anmält hade människan kunnat åka in på flera år, eftersom hon begick brott mot en som litade på henne, och hon utvisas på livstid ifrån Norra Cypern.

Senaste utvisningen var tre studenter ifrån Turkiet
De hade börjat slåss, och det är nolltolerans mot våld men de åker främst ut för att de var gäster.

Du vet själv hur det är med gäster! De kommer hem till dig, du visar dem var toaletten finns, visar allt så de ska trivas, och du låter dem röra sig fritt hemma hos dig. Börjar de slåss lär du ringa polisen slutligen som bär iväg med din gäst. Man förväntar sig att gäster uppför sig som gäster ska uppföra sig, och gör de inte det åker de ut och de utvisas alltid på livstid.

Jag som gäst förväntas alltså att uppföra mig i princip ”bättre” än lokalbefolkningen. De ska i vart fall inte ha besvär på grund av mig. Det räcker med att jag stjäl en kola så åker jag ut med nästa flyg till Sverige, och jag får inte en pinal med mig. Varför? Man kan inte ha gäster som stjäl eller slåss!

Vi ser ibland konstiga rubriker, inte minst ifrån Saudi, och sist var en norska som hade anmält en våldtäkt och hon åkte in. Vi förstår inte det alls! Jag har inte läst den domen men kan gissa att hon t.ex. har druckit alkohol samt följt med totala främlingar. Med eller utan våldtäkt åker du in på 2-3 år i Saudi om du dricker alkohol eftersom det visar att du inte tar ansvar för ditt liv.

Vi förstår inte heller om en mamma som just mist sitt barn i en trafikolycka kan åka in för vållande till annans död. Men det gör mamman här om ungen saknade bälte, hon körde för fort osv därför att du har ansvar för ditt eget liv och ditt uppförande, och uppför du dig så att folk dör har du ett stort ansvar.

Vi förstår heller inte att papporna har 100% ansvar för omyndiga söner för hos oss har soss ansvaret för i princip allas barn. Tvärtom här, och eftersom fäder har ansvaret har vi heller inga ligister; existerar inga alls.

Jag märker flera gånger i veckan att svenskar har mycket svårt att förstå ens tänket
En svenska 45+ begick handlingar under en enda dag som hade kunnat ge henne tio års fängelse, och hon kommer förmodligen aldrig att ens förstå att hennes handlingar är att betrakta som grov kriminalitet här.

Hon hyrde en bil och körde landsmän i den mot betalning, och då gäller inte försäkringarna dem eftersom deras namn inte är med på kontraktet / den gäller inte när du kör den som svarttaxi. Hon utsätter dem för livsfara eftersom det lär bli dyrt för dem om de krockar och blir t.ex, invalider. Det i sig är straffbart att utsätta folk för livsfara.

Hade polisen tagit dem hade samtliga utvisats, kunderna har ansvar då de satt sig i en svarttaxi,  och kundernas ungar hade kunnat hamna på barnhem i Nicosia tills UD hämtat ut dem. Ingen som inte är född här får köra yrkestrafik och ta betalt. Man får dela på bensinkostnader men inte ta betalt. Det är förbjudet att driva trafikrörelse utan en speciell licens och en taxameter som är uppkopplad direkt mot staten. Man har stenhård kontroll på taxifordon för att de fraktar bland annat turister.

En stal folks fikon från deras träd; grenar hängde väl ut på gatan. Det tycker en svensk är ”ingenting” men minimistraffet för stöld är ett år. De har nästan inga stölder alls,handlarna kan lämna varorna ute på gatan om nätterna i byarna,  ingen som vågar mer än turisterna…  Ljuga t.ex. är megastort här, och snart ”normalt” i Sverige.

De känner oftast till att västfolk kritiserar deras sätt att se på saker
Detta därför att västfolk är kända för att bry sig mer om andra än om sig själva, och man är medveten om att västs omoral nu tar livet av precis hela kulturen.

De vet givetvis via media om att väst plundrar länder och far fram som galningar överallt så den gängse attityden är; ”Västs tjuvar har nog inget att lära oss alls.”

Ordet ”ansvar” kommer ifrån två ord; svara och an. Du svarar an mot något som dyker upp framför dig.
Du handlar… antingen handlar du destruktivt eller så handlar du konstruktivt.

Bjuder du hem fem tjuvar har du ansvar för vad som kan hända eftersom denna din handling är destruktiv.

Vi har inget som helst eget ansvar inskrivet i vår lagstiftning, och fler och fler börjar anse att många problem Sverige har handlar om att folk inte tar ansvar. Det gäller hela västkulturen, och nu är det sju år sen jag skrev om ”Kulturen vi inte kan förstå” första gången.

Det har hänt mycket sen dess
Öst har dragit sig tillbaka från väst än mera, och här på Cypern pågår nu ett aktivt arbete att söka byta ut turisterna. Man flyger charter från Kina numera t.ex. och vi har rätt många afrikaner, indier, folk från Asien överhuvudtaget.

Jag frågade en som hyr ut små bungalows till turister varför?
– Västfolk stänger av huvudkranen på vattnet, och sen skruvar de bort alla kranar och stjäl dem också och de älskar inte ens sina barn för dem skickar de hit på spritresor solo

Publicerat i oktober 2010 i en tidigare blogg:

Du ska få en knepig sak att fundera på idag
Mycket knepig! Öst har nämligen börjat agera. EU vill förbjuda sådana som mig, sa Birgitta Ohlsson. Man kan höra på henne att hennes stora, stora dröm är att införa likriktning, feminism och jämlikhet i hela världen.

Vi är under lupp
Svenskarna utgör 2% av alla invånare i Europa och 0,13% av hela världsbefolkningen. Det finns observatörer i form av journalister, författare, ambassadörer och handelsmän som faktiskt studerar oss. Vi själva är rätt blinda för hur vi ter oss, utifrån sett, men i princip framstår vi som dårar. Det tycker vi själva också om vi bara sätter oss ner och funderar på vad det egentligen är vi säger och gör och på hur vi hanterar oss själva, medmänniskor, barn och gamla.

Inget konungadöme utan ett mediedöme
Många är öppet undrande över det faktum att enbart aparta drogmissbrukare och deras påhitt syns i tidningarna. När läste du om en forskare eller vetenskapsman sist? Nej, Lailas rumpa eller vilken typ av orgasm du har handlar det offentliga samtalet om i Sverige. Detta ser andra kulturer, och de skakar på huvudet.

Det är vår värld som har studerats och turismen och tågluffandet gör att de ser oss
Vi är vana vid att förakt för andra människor är okej. Lusten att såra andra är stor, bruket att göra det är helt accepterat och pöbelväldet är rätt utbrett.

Det är också helt okej att bedra folk och skaffa ”ohederliga barn”
Du kan säga att du har p-piller, fast du inte har det, och det är helt okej. Du kan få barn under dessa former då du är 16 år och du behöver ingen far till barnet. Man behöver faktiskt inte ens ha en bostad. Ungdomar kan skolka ifrån skolan i månader och år, och …? Det går bra att leva på bidrag i 20 år, och …? Vi kallar alltsammans för frihet, solidaritet och demokrati.

Det är också helt naturligt att samhället ska ställa upp mer ju mer oansvariga vi blir
Struntar du i att elanpassa dig betalar alltid sociala. Det är fullständigt normalt att förskoleministern bestämmer vilken utbildning som hemdagbarnsvårdare ska ha för att ta hand om dina barn.

Det bestämmer inte du
För varje år som går bestämmer du allt mindre rörande dina barn. Ingen reagerar nämnvärt om tioåringar ligger och spyr i parkerna, och föräldrar skickar ytterst lättklädda 16-åringar solo till södra Cypern där de super dygnet runt och bär sig mer än illa åt. Det ser inte ut som om de har några föräldrar.

Det ser ut som om öst har fattat beslut nu
Nu har de börjat lägga ihop två och två där ute i världen och nu är hela – jag sa hela – östvärlden enig om att denna västkultur skall stoppas. Jag vet att vi svenskar, samman med storebror USA, används som skräckexempel för hur det kommer att bli om man inte får stopp på flummet nu. Vi själva ser inte att t.ex. polisen har tappat kontrollen för länge sedan. Vi reagerar inte ens trots att vi har ett formidabelt socialt kaos. Det brinner två skolor per dygn och staten uppför sig som vanligt som om den har en aldrig sinande kassa.
– Vi bygger upp en ny!

Nu går de till verket över precis hela världen
Vi kommer inte att förstå denna VREDE om vi aldrig talar om att vår livsstil faktiskt innebär undergång och utrotning. Det är inte jeansen i sig som framkallar vreden utan det faktum att folk över hela världen vet om att vi kommer att gå under av vår stil och vi kommer att utrotas. Vårt sätt att tänka och handla får inte smitta av sig på dem. De vill rädda sin befolkning och sina familjer från samma öde. Tänker vi så förstår vi genast varför de är så arga. De ser oss som Satan och monster. Egentligen är ilskan en dold rädsla, tror jag. De är rädda för oss och livrädda för att vår västerländska kultur ska ta sig in hos dem.

Här har du ett smakprov på deras reaktioner, ofta med start i år
– Det är inte bra att vara alltför öppen för den väster­ländska kulturen, sade Shuba Raul, hindu­nationalistisk politiker, i SVT-programmet ”Korrespondenterna” i onsdags. Hon tog dock avstånd från våldet.

Indonesien
Jeans är förbjudna i västra Aceh sedan 27 maj. Första ­dagen greps arton kvinnor av polis och tvingades byta till heltäckande rockar. Regeringen har köpt in tjugotusen långrockar för ändamålet. Den som envisas med jeans riskerar två veckors fängelse.
”Jag var helt anständigt klädd men de ­behandlade mig som en terrorist.” 40-åriga Imma till nyhetsbyrån AP.

Ukraina
Kvinnor i departement och parlament får sedan i oktober inte bära kläder med blommor, prickar, dekor eller text. Urringat och korta kjolar är förbjudet.
”Makeupen ska vara måttfull och ha hudens naturliga färg.” Direktiv av president Viktor Janukovytj.

Italien
Borgmästaren i hamnstaden Castellammare di Stabia vill förbjuda korta kjolar och urringade toppar. Samt fotbollsspel i parkerna.
”Vi måste återupprätta ­stadens anständighet.” Borgmästare Luigi Bobbio.

Läs mer.

Hur ska vi hantera detta ”problem” de närmaste trettio åren?
Vi är ett extremt exportberoende land. Vi måste dessutom importera mycket. Jag kan inte tänka mig att vi har en livsmedelsproduktion som kan försörja folket. Det är inte häftigt att bo på landet och plocka ägg. Jag kan inte föreställa mig att vi har en vaccinindustri. Det är inte häftigt att jobba i fabriker. Förr jobbade man för att överleva, nu ska man leva igenom sitt jobb, varför det måste vara just ett häftigt jobb – annars får det vara.

Vi har två val, som jag ser det
Antingen struntar vi i att ens tala om saken eller så gör vi det. Det hot som finns mot oss är blockader och embargon eller i värsta fall invasion.

Jag personligen tror att vi kommer att ställas inför ultimatum inom 20 år
Vi kommer inte att få köpa varor, och vi kommer inte att få sälja varor, och när USA:s ekonomi har brakat ihop kommer vi säkerligen att få ett helt nytt ekonomisystem, för det vi har fungerar inte. Du kan få 100 000:- genom att råna en bank men du kan inte arbeta ihop 100 000:- så lätt eftersom du betalar så mycket skatt för att täcka kostnaderna för vad bankrånarens barn kostar, och han betalar ingen skatt alls.

Fundera på saken!
Den islamisering som t.ex. sd talar om, och som alla skriker ”rasism!” om, antar jag syftar på den rörelse som är mycket, mycket stark över precis hela världen. De ser hela västvärlden som ett enormt stort hot. Vi kallas för ”otrogna” och många vill döda oss för att eliminera hotet snabbt och effektivt. Läs mer om den heliga striden – jihad. Vi delar upp oss i vänster eller höger och bråkar mycket om politik.

Dessa människor talar mer om människans själ
Eftersom vi beter oss som vi gör ute i världen är vi alltså svarta och farliga själar, som inte låter sig räddas, och i första steget kommer de säkert att enbart köra ut oss ur sina länder. I vilket fall blir det inte som Birgitta Ohlsson önskar: en export av ”den svenska modellen”.

Världen vill absolut inte ha oss
Vi tror gärna det eftersom det är så mycket tal om invandring nu. Vi tror att hela världen vill hit. England har väl 60 miljoner invånare och dit har folk velat sedan 50-talet. Vi har 9 miljoner och utvandringen slår rekord.

Du kan titta på filmerna själv nedan och avgöra om det ligger något i världens rädsla för oss och vår kultur, barnuppfostran, bildningsgrad, omsorgsförmåga, heder och så vidare. Det här är vad de ser:

 

 

.

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Böckerna finns i alla de former hos Bokus!

Om Lena Holfve 745 artiklar
Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.