Ett girigt vargpack

o e

https://www.youtube.com/watch?v=CnRs01KPHkY

Ingen är sin egen Herre, ska det vara så svårt att förstå? Egot är inte att lita på, det ger en falsk signal om identitet och överhöghet i tillvarons flöde.

[…]

Till följd av sin världslighet och brist på en ”högre” plattform kan svenskarna helt enkelt inte längre bedöma sig själva och sin plats i sakernas tillstånd.

Landet är en enda stor psykotisk röra och flera tidigare inlägg sedan 2009 har just pekat ut journalistiken som ett område där den svenska nydumheten märks som tydligast, just för att man möter den varje dag i den information befolkningen matas med.
[…]

Deras drev är en av de tydligaste och mest olyckliga följderna av att Sveriges ledare (verkliga eller inbillade) numera består av ett girigt vargpack. Läs mer 

Biskop Ström visste 30 år i förväg
Vi hade ett långt samtal på 90-talet, då jag ville sluta som yrkesförfattare, vilket sen skedde över en natt, och han sa i princip två viktiga saker:

1.) Bra böcker skrivs i allmänhet av folk över 60 som har lite perspektiv, sluta nu, starta upp om 20-25 år.
2.) I framtiden får ni riktiga författare skriva sanningar för journalisterna lär inte göra det.

Media är alltid kontrollerad då en fascism byggs
kriminellaJag kommer nog aldrig att förstå hur biskopen kunde veta. Men han kan ha sett tendenserna redan då dvs. att kriminella söker sig medvetet till politiken, och den offentliga sektorn, och de har alltid haft sina metoder att t.ex. tysta samt muta folk.

Sverige är byggt av kriminella för kriminella, sen länge och det är ett skäl till att vi har stora problem.

Man tog bort kravet att man måste kunna skriva på Journalisthögskolan för säkert 15 år sedan dvs. det talangprov som existerade slaktades.

Journalistkåren har mycket länge varit överrepresenterad då det gäller alkoholkonsumtion. Författaren Wilhelm Moberg har en försupen redaktör med i boken ”A.P. Rosell, bankdirektör” som kom ut år 1932När jag var uppe på Aftonbladets respektive Expressens redaktioner på 80-talet stod spritflaskorna synliga på skrivborden. Sven Wernström, med ett förflutet från Aftonbladet, har skrivit mycket om alkoholen

Ungefär samtidigt försvann många – som jag tycker nödvändiga – tester på Polishögskolan, och som började att gå in för att skapa ”en kår bestående av rädda akademiker”, som en väktare sa mig.

Valfusk?
Det är mycket skriverier just nu om ev. valfusk, och bland mina FB-vänner finns de som skakar på huvudet och fnyser och andra är upprörda. Det finns tre saker man bör beakta, och det ena är: Var trettonde politiker är dömd för brott. Det andra är att val riggas alltid då man bygger en fascism.

Det tredje är att en fascism kan bara byggas av djupt kriminella och omoraliska människor.

fascism

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

3 kommentarer

 1. Kom att tänka på ekonomen Sven Grassman.

  ’Krismedvetande’ blir något positivt som vittnar om realism – även hos just dem som det ekonomiska språkets skevhet är riktad mot. Så manipuleras folkets medvetande för att lägga väg för en ny samhällsordning. Välfärden skulle bort och bli en skuldbärare.

  Oljekrisen pågår sedan 1973 och priser stiger i världen våldsamt. Arbetslöshet och valutakrig pågår.

  Hur kunde regering och riksbank utelämna så viktiga storheter i beräkningen av bytesbalansen, utlandsställningen, företagens driftsöverskott och våra exportandelsförluster att den officiella statistiken kom att avvika med flera hundra procent från de verkliga siffrorna?

  Sven Grassman kunde påvisa felberäkningar i statens/Sveriges finanser, som bl.a. användes för att argumentera för nyliberalismen. Man gav honom rätt att så småningom, med då var han bortplockad från sin forskartjänst av prof Assar Lindbeck

  Grassman, dåvarande vicechef till Assar Lindbeck på Institutet för internationell ekonomi, vann 1980 striden mot regering och Riksbank, som tvingades revidera sina siffror kraftigt. I Riksbankens officiella statistik var underskottet i bytesbalansen nära fyra gånger så stort som i verkligheten.

  http://www.oikonomia.info/?p=26467

  I boken Det plundrade folkhemmet (Årstiderna, 1985), avslöjar Grassman en myt och en begreppsförvirring och bristen på kritisk debatt om den ekonomiska politiken hotar hela det demokratiska systemet:

  Så länge folk tror att vi alla sitter i samma båt, att militären ska sköta krigen och att ekonomerna ska bestämma sysselsättning och reallöner, så länge kommer avdemokratiseringen att fortsätta.

  De rika och mäktiga i varje samhälle har alltid omgivit sig med en klass av ordvrängare eller så kallade intellektuella. Oftast har den yttersta makten utgått från de ekonomiskt dominerande intressena, även om makten formellt och bitvis även reellt utövats av statsöverhuvuden som ärvt sin makt eller som valts i demokratisk ordning. I båda fallen har de omgivit sig med staber av lagstiftare, advokater, ekonomer, journalister, polisbefäl och militära strateger som fått utveckla deras makt i praktiken och försvara den från angrepp och kritik från omgivningen. Så är det naturligtvis också idag.

  Grassman hade byggt upp sitt förtroende bland gräsrötterna och sin impopularitet hos makthavarna genom att avslöja att regering och Riksbank under 70-talet hade en vilseledande bokföring av bytesbalans och utlandsskuld i nationalräkenskaperna. Grassman, då vicechef till Assar Lindbeck på Institutet för internationell ekonomi, vann 1980 striden mot regering och Riksbank, som tvingades revidera sina siffror kraftigt.

  http://www.oikonomia.info/?p=3232

 2. Hej Lena,

  ett par länkar till.

  EKONOMEN SOM SA EMOT
  Nej, inte ens inflationen undkommer Grassmans hårda nypor. Enligt Grassman berodde den inflation som översteg den internationella under 70- och 80-talet inte på överkonsumtion (för höga reallöner). Inflationen var helt en effekt av politiska beslut – devalveringar och momshöjningar. Det kan ju vara bra att veta när man ska hitta lösningar och utdela skuldebrev.
  https://www.abc.se/~m9339/bib/galna/galna-book-35.html

  FOLKHEMMETS FALL
  Finns det någon huvudtes i boken så är det att den svenska modellen gick under när samförståndsandan inte längre stod pall för den ekonomiska utvecklingen under sjuttiotalet och framåt. Partierna började allt mer tävla med varandra, arbetsmarknadens parter blev girigare – ingen ville eller vågade längre ta ansvar.
  https://www.abc.se/~m9339/bib/galna/galna-book-36.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.