Svenskar och bl.a. ryssar och britter får inte resa till södra Cypern, men…

Jag tror inte att norra Cypern hänger på därför att vi har inte de problem som är i syd. Det ska vara tyst på norra klockan 24.00, det finns inga nattklubbar, hit kommer sol-spa-bad-vandrings-orkidé-hästfolk.

Man skulle kunna tänka sig att testade fick…
Men det här handlar nog mer om att man vill göra sig av med den hord 15-20-åringar som åker dit utan föräldrar, och som super som babianer, kissar överallt, och bråkar, också överallt…. ryssar anses värst, nummer två är britter och på tredje plats skandinaver.

Steg 2 är nog att provocera  så att de själva bojkottar Cypern för de är ”dumma där”. Man har arbetat länge på att skifta publik. Det går charter från Kina numera, och man söker få in fler asiater.

TT:s text:

Cypern förbereder för att öppna sina gränser för turister. Direktflyg ska tillåtas från 19 länder – dock inte från Sverige.

Beslutet gäller 16 EU-länder samt Schweiz, Norge och Israel, uppger Cyperns transportminister Yiannis Karousos enligt tidningen Cyprus Mail.

I den första gruppen ingår tretton länder, bland dem Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Slovakien och Litauen. Därifrån tillåts direktflyg från den 9 juni, skriver den brittiska tidningen Daily Mirror, men besökarna måste gå med på att testa sig för coronavirus inom 72 timmar från ankomsten.

Den 20 juni utvidgas kretsen med Schweiz, Estland, Polen, Tjeckien, Kroatien och Rumänien. Då slopas också testkravet för besökare från de 13 första länderna.

Stora länder saknas
Ett antal länder saknas dock helt på listan: De hårdast drabbade länderna, Storbritannien, Frankrike, Spanien och Italien, liksom Beneluxländerna, Sverige och Ryssland.

Karousos sade att listan ska uppdateras i takt med att coronaläget förändras, men gav enligt Daily Mirror inte stort hopp för britter som vill semestra i landet i sommar.

Tidigare har Greklands regering sagt att britter ”troligen” kommer att vara portförbjudna när landet öppnar för turism den 1 juli. Turismministern Haris Theoharis sade till tv-bolaget ITV att coronaläget i Storbritannien inte är tillräckligt bra för att britterna ska släppas in.

Under lördagen rapporterades inga nya smittade på Cypern, vilket är första gången sedan den 9 mars. / Slut TT:s text.

o
Första boken…

Gäller i syd, inte norr – två helt olika planeter snudd
Vi har haft helt virusfritt sen den 19 mars. Inga sjuka sen efter nyår, och totalt tre döda, turister från Tyskland som kom hit sjuka.

Jag fick mejl igår ifrån vår Rockkung, som är klar med sin andra bok, och som sitter fast i England, men hade fått besked nu att han får komma hem  till norra Cypern i juni, och då ska vi banda min bok ”Sömnlös” i hans studio… tre månader försenat…

 

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.