Studera den svenska debatten nu

n

Skärmavbild    klInnan du studerar den svenska u-landsdebatten föreslår jag att du läser in 6-7 av mina artiklar under kategorin u-hjälp.

Jag gissar att du inte hittar någon
Därefter är det bara att sätta igång och räkna hur många de är som skriver att u-hjälp behövs inte, det var nog 50 år sen… Ett unikt tillfälle är det att studera den skeva världsbilden och se hur världsfrånvarande folk är.

Vi får se hur många du hittar; men jag tror att det finns mycket starka krafter som är beredda att betala 1% av hela vår budget för att få fortsätta att dilla i dig att vi är rikast i världen, och att alla andra bor på stampade jordgolv. Krigsindustrin vill nog att vi har den synen vi har.

En hel del av pengarna finansierar förmodligen våra krig
Det ser ut så om man studerar det faktum att mest går till Afghanistan. Mycket försvinner i korruption, etc.

Det finns fattiga människor i alla länder men de som nu får miljarder är inga fattiglappar som inte kan ta hand om sina egna problem.

Vi förstår heller inte det asiatiska karmatänkandet dvs att det är en själslig mening om du är fattig i just detta liv. Det är du för du var rik och sjukligt snål, hjälpte ingen fattig, i ditt förra liv. Rika är rädda för att bli fattiga i nästa liv varför de skänker enorma mängder pengar, vilket jag ser själv med egna ögon då jag är nere i Indien.

Vi kan lägga pengarna på att bygga oss moderna bostäder som är mögelfria t.ex. WHO anser att 50% av Europas bostäder är otjänliga pga mögel. Eller använda dem till att skicka ner de mögelskadade på avgiftning i t.ex. Indien, som kan avgiftning. Vi har inte ens erkänt toxinerna än.

Sida har ju ”noll koll!” ryade revisionslegenden Inga-Britt Ahlenius i Aftonbladet. Och det är förstås inte lätt för ett litet land att vara en stormakt i biståndsvärlden och försöka hålla koll på hur alla de miljarder som skickas ut i världen används.”  Läs mer

Skärmavbild    kl

 

https://www.youtube.com/watch?v=m6x5SUOPUYY&t=1s

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

  1. Det räcker med att se bilderna från Mugabes palats. Fina guldtoalettstolar som svenska skattebetalare har finansierat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.