Stockholmstjejen

webbilder stockholmstingsratt

Flera läsare har frågat mig under senare tid om jag kommer hem mer, och det är jag helt säker på att jag gör tills solar minimum ändrar på det, men vi är inte där ännu.

Jag är född i Stockholm… bodde där i princip i 40 år, och många år på Kungsholmsgatan 17, inte långt ifrån Stockholms Tingsrätt.

Jag talar inte rikssvenska utan stockholmska, folk anser att jag låter som Lena Nyman gjorde vilket är fel, och får jag tro grammatikpolischefen Thorwald, doktor i svenska, är jag ”fullständigt hopplös” för jag skriver stockholmsslang för ofta…

Jag har ett medlemskap i JM, och det torde vara 32 år gammalt nu, och mina trasiga bihålor som tvingade mig sydöver är idag hela varför jag även klarar kylan. Vi ska inte glömma bort att jag har varit väldigt, väldigt sjuk och utan Indien och norra Cypern hade jag nog inte ens levt nu.

Det har släppts en antologi, där jag deltar, som är titlad; Liv på paus – Hjälp mig!

En bok om hur det är att vara så sjuk att du inte ens vet dina barns namn. Eller stå i resultat kopiahallen och stirra på ett par bilnycklar, och undra;
-Har jag en bil? Om jag har en hur ser den då ut? Var står den?

Jag kunde inte läsa en rad på många år, inte ens mina egna texter om jag skrev t.ex. ett brev, men jag kunde märkligt nog skriva, och den erfarenheten har vi alla i princip att förmågan att läsa upphör helt. Det hör samman med inflammationen i hippocampus.

Skriva böcker för just den målgruppen är nog bland det svåraste man kan ge sig på och då är det ovärderligt att veta hur det var.

Som sjuk blir man dessutom helt ruinerad, men det vänder, och det krävs medel för att bo i en av världens dyraste städer, för det är Stockholm. Medel flyter in längre fram; 250 miljoner anses ha hjärndimma inom EU, och 250-300 000 bara i Sverige, så marknaden för UMS-böckerna är inte direkt liten. Det ska produceras två UMS-böcker till, under de kommande tolv månaderna, eller rättare sagt plockas ihop från kurs 3-9 som finns på Internet, och som ska stuvas om i bokformatet. Energifolket menar att de ligger i tiden om cirka 1,5 år vilket är snabbt i mina ögon.

Men resa lär jag nog alltid göra, Peru hägrar…  och man kan säkert leva så att man beger sig till varmare länder man vill se just vintertid. Jag minns slasket i Stockholm… och dessutom bör jag hälsa på i TRNC och i Indien ibland.

Lena i sthlm

 

The following two tabs change content below.
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

2 Comments

  1. Jag minns att du nämnde det där med Lena Nyman på nån av dom gamla bloggarna. Men när jag långt senare hörde en intervju. Är inte säker på det men tror det var Blueshift. Hade du inte nämnt det själv hade jag nog inte ens tänkt på det. Hade väntat mig nåt i stil med Totte ska inte ha några kulor. Totte ska ha en banan. Men det kom inte ens i närheten. Lite grann kanske om man är medveten om det. Men det är väl allt.

  2. Det fanns en ganska klar likhet då vi var runt 35 år, många som misstagit sig. Men Nyman talade genom näsan, och det gör inte jag. Hon hade en väsentligt ”bredare” stockholmska men det finns gott om historier där folk har förväxlat oss.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.