Spring för livet när karriäristerna tar över

Jag befinner mig i Norrland, utanför Boden, och dit är det 1,5 mil och med bil tar det 20-30 minuter att köra till Coop. Åker du taxi kostar den 700:- in, och lika mycket tillbaka, vilket säger mig att det är bara de som åker i tjänsten, miljonärer och de med färdtjänst som ens kan åka taxi. Färdtjänstresenären betalar 63:- själv enkel väg.

Priserna har tio- tjugodubblats, om man jämför med andra länder, och detsamma gäller medicinpriserna. Diabetesstickorna gick upp med 7000% över en natt. När skattebetalarna betalar finns det inga tak, och jag är inte hemmablind varför jag fick en chock.

På Cypern har jag använt en och samma taxichaufför i sju år, och han kandiderar nu i valet och vill bli en lagstiftande minister.

För 1400:- kan vi åka snudd Cypern runt, och jag använder honom minst en gång i veckan och budgeten för en hel månad är 1000:-.

Han är nummer två på listan varför risken är stor att jag blir av med min chaufför.

Han drömmer om att införa gratis sjukvård
Jag säger inte speciellt mycket, för det är inte mitt land, men visst kan jag tänka att om han lyckas lär alla bli av med sina chaufförer…  För då blir väl månadskostnaden 10 000:-

Framkörningsavgiften där är 12:- och när Bodentaxi slår på taxametern står den på 168:- från start. Det är vad jag betalar ungefär för att åka ända in till stan på Cypern, och tillbaka igen! En sån resa här skulle gå på 3-4000:-.

Jag kan också känna att då är risken stor att ingen får nån vård alls – billigast så
Vi är i det läget nu att pengarna måtte gå till skatter och bolag och inte till patienterna, personal eller kompetensutveckling.

Catti Ortby

Catti Ortby är en av de 3000 (främst) kvinnor som fått hjälp via Utmattningsskolan och till vänster ovan har du Catti som ”svensk patient” och till höger är hon hyfsat återställd men har en bit kvar. Men det syns i ögonen att livet har vänt åter.

Den svenske patienten
Jag befinner mig hemma hos en gammal vän, som också är en ”svensk patient”, och kompisen brukar vara med mig på Cypern ungefär en gång vart tredje år. Sist besöktes en läkare som tog ett par rör blod, och som sen sa att vederbörande hade en outstanding B- och D-vitaminbrist. Man kan bli synnerligen sjuk av båda bristerna, och häromdagen frågade jag om läkarna åtgärdat problemet som förmodligen funnits i fem, tio år men som inte hade upptäckts inrikes.
– Nej.

När man är en ”svensk patient” gör man heller inget själv
Det ingår att läkaren bestämmer, och denne tycks ha bestämt att kompisen ska inte tillfriskna ifrån sin gigantiska B- och D-vitaminbrist.

Vårt samtal avbröts av att en sjukskriven granne kom förbi, metallförgiftad som få, och nervös därefter. Jag lät herrarna vara, och slog på TV4 Nyheterna:
– 220 miljoner dygnsdoser sömnmedel skrivs ut i Sverige årligen, sa de igår den 16/12-17. När Nyheterna var överstökade läste jag lite texter i olika Forum, och en man skrev; ”nästan alla svenskar är sjuka”. Jag blir alltså inte arbetslös som författare.

En bild säger mer än tusen ord
När jag är klar med Utmattningsskolans serie, som kommer att skrivas som handlingsprogram, ska jag avsluta med en bok där vi visar före- och efterbilder. Till vänster har du Annette Jennebo och till höger Anna Ivenholt. Bilden på Annette togs för en månad sen, och denna månad ser hon ännu yngre ut.

 

Till vänster ser du Marita Ahlgren och till höger Petrea Karlsson

Petrea Karlsson

Uppsvullna, jättesjuka, less och ledsna och utsatta för nåt jag ibland kan känna bör kallas för ”gaslighting”.

Gaslighting är en form av psykisk misshandel där information förvrängs, förvanskas eller utelämnas eller där falsk information presenteras med avsikten att få offer att tvivla på sina egna minnen, uppfattning och sinneshälsa.

Marita Ahlgren

 

De får veta att de lider av ”psykisk ohälsa”
Inte sällan ges sömnmedel och tung psykofarmaka, och i verkligheten visade det sig att de var förgiftade av mögel, aluminium, osv. Många har haft enorma näringsbrister p.g.a. läckande tarmar.

En mögelfri Petrea

När metallerna och möglet är ute blir de som vanligt igen.

 

En taxichaufför i Arboga var mer än lovligt dum mot mig då jag var sjuk
Jag skulle från min bostadsadress till en klinik men via apoteket. Han vägrade köra mig. Jag skulle ta en taxi från bostaden, och hoppa av vid apoteket, och betala honom där, och sen kunde jag – som var nyopererad – ringa efter en ny bil, och åka de resterande 400 meterna. Väntetiden var inte sällan en timme i kylan och snöregnet.

När jag berättade om det för min ministerdrömmande chaufför  på Cypern sa han:
– De kommer förlora mycket pengar om de behandlar sjuka så.

Jag sa inget, därför att jag var för sjuk för att ens föra ett samtal eftersom jag hade opererats i kraniet, men om jag hade haft kraft hade jag påpekat att Arbogataxi förlorar inte en krona. De har vunnit upphandlingen, och kan i princip göra vad de vill sen, och gör det också.

Vinner han valet kommer det de vill göra att fungera i en generation
Jag har sett en hel del av grundarna till partiet, och de är samtliga idealister. På samma sätt kände jag privat ett halvt dussin s-människor på topposter på 70-80-talet, och som också var idealister. Problemen kommer senare då idealisterna försvinner, och ersätts av giriga karriärister.

När chauffören säger ”gratis sjukvård” menar han att sjuka ska få bot och hjälp gratis.

Han menar inte att skattemedel ska gå till svindlande priser för färdtjänst och diabetesstickor eller att psykmediciner ska skrivas ut för att hålla alla sjuka, så de kan konsumera extra många piller, eller att en med en bevisad B- och D-vitaminbrist inte ska få den botad.

Han menar inte att minst 20% av den kvinnliga befolkningen ska klassas som ”tokiga” när de i verkligheten är t.ex. mögelförgiftade, och han menar inte att det ska skrivas ut 220 miljoner dygnsdoser sömnmedel som är subventionerade via högkostnadsskyddet…  Eller att taxipriserna ska tio- tjugodubblas…

Nej, han menar väl och det är jag helt säker på
OM han vinner valet ska jag sätta mig ner och berätta att på 70-talet hade en högstadielärare i Sverige en högre lön än en riksdagsman för man ville inte få in giriga karriärister i maktens högborg…

Sjukt mycket pengar – därför matas vi med piller (Expressen)

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)